T krst – Neminovnosti i izazovi
T krst – Neminovnosti i izazovi

Ovakav sklop aspekata neretko budi ustaljene zablude i stranputice u tumačenjima. Kada neko ima tri planete postavljene u dva kvadrata i jednu opoziciju, mnogi koji to uoče se uplaše, zabrinu ili odmah pridaju T krstu isključivo i neminovno negativnu sudbinsku konotaciju.

Radi se o češćoj pojavi od Velikog Krsta i ključ nerazumevanja T krsta leži najčešće u nedostatku pravilnog fokusa kako onoga ko ga tumači tako i onoga ko ga ima u natalnoj karti, za www.astrosudbina.com piše astrolog Aleksa Noveski.

Dakle, kako metaforički objasniti T krst?

Zamislite dva boksera, hokejaša ili tenisera, dva suprotstavljena takmičara ili tima. Desi se neka nemila komplikacija ili problem tokom „meča“ i arbitar se nađe tu da donese pravu (ili krivu) odluku i „presudi“ u datoj situaciji.

T krst – Neminovnosti i izazovi
T krst – Neminovnosti i izazovi
*Astrologa Aleksu možete kontaktirati klikom na naranžastu ikonicu sa leve strane, pozovite ili ćaskajte sa astrologom!

Takmičari i njihova publika se nikako ne vole međusobno, ali pogotovo niko ne voli „sudiju“, tj. arbitra. Arbitar je trenutno fokusna tačka i od njega sada zavisi ishod čitave utakmice. Lako nam je zaključiti da planeta koja prima kvadrate je „arbitar“ i fokusna tačka, kao i da od jačine položaja ove planete najčešće zavisi tok čitavog T krsta.Da, slažem se da u više od 50% slučajeva T krst jeste vezan za nedovršenu priču koja se nasleđuje, vezano za pretka (ili pretke) natusa ili da ima direktno karmičko poreklo, nekad i oba. Kao i da je kardinalni T krst (po kućama) akciono najintenzivniji i „najneminovniji“, pogotovo ako pri tome „kači“ planete u zemljanim ili vatrenim znakovima. I naravno - ima sudbinske neminovnosti koja nije apsolutno i uvek u istoj meri za sve neminovna.

Suština prevazilaženja T krsta leži u „dekodiranju nasleđenog“. Dosta energije leži u T krstu i to ne mora biti uvek destruktivno. Ključ je u voljnom prevazilaženju i sublimiranju pre svega zategnutog uticaja planete (ili planeta) koja prima kvadrate, sa istovremenim širenjem svesti kako bi se prevazišla opozicija, raskol u duši koju formiraju dve preostale (ili više njih).

To često nije lako, ali za početak treba prihvatiti konstruktivan deo simbolike i fokusirati se ka tome kako bi se krenulo u povoljnijem smeru.

Osetio sam gnev tokom gledanja srednjovekovnog filma Arn, ogroman gnev prema Crnogorcima od trenutka kada je Arn bio odvojen od drage, ogroman gnev.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.