ASTRO

ASTROLOŠKI TRANZITI I TEORIJE ZAVERE

Teorije zavere jesu bitan socijalni fenomen 21. veka – svidelo se to nama ili ne. Bilo ih je oduvek, ali od rušenja zgrada STC-a u Njujorku ta tematika je dobila na zastupljenosti.

Takođe u prošloj deceniji taj trend se nastavio i omasovio – može se reći da ovakve informacije i dezinformacije davno nisu dobile toliko prostora i zastupljenosti koliko u poslednjih 10ak godina, za www.astrosudbina.com piše astrolog Aleksa Noveski.

Sve zajedno sa lažnim apokaliptičnim predviđanjima i ostalim masovnim deluzijama, teorija zavere astrološki ima simboliku sklopa Neptuna (zavera, zakulisna radnja) i Jupitera (teorija, više znanje), dok je sama verbalizacija iluzija vezana za aspekte Merkura i Neptuna (najčešće su to konjukcije), s tim što ne treba zanemariti ni ostale planete (Saturn i Pluton, a delom i Uran). Šta se promenilo po ovom pitanju do sad, a šta li nas tek čeka?

ASTROLOŠKI TRANZITI I TEORIJE ZAVERE

ASTROLOŠKI TRANZITI I TEORIJE ZAVERE

*Astrologa Aleksu možete kontaktirati klikom na naranžastu ikonicu sa leve strane, pozovite ili ćaskajte sa astrologom!

Primer iz prošlosti

Pre svega uzimam tranzite Urana i Neptuna kao veoma bitne za kolektivne trendove u onoj meri u kojoj položaj i uticaj Saturna to dopusti. Uran označava više one „nove“ i revolucionarne, a Neptun one suptilnije i tajnije uplive, samim tim tumačenje upravo položaja „mutnog“ Neptuna je esencijalno za ovu tematiku.

Tokom nemilih dešavanja u septembru 2001. godine i Uran i Neptun su bili u svom retrogradnom hodu u znaku Vodolije, Saturn u Blizancima, a Merkur na samom pocetku via combustus, „spaljenog puta“ na 15. Vage.


Ovaj period karakterišu dodatna ekspanzija informisanja preko interneta, ali i teške lekcije koje se se tek morale naučiti i po tom pitanju. Retrogradnost Neptuna koji je sam po sebi enigmatična jeste tajna u tajni, kao i masovna paralaža (u težoj simbolici), dok retrogradni Uran predstavlja kako disfunkcionalnost postojećeg stroja, tako i reinvenciju.

 

Zaključak je da teorije zavere idu na ruku onima za koje je zavera praksa, kao i da je internet (Vodolija) već tada poslužio svrsi po tom pitanju. Kasniji prelazak Urana u znak Riba je uticao na bizarnu diverzifikaciju teorija koje su se namnožile.

Početni deo prošle decenije i ulazak Neptuna u svoje sedište u Ribama (dok se Uran izmestio u Ovna) je bio krucijalan po pitanju omasovljavanja teorija zavere i ostalih masovnih deluzija.

Oni koji do tada nikada nisu razmišljali o tim temama odjednom postaju „upecani“ i opsesivno talasaju kako online, tako i van interneta. Za „Smak sveta“ 2012 . godine imamo i retrogradni Jupiter u Blizancima koji kao da govori o izlivima krajnje širine dezinformisanosti, neozbiljnosti i diletantizma koji se tada graničio samo sa lošim humorom.

Položaj Neptuna u sedištu je doveo do krajnjeg „zamagljivanja“, pomućenja, te razvodnjavanja i onih istinitih i onih pogrešnih informacija, tako da se može sa pravom tvrditi da je „doba teorija zavere“ od tada pa do sada dostiglo svoj vrhunac

💕 Jedan lajk puno znači 💕

...nastavak na sledećoj stranici...

loading...
Inicijalizacija u toku...

Join The Discussion

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.