ASTROLOŠKI TRANZITI I TEORIJE ZAVERE
ASTROLOŠKI TRANZITI I TEORIJE ZAVERE

Teorije zavere jesu bitan socijalni fenomen 21. veka – svidelo se to nama ili ne. Bilo ih je oduvek, ali od rušenja zgrada STC-a u Njujorku ta tematika je dobila na zastupljenosti.

Takođe u prošloj deceniji taj trend se nastavio i omasovio – može se reći da ovakve informacije i dezinformacije davno nisu dobile toliko prostora i zastupljenosti koliko u poslednjih 10ak godina, za www.astrosudbina.com piše astrolog Aleksa Noveski.

Sve zajedno sa lažnim apokaliptičnim predviđanjima i ostalim masovnim deluzijama, teorija zavere astrološki ima simboliku sklopa Neptuna (zavera, zakulisna radnja) i Jupitera (teorija, više znanje), dok je sama verbalizacija iluzija vezana za aspekte Merkura i Neptuna (najčešće su to konjukcije), s tim što ne treba zanemariti ni ostale planete (Saturn i Pluton, a delom i Uran). Šta se promenilo po ovom pitanju do sad, a šta li nas tek čeka?

ASTROLOŠKI TRANZITI I TEORIJE ZAVERE
ASTROLOŠKI TRANZITI I TEORIJE ZAVERE

*Astrologa Aleksu možete kontaktirati klikom na naranžastu ikonicu sa leve strane, pozovite ili ćaskajte sa astrologom!

Primer iz prošlosti

Pre svega uzimam tranzite Urana i Neptuna kao veoma bitne za kolektivne trendove u onoj meri u kojoj položaj i uticaj Saturna to dopusti. Uran označava više one „nove“ i revolucionarne, a Neptun one suptilnije i tajnije uplive, samim tim tumačenje upravo položaja „mutnog“ Neptuna je esencijalno za ovu tematiku.

Tokom nemilih dešavanja u septembru 2001. godine i Uran i Neptun su bili u svom retrogradnom hodu u znaku Vodolije, Saturn u Blizancima, a Merkur na samom pocetku via combustus, „spaljenog puta“ na 15. Vage.


Ovaj period karakterišu dodatna ekspanzija informisanja preko interneta, ali i teške lekcije koje se se tek morale naučiti i po tom pitanju. Retrogradnost Neptuna koji je sam po sebi enigmatična jeste tajna u tajni, kao i masovna paralaža (u težoj simbolici), dok retrogradni Uran predstavlja kako disfunkcionalnost postojećeg stroja, tako i reinvenciju.

 

Zaključak je da teorije zavere idu na ruku onima za koje je zavera praksa, kao i da je internet (Vodolija) već tada poslužio svrsi po tom pitanju. Kasniji prelazak Urana u znak Riba je uticao na bizarnu diverzifikaciju teorija koje su se namnožile.

Početni deo prošle decenije i ulazak Neptuna u svoje sedište u Ribama (dok se Uran izmestio u Ovna) je bio krucijalan po pitanju omasovljavanja teorija zavere i ostalih masovnih deluzija.

Oni koji do tada nikada nisu razmišljali o tim temama odjednom postaju „upecani“ i opsesivno talasaju kako online, tako i van interneta. Za „Smak sveta“ 2012 . godine imamo i retrogradni Jupiter u Blizancima koji kao da govori o izlivima krajnje širine dezinformisanosti, neozbiljnosti i diletantizma koji se tada graničio samo sa lošim humorom.

Položaj Neptuna u sedištu je doveo do krajnjeg „zamagljivanja“, pomućenja, te razvodnjavanja i onih istinitih i onih pogrešnih informacija, tako da se može sa pravom tvrditi da je „doba teorija zavere“ od tada pa do sada dostiglo svoj vrhunac

...nastavak na sledećoj stranici...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.