Evo zbog čega je vladavina Ovna najbolje razdoblje za povlačenje smelih poteza

Ovan je znak vatrenog elementa i kardinalnog kvaliteta, kojem su stari astrolozi za vladara dodelili Mars, planetu povezanu s istoimenim bogom rata i agresije. Ovaj znak uviek počinje na prolećnu ravnodnevnicu, trenutak kad Sunce jednako obasjava severnu i južnu Zemljinu poluloptu, a svetlo pobeđuje tamu

Ovnov je element vatra, koja ga čini silovitim, eksplozivnim i koleričnim. Samo je vatra sposobna da probije čarobnu granicu dana i noći, da podstakne klijanje biljaka i izlazak životinja iz brloga. Kao jedan od četiri znakova kojima počinju godišnja doba, Ovan poseduje kardinalni kvalitet (od latinskog cardinalis, što znači početni).

Prvi je mesec proleća posvećen životinji ovnu zbog agresivnosti i borbenosti kojom nasrće na suparnika zalećući se svojom rogatom glavom u njegovu. Budući da vlada u vreme u kojem dan nakon pola godine postaje duži od noći, a priroda nesputano buja, Ovan je povezan s energijom, mladošću, naglošću i probijanjem novih puteva.

 Evo zbog čega je vladavina Ovna najbolje razdoblje za povlačenje smelih poteza

Astrolozi veruju da je razdoblje Ovna najbolje za povlačenje odvažnih poteza, okretanje nove stranice, opšte čišćenje i odstranjivanje dotrajalog i ometajućeg.

Naši su daleki preci u ovo doba godine slavili ponovno rođenje prirode, a iz tih se svetkovina razvilo i praznovanje Uskrsa. Prolećna pobjeda svetla i plodnosti u hrišćanstvu je simbolično prikazana kao uskrsnuće Spasitelja.

tportal.hr

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.