Severni Mesečev čvor u Blizancima i južni Mesečev čvor u Strelcu od 5. maja 2020. do 18. januara 2022: Oni su kompas naše duše, zato se spremite za sudbinsko putovanje u ovom životu
Foto: freepik.es

Smeštaj Mesečevih čvorova, južnog i severnog u astrologiji, kao i u ličnom horoskopu imaju posebno značenje, isto kao i njihovi tranziti. Oni predstavljaju kompas naše duše, odnosno naš sudbinsko putovanje u ovom životu.

Južni opisuje naše poznato mesto, tu često idemo linijom manjeg otpora, zadržavamo se duže na tim mestima jer je to naša zona komfora, a on simbolizuje i naše karmičko nasleđe. Često se ti kriju neke slepe pege, nešto što ne vidimo dobro, a što je dobro osvestiti i promeniti jer nam otežava lični rast, piše astrolog Julijana Oremović.

S druge strane severni čvor je mesto naših potencijala i smisao našeg života je da prevalimo taj put od južnog do severnog čvora, to je put rasta, lične evolucije, samoostvarenja, upoznavanja sebe, ali i naše ovoživotne misije.

Tranziti čvorova odvijaju se u retrogradnom kretanju, putuju unatrag, što ima svoju simboliku jer se s njima suočavamo s našom prošlosti, ne samo iz ovog života, već i iz prethodnih. Oni nas podsećaju koliko su značajne posledice naših oduka i izbora te osveštavaju štetne obrasce ponašanja koje je dobro promeniti kako bismo što lakše došli do severnog čvora, do spajanja s našim istinskim ja, našom Dušom, izvorom i upoznavanjem svojih potencijala koje smo odlučili da ostvarimo u ovom životu.

Od 5.  maja čvorovi su promenili znakove, i iz prostora Raka i Jarca, prešli u dom Blizanca (severni čvor), odnosno Strelca (južni čvor).

Južni čvor u Strelcu simbolizuje veru, ali i naša uverenja. Takođe sve što je povezano s obrazovanjem, obrazovnim institucijama, zakonom, istinom, dalekim putovanjima i inostranstvom sadržano je u ovom znaku.

Ovaj južni čvor podstiče nas da preispitamo svoja uverenja. Služe li nam, ili nam pak otežavaju napredak. Kakav je moj pogled na svet? U šta verujem i koja je moja istina? Izgledno je da ćemo se do 18. januara 2022. koliko će se čvorovi zadržati u ovim znakovima više baviti navedenim pitanjima. Moguće je da izgubimo veru na način na koji smo dosad verovali. Isto tako shvatamo štetnost nekih uverenja koji nas godinama drže u ropstvu. Neki prekidaju započete studije jer shvataju da to nije ono s čim se u životu žele baviti i odlučuju se za nešto drugo.

Severni Mesečev čvor u Blizancima i južni Mesečev čvor u Strelcu od 5. maja 2020. do 18. januara 2022: Oni su kompas naše duše, zato se spremite za sudbinsko putovanje u ovom životu
Severni Mesečev čvor u Blizancima i južni Mesečev čvor u Strelcu od 5. maja 2020. do 18. januara 2022: Oni su kompas naše duše, zato se spremite za sudbinsko putovanje u ovom životu

Dobro je čuvati se samozvanih gurua, duhovnih učitelja koji sebe predstavljaju kao one koji sve znaju i koji će vas učiniti zavisnima o sebi. Pravi učitelj vam preda znanje, alate i pusti vas da se dalje samostalno razvijate i učite. Ne govori vam šta da radite, to je nešto što samima sebi treba da kažete.

Razvijanjem vere i otkrivanjem lične istine pripremamo se za prelazak na novu teritoriju, u nepoznato, a to je područje severnog Mesečevog čvora u Blizancima.

S njim možemo naučiti kako ono što nam se prezentuje kao istina i u šta veruje većina, ono što nam dolazi od medija, nije uvek prava istina.

Otvorimo vrata svog uma, propitkujmo, postavljamo pitanja, čitajmo, proučavajmo ono što nas zanima, budimo otvoreni i znatiželjni prema onome što se događa i nemojmo stvari uzimati zdravo za gotovo.

Važno je pronaći odgovore koji nas zadovoljavaju. Važno je pokušati implemenirati svoje ideje u stvarnosti, na praktičan način testirati je li ono što verujemo zaista zaslužuje naše poverenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.