Dnevni horoskop za 5. januar 2019.
Dnevni horoskop za 5. januar 2019.

Venera u Vodoliji od 18. januara 2018: Umetnike i sportiste očekuje uspeh na profesionalnom i finansijskom planu, naročito preko saradnje sa strancima

Venera, simbol ljubavi i novca, 18. januara, ulazi u znak Vodolije koji simbolizuje kontakte sa strancima, javnost i neočekivane situacije. Iako ova planeta jednom godišnje prelazi preko 11. zodijačkog znaka, svaki put obrazuje drugačije aspekte sa tranzitnim planetama, tako da ono što vam se prošle godine dešavalo na emotivnom planu ne mora obavezno da se ponovi i ove godine, pišu Večernje novosti. Inače, ovakva pozicija Venere, najavljuje bogatiji emotivni život, što se odnosi na sve znakove, možda nešto više na vazdušne i vatrene, jer će Venera obrazovati harmonične aspekte sa njihovim Suncem. Oni donose omiljenost i popularnost u društvu, naročito suprotnog pola, što će najviše primetiti Vodolije, Vage, Blizanci, Ovnovi, Lavovi i Strelčevi. Ovi znaci će se prolepšati, zaljubiti i biti sentimentalniji nego inače, verovatno će obnoviti i garderobu, jer Venera ne utiče samo na naša osećanja, već i na naš fizički izgled, zavodljivost i društvenost. Ako ste rođeni u nekom od tih znakova, verovatno ćete od mnogih u vašoj okolini često čuti: “Šta se to s tobom dešava? Izgledaš k’o avion, mora da si se zaljubio (zaljubila)!”

Čim uđe u Vodoliju, Venera će 18. i 19. januara obrazovati kvadrat sa Uranom u Ovnu, što najavljuje nagla razdvajanja od partnera, zbog više sile, najčešće zato što neko od njih mora na put ili zato što se bavi poslom zbog koga često putuje. Pošto Venera simbolizuje i novac, ovaj aspekt upozorava da su mogući neplanirani izdaci, kao i nepotrebni troškovi, zbog čega bi trebalo odložiti podizanje kredita ili neke druge finansijske transakcije.

Venera u Vodoliji od 18. januara 2018

Astrološka kuća i znak u kome je vaša Venera, pokazuju gde vas čeka ljubav, odnosno, gde možete da sretnete nekoga ko će vam se dopasti i s kim ćete poželeti nešto više od običnog flerta. U muškom horoskopu, opisuje njegov tip žene, a u ženskom kakav muškarac moće da je privuče. Takođe, Venera je simbol uživanja pa utiče i na apetit, upravlja čulom ukusa, grlom i krajnicima, štitnom žlezdom, jajnicima, hormonima, dojkama i venama.

Ono što upada u oči je pozicija druge ljubavne planete, Marsa, simbola akcije i seksualnosti koji tranzitira preko poslednjih stepeni Škorpije, zbog čega obrazuje harmoničan aspekt sa Venerom ali neharmoničan sa fiksnom zvezdom Algol. To znači da se može očekivati više ljubomornih scena, izazvanih partnerovom posesivnošću i sumnjičavošću, strastvenih susreta, ali i naglih raskida i obnova veza. Sve ovo je još više naglašeno, zbog toga što je Mars još uvek u konjunkciji sa Jupiterom, planetom ekspanzije, koja sve uvećava, tako da bi bilo mudrije da izbegnete neke neprijatne situacije, nego da im idete u susret.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.