Dnevni horoskop za 22. oktobar 2018

Merkur će biti retrogradan u Strelcu od 2. do 22. decembra, ali pre nego što krene, već zadnjih dana novembra on je usporio svoje kretanje i kako je u konjukciji sa Saturnom, dovodi već do usporavanja, zastoja, otežavajućih okolnosti koje utiču na komunikaciju, pisanje, dogovaranje, ali i susrete sa nekim iz prošlosti može nekima doneti, Saturn se odnosi na vreme i na prošlost.

Međutim, ako donesete odluku krajem novembra, ona će biti postojana, a ako nekog upoznate ovih dana krajem novembra to će moći da potraje. Dogovori takođe mogu biti stabilni i dugoročni, zato gledajte da ih donesete dok ne krene Merkur retogradno, do 1.12. najkasnije. Iako komunikacija nekako teče već ovih zadnjih dana usporeno, kod nekih i kroz poteškoće, kao i mentalne aktivnosti, koje zahtevaju više udubljivanja, bolju koncentraciju, korišćenje znanja ali iskustva iz prošlosti i veću istrajnost, konciznost, trud.

Čini se kao da je Merkur već krenuo retrogradno zadnjih dana novembra, ali nije, samo ga je Saturn usporio i zahteva da se dobro promisli, da se studiozno, ozbiljnije ili dublje o nečemu razmišlja, ili ispituje dok se ne donese neka odluka. Ako osetite malo više zabrinutosti ili pesimizma, to je ovih dana od uticaja Mekura i Saturna. Dobro bi bilo da donesete do kraja decembra, jer će posle biti više nestabilnosti ili nesigurnosti, preispitivanja, dvoumljenja i nepouzdanosti.

Onima kojima je vladar druge može doneti i čekanje na novac, kašnjenje novca, ili pak nedostatak novca ili male dobitke.

Retrogradni Merkur u Strelcu od 2. do 22. decembra 2017

Merkur u konjukciji sa Satrunom pri kraju Strelca može da vam donese i osobe iz prošlosti, neko koga niste davno videli, ili razmišljanja o nečemu što je minulo, ili obnavljanje sećanja i kontakta sa osobama sa kojima se niste dugo videli,ili čuli, a posebno od 2.12., te do 10.12., dok bude išao retrogradno i bio u konjukciji sa Saturnom. Ovo nije povoljno vreme za nove kontakte, jer neće potrajati, piše astrolog Svetlana Milenković Filipović.

Od 2.12. Mekur će više nego uobičajeno to će dovesti do povratka na nešto od ranije, ili ponavljanja nečeg sličnog, što može biti neko slično stanje, situacija, ili komunikacija, ili neka mentalna aktivnost od ranije. Dobro je da učite i utvrđujete nešto što ste ranije učili, obnavljate rnije naučeno gradivo, ili pak prepravljate, korigujete i poboljšate nešto što ste pisali. Možete čitati i nešto što ste ranije čitali.Možete pozvati prijatelje sa kojima ste izgubili kontakt, jer vas je život vukao na drugu stranu. Dobro je da obnovite stara prijateljstva, ili neki drugi odnos. Ako vam je Merkur vladar 5. , odnosno ako ste u podznaku Bik ili Vodolija, postoji mogućnost obrnavljanja stare ljubavene veze. Posebno oko 15, 16.12. kada će Merkur retogradni biti u konjukciji sa Venerom retogradnom. Tada se možete susresti sa nekim dragim, ko dolazi možda i sa puta, iz daleka. To može da bude prijatno druženje, ali sa obnavljanjem veza budite ipak oprezni, ne žurite, porazmislite, da ne biste opet upali u itse probleme. Oni koji imaju predispoziciju za tako nešto, što se vidi iz natala, koji imaju u natalu recimo retrogradni Merkur ilil Veneru , ili neki drugi pokazatelj za to, oni to mogu da urade.

Ovog puta Merkur kreće retrogradno u znaku Strelca , gde će biti u konjukciji sa Saturnom, te će doći kod nekih povratka na učenje nečega što ste ranije učili, ili na putovanje tamo gde ste nekada već bili,ili susreti sa osobama koje dolaze sa puta, iz inostranstva. Putovanja, kao i neke vesti se sada mogu čekati duže. Računajte na kašnjenja i poteškoća u komunikaciji i putovanjima, pa je bitno da se za to pripremite i naoružete većim strpljenjem i odgovarajućim informacijama.

Retrogradni Merkur će nekima dobro doći da se preispitaju, da steknu uvid u nešto dublji, jer je Jupiter u Škorpiji,ili da se bave istraživanjem nečega, ili da proveravaju nešto iz više puta.

Tipično za retogradni Merkur je da on zahteva da iz više puta dođe do nečega, da ima ponavljanja. Tako recimo ima odlaganja više nečega što je zakazano, pomeranja, ali ipak to može da se ostvari, samo zahteva čekanje, strpljenje. Ponavljanja može biti i zbog omaški, grešaka, Merkur u Strelcu je brz, a koncentracija je u padu, a kod nekih je moguć i premor, te se zbog toga može sporije i učiti, ili uz više ponavljanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.