Mesečni horoskop za januar 2020: Ovnu cveta posao, Rak upoznaje ljubav svog života, Strelcu se nagomilava stres
Mesečni horoskop za januar 2020: Ovnu cveta posao, Rak upoznaje ljubav svog života, Strelcu se nagomilava stres

Za vreme tranzita kroz deveti zodijački znak, tokom ove nedelje, Venera će obrazovati konjunkciju sa Jupiterom, a zajedno, napet aspekt sa Neptunom u Ribama

Venera, planeta ljubavi i novca, do 3. februara će prelaziti preko Strelca, znaka putovanja i kontakata sa strancima, što će uglavnom odgovarati vazdušnim i vatrenim znacima. Za vreme tranzita kroz deveti zodijački znak, tokom ove nedelje, Venera će obrazovati konjunkciju sa Jupiterom, a zajedno, napet aspekt sa Neptunom u Ribama. “Spoj” Venere i Jupitera, planeta koje simbolizuju obilje, prosperitet ali i preterivanje u životnim zadovoljstvima, u ovom periodu biće potpomognut i Marsom iz Ovna, kao i Saturnom i Plutonom iz Jarca, pišu Večernje novosti.

Mada mnogi misle da Venera blizu Jupitera donosi samo sreću, ljubav i novac, ipak nije tako. Ovaj aspekt uvek predstavlja upozorenje da bi trebalo da “povučemo ručnu” i razmislimo šta nam je činiti, bilo da se radi o promeni načina ishrane, konzumiranju alkoholnih pića ili raznih vrsta opijata, nepotrebnim troškovima, skupim turističkim aranžmanima, romansama sa zauzetim osobama…

To se, pre svega, odnosi na znakove u kojima je naglašen uticaj Venere (Bikove, Vage i Ribe), odnosno, Jupitera (Strelčevi, Ribe i Rakovi). Očigledno je da će predstavnici 12. zodijačkog znaka (Ribe) biti najviše na udaru raznih vrsta poroka, od alkohola, preko narkotika do paralelnih i tajnih ljubavnih veza. Tome doprinosi i izazovan aspekt (kvadrat) koji Venera i Jupiter obrazuje sa njihovim vladaocem Neptunom, planetom mašte, obmana, ljubavnog zanosa i prevara.

Budući da Venera, osim emocija i posla, simbolizuje i hranu, znači da će kod ovih znakova i apetit biti pojačan. A to, kao što znamo, neminovno vodi ka višku kilograma, posle prazničnih uživanja u raznim đakonijama, pri čemu treba imati u vidu i da smo usred sezone slava!

Međutim, kvadrat između “spoja” Venere i Jupitera i Neptuna, pogoduje umetnicima, kod kojih će biti naglašeni inspiracija i mašta, a mogu da očekuju i ponude za snimanja iz inostranstva.

Što se ljubavi tiče, Venera priljubljena uz Jupiter, pod uticajem Marsa iz Ovna, planete seksualnosti u znaku strasti, donosi promene i u emotivnom životu većine znakova. Mlađi predstavnici jačeg pola će se naći na meti udvaranja nešto starijih dama, mada će biti i obrnutih situacija, što će posebno osetiti Ovnovi, Škorpije, Jarčevi i Vodolije. Tajne i paralelne veze biće u porastu, jer Jupiter, simbol ekspanzije, samo naglašava moć trigona između ljubavnih planeta, Venere i Marsa.

Konjunkcija Venere i Jupitera, u polusekstilu sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, simbolima trajnosti, moći i bogatstva, pogoduje onima koji često putuju zbog posla ili planiraju kupoprodaju nekretnina.

Venera upravlja grlom i krajnicima, čulom ukusa, štitastom žlezdom, hormonima, venama, jajnicima, dojkama, a blizina Jupitera, planete koja sve uvećava, naglašava mogućnost tegoba vezanih za ove organe. Kvadrat sa Neptunom u Ribama povećava podložnost bakterijskim infekcijama, naročito respiratornih organa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.