O čemu snivaju horoskopski znaci

San predstavlja izmenjeno stanje svesti u kojem se prepliću svesni i nesvesni delovi ličnosti i proces u kojem na površinu izlazi ono najdublje i istinsko JA. Prema karakteristikama, strahovima i željama svakog horoskopskog znaka moguće je da se okvirno odredi tematika i značenje snova.

Svaki horoskopski znak u snovima vidi ono što ga najviše zaokuplja, ono čemu stremi i ono od čega beži. Zanimljiv podatak je i da kasno idu na spavanje vodeni i vazdušni znakovi, dok vatreni i zemljani idu na spavanje mnogo ranije – piše Opušteno.

Ovan – Ja jesam

Zbog njegovog vladara, muškog ratnika Marsa, Ovna zanimaju teme kao što su afirmacija, primat i bitka za očuvanje ličnih interesa.

Teme snova: Njegovu prirodu odražavaju snovi u vezi sa sukobima, kontroverzama, moći i vlašću. Sukob u porodici ili u bližoj okolini može biti razlog nemirnih snova. Ovnov ego u snu prihvata sve izazove, a ostale učesnike posmatra kao suparnike. U celini, imaju Marsov muški karakter sastavljen od pokreta, aktivnosti i borbe.

Simboli: Ovnovi, konji, konjanici, oštri predmeti, zamci, kule, oružje itd.

Košmari: Govore o strahu od poraza i kukavičluka. Najčešći je da Ovan gleda opasnost koja mu se približava, a da se ne može pomeriti. Kada je depresivan i zabrinut Ovan najčešće sanja upravo ovakve snove, da je paralizovan i bespomoćan učiniti bilo šta.

Bik – Imam

Stabilan i praktičan Bik se najbolje snalazi kada deluje u okvirima svoje rutine. Osetljivi su na finansijska pitanja i imaju čvrste stavove kada je u pitanju raspolaganje novcem.

Teme snova: Najčešća tematika je sukob između starog i novog i stabilnosti i nesigurnosti. Takođe se javlja prikaz simetrije i harmonije odražen npr. u sličnim objektima ili ljudima koji međusobno liče, predmetima poslaganim po redu i pravilu itd.

Simbolika: Slične stvari kao što su recimo dve čaše, četiri zgrade itd; drveće, kamenje i sve što se veže za prirodu i zemlju; novac, sefovi, lanci, zidovi itd.

Košmari: Povezani su sa nesigurnošću koju Bikovi ne vole. Često su izgubljeni u nekom prostoru, šumi ili ulici i ne mogu pronaći put; daleko su od kuće ili gube njima vredne stvari, a često mogu biti predstavljeni i kroz smrt kao simbol promene koje se Bikovi boje.

O čemu snivaju horoskopski znaci

Blizanci – Razmišljam

Budući da su Blizanci skloni učenju i večno tragaju za novim saznanjima, njihovi snovi su u vezi sa stalnom potragom, ali i sa susretima sa ljudima koji im trebaju preneti neku važnu poruku.

Teme snova: Povezane su sa prilagodljivošću, inteligencijom i pravednošću koja odlikuje Blizance. Vladar Hermes (Merkur), kao glasnik bogova, kroz snove mu prenosi važna saznanja. Tematika se uglavnom odnosi na društvenost i komunikaciju sa ljudima.

Simboli: Dva brata ili sestre, vetar, krilata stvorenja, orhideje itd.

Košmar: Zbog njihove potrebe za komunikacijom i druženjem sa ljudima, košmari se odnose na samoću, izolaciju i usamljenost. Često su predstavljeni kroz lavirint iz koga ne mogu da pronađu izlaz.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.