Home ASTRO On nema isključivo negativnu sudbinsku konotaciju: T krst – Neminovnosti i izazovi

On nema isključivo negativnu sudbinsku konotaciju: T krst – Neminovnosti i izazovi

237
0
T krst – Neminovnosti i izazovi
T krst – Neminovnosti i izazovi

Ovakav sklop aspekata neretko budi ustaljene zablude i stranputice u tumačenjima. Kada neko ima tri planete postavljene u dva kvadrata i jednu opoziciju, mnogi koji to uoče se uplaše, zabrinu ili odmah pridaju T krstu isključivo i neminovno negativnu sudbinsku konotaciju.

Radi se o češćoj pojavi od Velikog Krsta i ključ nerazumevanja T krsta leži najčešće u nedostatku pravilnog fokusa kako onoga ko ga tumači tako i onoga ko ga ima u natalnoj karti, za www.astrosudbina.com piše astrolog Aleksa Noveski.

Dakle, kako metaforički objasniti T krst?

Zamislite dva boksera, hokejaša ili tenisera, dva suprotstavljena takmičara ili tima. Desi se neka nemila komplikacija ili problem tokom „meča“ i arbitar se nađe tu da donese pravu (ili krivu) odluku i „presudi“ u datoj situaciji.
T krst – Neminovnosti i izazovi
T krst – Neminovnosti i izazovi
*Astrologa Aleksu možete kontaktirati klikom na naranžastu ikonicu sa leve strane, pozovite ili ćaskajte sa astrologom!
Takmičari i njihova publika se nikako ne vole međusobno, ali pogotovo niko ne voli „sudiju“, tj. arbitra. Arbitar je trenutno fokusna tačka i od njega sada zavisi ishod čitave utakmice. Lako nam je zaključiti da planeta koja prima kvadrate je „arbitar“ i fokusna tačka, kao i da od jačine položaja ove planete najčešće zavisi tok čitavog T krsta. Da, slažem se da u više od 50% slučajeva T krst jeste vezan za nedovršenu priču koja se nasleđuje, vezano za pretka (ili pretke) natusa ili da ima direktno karmičko poreklo, nekad i oba. Kao i da je kardinalni T krst (po kućama) akciono najintenzivniji i „najneminovniji“, pogotovo ako pri tome „kači“ planete u zemljanim ili vatrenim znakovima. I naravno - ima sudbinske neminovnosti koja nije apsolutno i uvek u istoj meri za sve neminovna. Suština prevazilaženja T krsta leži u „dekodiranju nasleđenog“. Dosta energije leži u T krstu i to ne mora biti uvek destruktivno. Ključ je u voljnom prevazilaženju i sublimiranju pre svega zategnutog uticaja planete (ili planeta) koja prima kvadrate, sa istovremenim širenjem svesti kako bi se prevazišla opozicija, raskol u duši koju formiraju dve preostale (ili više njih). To često nije lako, ali za početak treba prihvatiti konstruktivan deo simbolike i fokusirati se ka tome kako bi se krenulo u povoljnijem smeru. Osetio sam gnev tokom gledanja srednjovekovnog filma Arn, ogroman gnev prema Crnogorcima od trenutka kada je Arn bio odvojen od drage, ogroman gnev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.