Očekuju vas neočekivani i uzbudljivi momenti u ljubavi do 6. septembra 2020. godine: Datumi na koje treba obratiti posebnu pažnju tokom vladavine Venere u Raku
Očekuju vas neočekivani i uzbudljivi momenti u ljubavi do 6. septembra 2020. godine: Datumi na koje treba obratiti posebnu pažnju tokom vladavine Venere u Raku

Tranzitna Venera je 7. avgusta, iz razigranih Blizanaca, prešla u energiju sigurnosti, komfora i brižnosti – znak Raka i tu će se zadržati do 6. septembra. Rak je simbol doma, porodice, korena, negovanja, brige, zaštite, kao i sećanja i uspomena. Potreba za vraćanjem u detinjstvo kada smo bili najsigurniji, najbezbrižniji i najzaštićeniji.

Venera je u Mesečevoj kući a Mesec je večno promenljiv i predstavlja naše emocionalne reakcije, čulnost, instinkte i podsvesno. Mesec vlada plimom i osekom, našim osećanjima, uobičajenim navikama i refleksivnim delovanjem. Mesec osvetljava naš pogled na svet, način na koji prihvatamo život i šta od njega očekujemo. Mesec je kolevka naše duše, piše astrolog Jovanka Blagojević za Astro portal.

Kada Venera prolazi kroz Mesečevu kuću, ona u nama budi upravo potrebu za udobnošću, veću posvećenost domu i porodici, kao i jačanje familijarnih veza ili rešavanja, eventualnih, porodičnih problema. Ovo je vreme kada otvarate vrata svog doma za vama drage ljude, organizujete kućna okupljanja, služite hranu, pravite slatkiše, popijete po koju čašicu više i sećate se, sa iskrom u očima, dana koji su iza vas i koji se više neće vratiti.

Ovo su dani koji počinju sa “Sećaš li se kada smo…” ili koji prolete u gledanju porodičnih albuma, pa se smenjuju suze i smeh. Ovo su dani kada ćete zagrliti sestru, tetku, majku, baku (ženske osobe) i skuvati im kafu, pa i provesti sa njima malo više vremena nego što vam je u prethodnom periodu bilo na raspolaganju. Mnogi će se, baš u vreme ovog tranzita, odlučiti na ulepšavanje ili preuređivanje doma.

Emotivnost uzima kormilo, pa ako smo u prethodnom periodu (dok je Venera bila u Blizancima) imali više opcija, sada interesovanje usmeravamo prema jednoj osobi. Venera je dugo boravila u znaku Blizanaca, imala i period retrogradnog kretanja, pa smo svedočili vraćanju na stare emotivne priče, flertovali sa više osoba, intenzivno komunicirali, a sada je došlo vreme da zapitamo srce gde pripada.

Spremite se da u narednom period okolina diktira vaše raspoloženje. I najmanja sitnica vas može raznežiti ili rastužiti. Raspoloženje će varirati – smeh, suze, nostalgija, čežnja, nesigurnost, pa opet suze i tako u krug.

VENERA U RAKU – ljubav i sigurnost, romantični i sentimentalni impulsi

Ovo je energija koja u muškarcima budi ljubav prema bitnim ženskim osobama u njihovom životu, pa će mnogi posvetiti pažnju majkama, sestrama, ženama i devojkama. Poželeće da ih partnerke paze, maze, kuvaju im, i više će vremena provoditi u porodičnom domu ispred televizora u udobnoj fotelji i punom tanjiru.

Kod žena se javlja majčinski instinkt, želja za negovanjem i brigom za druge. Akcenat je na nežnosti, zagrljajima i ponekom suzom u oku u ime prošlih dana. Zaštitnički stav i naglašena briga za porodicom. Tranzitna Venera u znaku Raka probudiće u nama osećanja, instinkt i intuiciju, ali i žensku stranu naše ličnosti.

Idealan tranzit za sve one koji planiraju decu, a oni koji decu imaju osetiće njihovu potrebu za majkom delujući im kao da ni najmanje nisu samostalna. Ovo su dani kada ćete i te kako shvatati životne situacije ljudi iz vašeg okruženja, saosećati i činiti sve što je u vašoj moći da pomognete.

Venera u Raku od 7. avgusta do 6. septembra 2020: Ribama, Rakovima i Škorpijama u (pod)znaku donosi najviše sreće u ljubavi

Datumi na koje posebno treba obratiti pažnju:

18. avgust – Venera sekstil Uran – kada će vas obradovati neka iznenadna vest, iznenađenje ili čudo, ali i mogućnost da u vaš život iznenada uđe neobična osoba sa kojom ćete doživeti originalnu ljubav. Rizikujte, eksperimentišite, probajte nešto što do sada niste probali, prihvatite baš ono što je drugima čudno, jer možda vas upravo tu čeka sreća.

26. avgust – Venera opozicija Jupiter – izneverena očekivanja, pogrešno tumačenje, udaljavanje nakon što uviđamo sve nedostatke odnosa u kome smo ili osobe koja nam se dopada. Ovo je aspekt u kome se ruši slika koju je početna zaljubljenost kreirala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.