Saturn i Pluton u nebeskom spoju do 5. aprila 2019: Kao da sudbina dolazi po svoje, a to će najviše osetiti Jarčevi, Škorpije, Rakovi, Ovnovi, Vodolije i Vage

Kad se dve spore i tako energetski zahtevne planete nađu u bliskom odnosu, kao što će to biti ovih dana, sve do 5. aprila, a potom se ponovo susreću u januaru iduće godine, sigurno je da ćemo se suočiti s nekim situacijama koje će nas podstaknuti na korenite promene.

Postaje nemoguće zaustaviti ono što treba da se sruši, razgradi ili ode iz našeg života.

Nešto bi moglo doći svome kraju.

Kao da sudbina dolazi po svoje.

To ne mora nužno dovesti do nekog velikog događaja koji će vas uzdrmati, (iako ni to nije isključeno), može se dogoditi neka unutrašnja promena, uvid, otrežnjenje. Na primer, važna odluka vezana za posao, odnos koji nam je bitan, o nekom uverenju koje nas zaustavlja u napretku, piše astrolog Julijana Oremović.

Saturn je na zlom glasu, onaj koji kažnjava, koji deprimira ili nam donosi životne teškoće. Ali to je tako samo kad zaglavimo u istim životnim obrascima, kada ne puštamo ono što više nema svrhu, kada stojimo na mestu i zapomažemo da nam je loše, a ne činimo ništa da bi se pokrenuli s mesta. E onda nas Saturn stisne nekim težim iskustvom i podstakne na akciju. Budimo se, progledamo i suočimo sa stvarnošću. Čistimo život od nepotrebnog, od onoga što je davno prestalo da nam bude upotrebljivo. Saturn je takođe usko povezan s pojmom karme, duhovnim načelom uzroka i posledice. U kontekstu karme Saturn deluje kao čuvar nebeskog vremena i neka vrsta vladara koji definiše vreme u kojem učinci naših prošlih dela dolaze na naplatu.

Pluton je planeta transformacije, on usmrćuje nepotrebno, suvišno, teretno i tako čisti prostor u našem životu. On ruši, reformiše, preobražava. Omogućuje nam da na zgarištu starog počnemo da gradimo nešto novo.

Dok se Saturn može posmatrati kao nebeski sat, Pluton je sila koja dolazi na vlast kad za to dođe pravo vreme.

Što rade Saturn i Pluton u nebeskom spoju?

Saturn i Pluton u nebeskom spoju do 5. aprila 2019: Kao da sudbina dolazi po svoje, a to će najviše osetiti Jarčevi, Škorpije, Rakovi, Ovnovi, Vodolije i Vage

Zamislite da vam je ormar prepun stvari. Mnoge od tih odevnih predmeta niste odenuli godinama. Stoje i zauzimaju mesto. Nema više mesta za nove stvari. Guši nas taj osećaj. Šta činimo? Prihvatamo se generalnog pospremanja, odbacimo ono što nam više ne treba i tako stvorimo prostor za nove stvari.

Tako je i sa životom. Nekad treba da se prihvatimo generalnog pospremanja. Previše toga zadržavamo u njemu što nam ne treba i više ne služi, postajem nezadovoljni, teskobni, frustrirani. Nekad moramo reći ‘ne’ onome što nije dobro za nas da bismo mogli reći ‘da’ boljoj budućnosti i nekoj novoj prilici.

Neće doći nova veza, bar ne ona kvalitetna ili bolji posao, dok ne odlučimo reći ‘ne’ dosadašnjoj vezi, odnosno poslu. Potrebno je nešto usmrtiti kako bismo rodili novo, bolje za nas, kako bismo se dalje razvijali i imali osećaj da napredujemo.

Saturn i Pluton će ovih dana dakle biti u bliskom odnosu i u sve će se umešati i južni čvor. Južni čvor traži otpuštanje, završetak, opraštanje s prošlošću. Donosi nove uvide o nekim pitanjima ili problemima koji su nas pratili proteklih meseci ili godina. Možda ćemo nešto izgubiti da bismo dobili. Možda i doživeti neko iskustvo koje će nam se činiti teretnim ili negativnim, ali ništa od toga neće biti tu da nas kazni, već da nas pomakne napred. Neke vezanosti možda moraju da nestanu. Dopustite sebi tu promjenu, važna je!

Nešto što smo izgradili u svom životu sada će proći kroz test. Sve što je lažno, površno, iluzorno verovatno će se razgraditi i nestati.

Suočavamo se s nekim dubokim strahovima, krivicom, zakopanim bolom – okovima koji nam ne dopuštaju da živimo. Ovo je i vrlo moćan aspekt koji nam može omogućiti da se oslobodimo i nekih nasleđenih trauma ili obrazaca koji su vezani za našu porodicu i pretke.

I nemoguće je nekad kontrolisati ono što se događa. Dok vi kontrolišete, život se dalje kreće i odvija. Kontrola može pružiti privid sigurnosti i zaštite, ali sigurno ste bili u situaciji u kojoj vas život iznenadi, kao da ima neku svoju volju, svoj tok, protiv kojih ne možete ništa, osim da prihvatite i prepustite se.

Dakle, ovaj aspekt biće na snazi do 5. aprila, a potom će nas opet posetiti u januaru iduće godine.

Kako ćete vi osetiti ovaj nebeski sudar, zavisi od vašeg ličnog horoskopa, o mestu na kojem će se odvijati. Uopšteno govoreći, značajnije promene mogu očekivati Jarci, Vodolije, Škorpije, Rakovi, Vage i Ovnovi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.