Home Horoskop O ČEMU SNIVAJU HOROSKOPSKI ZNACI: Vage u snu rešavaju probleme, Vodolija često...

O ČEMU SNIVAJU HOROSKOPSKI ZNACI: Vage u snu rešavaju probleme, Vodolija često leti, Bik ima košmare da je izgubljen u prostoru

227
0
O čemu snivaju horoskopski znaci

San predstavlja izmenjeno stanje svesti u kojem se prepliću svesni i nesvesni delovi ličnosti i proces u kojem na površinu izlazi ono najdublje i istinsko JA. Prema karakteristikama, strahovima i željama svakog horoskopskog znaka moguće je da se okvirno odredi tematika i značenje snova.

Svaki horoskopski znak u snovima vidi ono što ga najviše zaokuplja, ono čemu stremi i ono od čega beži. Zanimljiv podatak je i da kasno idu na spavanje vodeni i vazdušni znakovi, dok vatreni i zemljani idu na spavanje mnogo ranije – piše Opušteno.

Ovan – Ja jesam

Zbog njegovog vladara, muškog ratnika Marsa, Ovna zanimaju teme kao što su afirmacija, primat i bitka za očuvanje ličnih interesa. Teme snova: Njegovu prirodu odražavaju snovi u vezi sa sukobima, kontroverzama, moći i vlašću. Sukob u porodici ili u bližoj okolini može biti razlog nemirnih snova. Ovnov ego u snu prihvata sve izazove, a ostale učesnike posmatra kao suparnike. U celini, imaju Marsov muški karakter sastavljen od pokreta, aktivnosti i borbe. Simboli: Ovnovi, konji, konjanici, oštri predmeti, zamci, kule, oružje itd. Košmari: Govore o strahu od poraza i kukavičluka. Najčešći je da Ovan gleda opasnost koja mu se približava, a da se ne može pomeriti. Kada je depresivan i zabrinut Ovan najčešće sanja upravo ovakve snove, da je paralizovan i bespomoćan učiniti bilo šta.

Bik – Imam

Stabilan i praktičan Bik se najbolje snalazi kada deluje u okvirima svoje rutine. Osetljivi su na finansijska pitanja i imaju čvrste stavove kada je u pitanju raspolaganje novcem. Teme snova: Najčešća tematika je sukob između starog i novog i stabilnosti i nesigurnosti. Takođe se javlja prikaz simetrije i harmonije odražen npr. u sličnim objektima ili ljudima koji međusobno liče, predmetima poslaganim po redu i pravilu itd. Simbolika: Slične stvari kao što su recimo dve čaše, četiri zgrade itd; drveće, kamenje i sve što se veže za prirodu i zemlju; novac, sefovi, lanci, zidovi itd. Košmari: Povezani su sa nesigurnošću koju Bikovi ne vole. Često su izgubljeni u nekom prostoru, šumi ili ulici i ne mogu pronaći put; daleko su od kuće ili gube njima vredne stvari, a često mogu biti predstavljeni i kroz smrt kao simbol promene koje se Bikovi boje.
O čemu snivaju horoskopski znaci

Blizanci – Razmišljam

Budući da su Blizanci skloni učenju i večno tragaju za novim saznanjima, njihovi snovi su u vezi sa stalnom potragom, ali i sa susretima sa ljudima koji im trebaju preneti neku važnu poruku. Teme snova: Povezane su sa prilagodljivošću, inteligencijom i pravednošću koja odlikuje Blizance. Vladar Hermes (Merkur), kao glasnik bogova, kroz snove mu prenosi važna saznanja. Tematika se uglavnom odnosi na društvenost i komunikaciju sa ljudima. Simboli: Dva brata ili sestre, vetar, krilata stvorenja, orhideje itd. Košmar: Zbog njihove potrebe za komunikacijom i druženjem sa ljudima, košmari se odnose na samoću, izolaciju i usamljenost. Često su predstavljeni kroz lavirint iz koga ne mogu da pronađu izlaz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.