Dnevni horoskop za 17. jul 2020: Rak rešava poslovne probleme, Vodolija osetljiva, Lav razmišlja o braku
Dnevni horoskop za 17. jul 2020: Rak rešava poslovne probleme, Vodolija osetljiva, Lav razmišlja o braku

Retrogradni Mars u Vodoliji od 26. juna do 13. avgusta 2018: Mars kreće u nazad 26. juna i započinje svoj retrogradni hod. Njegovo retrogradno kretanje dešava se svake druge godine, a prethodno je bilo tokom proleća/leta 2016. godine u znaku Škorpiona.

Ovog puta, Mars je u poslednjem fiksnom znaku (Vodoliji), pa samim tim završava ciklus retrogradnosti kroz znake fiksnog kvaliteta. Fiksni znaci (Bik, Lav, Škorpion, Vodolija) karakteristični su po svojoj istrajnosti, čvrstini, ali i nefleksibilnosti. Svaka tranzitna aktivacija ovih znakova (kao što je sada slučaj), donosi promene koje imaju permanentan karakter i čiji je uticaj dalekosežan, piše Astro portal.

Mars će kroz svoje kretanje Vodolijom mnogo toga da menja, ali i da završava, da donese epilog i da na neke stvari stavi tačku. On je u ovom znaku borac za svoju slobodu, za svoje Ja, za svoj stav i svoj izbor. On ne trpi, ne pravi ustupke. Voli istinu i ka njoj stremi, uvek i u svakoj situaciji.

Mars u Vodoliji predstavlja bunt, svaku našu akciju u kojoj se oslobađamo starih uverenja/stavova, nefunkcionalnih odnosa, disbalansa u bilo kom smislu. Mars u Vodoliji jeste radikalan, jer je sklon krajnostima i ekstremu.

Dovodiće do situacija u kojima izbor praktično ne postoji, gde suočavanje sa greškama i pogrešnim potezima predstavljaju neminovnost, ali i bučan alarm čiji zvuk iritira, kako bi se trgli i ušli u promenu, koja će se na kraju i pokazati kao jedino rešenje.

Retrogradni Mars (pogotovo u Vodoliji) vrlo lako ulazi stanja jake nervoze. Nestrpljiv je, impulsivan, netolerantan. Nema obzira prema ničemu i nikome, usled čega mnogima može doneti trenutke bitnih odluka, situacije u kojima je neophodno zauzeti se za sebe i boriti se za sopstvena načela.

Ideja Vodolije jeste zajedništvo i jednakost, ali ne po svaku cenu i ne na štetu nas samih. Svako trpljenje, primoravanje da nešto prihvatimo ili da se nečemu priklonimo, sada može izazvati jak revolt, odbacivanje svega što nam u nazad predstavlja smetnju i blokira put. Ovo je momenat kada se opiremo, kada jasno iskazujemo svoju volju i svoje potrebe. Borimo se za svoj cilj i svoje mesto.

Mars u Vodoliji imaće mnogo toga da kaže i na temu emotivnih i međuljudskih odnosa. Rušiće tamo gde partneri nisu ravnopravni, gde jedan daje i ulaže mnogo više od drugog. Osećaj zapostavljenosti, ali i dominacije druge strane, u periodu retrogradnosti Marsa može biti aktuelizovana, ali i pojačana.

Borba za prevlast u odnosu predstavljaće način da se ukaže na problem, ali i razlike koje mogu destabilizovati i mnoge čvrste veze. U poslovnim sferama, odnos nadređeni-podređeni dostiže kulminaciju, gde svaka vrsta nezadovoljstva i netrpeljivosti postaje veoma vidljiva.

Svako će potencirati svoja prava, ali u ovakvim situacijama neophodno je biti svestan i svake obaveze, jer Mars u Vodoliji donosi pozitivnu promenu samo onima koji umeju da izbalansiraju i jedno i drugo.

U narednom periodu mnoge okolnosti mogu iziskivati promenu naših dosadašnjih stavova, uverenja i obrazaca ponašanja. Sve ono što smo okarakterisali kao odbojno ili loše po nas, sada zahteva dublje sagledavanje i razumevanje.

Zbog toga je veoma važno ne osuđivati, nikog u čijoj koži nismo ili neke situacije u kojima smo samo posmatrači, jer vrlo lako splet okolnosti može dovesti do toga da postanemo glavni akteri takvih priča. Mars u Vodoliji traži da se oslobodimo i otvorimo, da budemo ono što zaista jesmo.

Sada je potrebno biti dovoljno hrabar i pustiti sve ono što doživljavamo kao prevelik teret, izaći iz svakog šablona i pritiska, biti odlučan u iniciranju novih stvari u kojima možemo pronaći sebe i svoje lično zadovoljstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.