Home ASTRO Ako planirate da uskoro izgovorite sudbonosno ”da”: Povoljni dani za sklapanje braka...

Ako planirate da uskoro izgovorite sudbonosno ”da”: Povoljni dani za sklapanje braka u 2020. godini

403
0
Ako planirate da uskoro izgovorite sudbonosno ''da'': Povoljni dani za sklapanje braka u 2020. godini
Ako planirate da uskoro izgovorite sudbonosno ''da'': Povoljni dani za sklapanje braka u 2020. godini

Periodi koji nisu povoljni za brak su kad se planeta ljubavi, Venera nalazi u nepovoljnim znakovima (Ovan, Devica i Škorpija), a kad se nalazi u prijateljskim znakovima (Riba, Bik i Vaga) Venera u potpunosti može izraziti svoju pozitivnu prirodu. Takođe vreme pomračenja i razdoblje između dva pomračenja su nepovoljni za brak pa je najbolje izbegavati tri dana ranije i tri dana kasnije nakon pomračenja.

Horoskop braka je najčešće posledica kompatibilnosti ličnih horoskopa budućih supružnika i njegova uloga ne bi trebalo da bude preterana, jer povoljan datum braka se ne može zameniti ako supružnici nisu kompatibilni po natalnim horoskopima. Horoskop braka pokazuje položaj planeta u vreme sklapanja braka, što najviše utiče samo na uslove pod kojima se brak odvija. Čak i u najpovoljnijem datumu za “registraciju” braka, sama ceremonija braka i proslava mogu proći bez problema, ali u slučaju loše kompatibilnosti natalnih karti samih supružnika, njihov se brak može raspasti za šest meseci. Međutim, s tradicionalnog i astrološkog gledišta, kada se odabere povoljan datum za brak, vredno je slediti neka opšte prihvaćena pravila, tradicije, jer postoje određena razdoblja tokom kojih ulazak u brak nije preporučljiv. Vreme pomračenja i razdoblje između dva pomračenja su nepovoljni za brak pa je najbolje izbegavati tri dana ranije i tri dana kasnije nakon pomračenja. To nije vreme za tako važan korak u našim životima.

Pomračenja u 2020. godini:

Mesečevo pomračenje u Raku, 10. 1. Mesečevo pomračenje u Strelcu, 5. 6. Sunčevo pomračenje u Raku, 21. 6. Mesečevo pomračenje u Jarcu, 7. 7. Mesečevo pomračenje u Blizancu, 30. 11. Sunčevo pomračenje u Strelcu, 12. 12. Zatim imamo period kada je Merkur u retrogradnom hodu što se smatra nepovoljnim za sklapanje braka. Iako sam Merkur ne predstavlja prepreku za brak, takav položaj Merkura može poništiti sam ugovor ili se može dogoditi da na samom venčanju bude kašnjenja ili nesporazuma. S druge strane, kada je Merkur retrogradan, nije povoljno vreme za započinjanje novog, nije povoljno vreme za potpisivanje ugovora, važnih dokumenta.

Retrogradni Merkur u 2020. godini:

17.2.2020. -10.3.2020. 18.6.2020. -12.7.2020. 14.10.2020.-3.11.2020. Periodi koji nisu povoljni za brak su kad se planeta ljubavi, Venera nalazi u nepovoljnim znakovima (Ovan, Devica i Škorpija), a kad se nalazi u prijateljskim znakovima (Riba, Bik i Vaga) Venera u potpunosti može izraziti svoju pozitivnu prirodu.
Ako planirate da uskoro izgovorite sudbonosno ''da'': Povoljni dani za sklapanje braka u 2020. godini
Ako planirate da uskoro izgovorite sudbonosno ”da”: Povoljni dani za sklapanje braka u 2020. godini

Venera će biti u nepovoljnim znakovima:

7.2.2020. do 5.3.2020. u znaku Ovna 2.10.2020. – 28.10.2020. u znaku Device 21.11.2020. – 15.12.2020. u znaku Škorpije. Takođe ove godine imamo i retrogradnu Veneru koja je nepovoljna za ozakonjenje braka i to u razdoblju od 13.5.2020. do 25.6.2020. u znaku Blizanca. Mars će nam ove godine isto biti retrogradan od 10.9.2020. do 14.11.2020. Retrogradni Mars ne predstavlja prepreku za brak, ali ipak to je razdoblje ljutnje, iritacije prema sebi ili ljudima oko sebe, što bi moglo izazvati da slavlje ne prođe onako kako smo zamislili. U fazi retrogradnog Marsa naglasak je na neaktivnosti, osećanju apatije kad ne želimo ništa da radimo, sve se nekako usporava. Ulazak u brak tokom tog perioda nije preporučljiv jer može doći do besa, svađa, agresije i potencijalnog razvoda. Tranzit Meseca je jako važan za raspoloženje tokom same ceremonije i proslave, pa bi bilo dobro da se Mesec nalazi u znaku gde je jak i sposoban izraziti svoje kvalitete (Bik i Rak). Kad je uticaj Mjeseca povoljan, gosti koji učestvuju u proslavi mogu da uživaju u međusobnoj komunikaciji, ali preporuka je da se izbegnu dani kad je Mesec u Škorpiji i Jarcu jer on u tom položaju podstiče napetost, stresnu komunikaciju, suzdržane emocije. Bilo bi dobro da je u vreme same proslave Mesec u rastu i takođe da se Mesec ne nalazi u praznom hodu.

Kad se sve ovo poveže i kad pogledamo celu 2020. godinu neće biti mnogo povoljnih datuma za ulazak u brak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.