Astrolozi su pronašli krivca za korona virus a to nije Merkur: Civilizacija prolazi kroz svojevrsni kosmički filter a evo dokle će pandemija trajati
Astrolozi su pronašli krivca za korona virus a to nije Merkur: Civilizacija prolazi kroz svojevrsni kosmički filter a evo dokle će pandemija trajati

Astrološkim jezikom rečeno, nalazimo se u periodu koji predstavlja povratak na nešto što smo u bliskoj prošlosti već proživeli.

Da bismo sagledali gde se to vraćamo, ne moramo otići u daleku prošlost. Pogledaćemo tranzite planeta u periodu kada se pandemija zahuktavala.

Sredinom februara, kada je Mars ušao u znak Jarca, epidemija se razbuktavala. Mnogi astrološki znalci su se sporili oko toga šta predstavlja sam virus. Jedni su tvrdili da je on vesnik Merkura, jer je ova planeta vladar Blizanaca, koji u astrologiji predstavljaju pluća. Međutim, sama ćud Merkura ne nosi dovoljnu agresiju koja bi opisala ponašanje virusa korona, piše astrolog Suzana Ban za novosti.magazin.rs.

Astrolozi su pronašli krivca za koronu, a to nije Merkur.

Ako protumačimo simboliku reči “korona”, povezaćemo je sa Suncem, međutim, u astrologiji Sunce nikada ne može biti izvor mraka, tame i bolesti, pa bismo rekli da se ni to ne uklapa u potpunosti. Ali ako uzmemo u obzir da je Sunce egzaltirano u znaku Ovna, prepoznaćemo putanju koja vodi do Marsa, koji vlada Ovnom.

Egzaltiranost neke planete opisuje njeno najjače dejstvo, ekspanziju, preuveličavanje. Dakle, virus koji hara svetom, korona, u astrologiji je prepoznat kao pojava pod vladarstvom Marsa. Zbog ovoga, pored svih drugih tranzita koji su ukazali na opšti planetarni potres, za tok epidemije moramo pratiti kretanje ove planete i sve ono što ona podstiče.

Virus vlada pod znakom Marsa, Jarca, Pluton, Jupitera i Saturna, a oni predstavljaju…

Mars je, inače, predstavnik rata, destrukcije, vatre i agresije bilo koje vrste. Osim Ovnom, vlada i Škorpijom, koja pak, predstavlja smrt. Sva simbolika ove planete se, preko virusa korona, materijalizovala.

Pored kretanja Marsa, moraju se pratiti sve planete koje su se zatekle na kritičnom mestu u znaku Jarca, a to su Pluton (suvladar Škorpije), Jupiter (vladar Strelca koji predstavlja rast i širenje) i Saturn, koji u astrologiji predstavlja veliki sud, krajnji ishod, posledicu, ograničenje, bedu, stradanje, muku

Astrolozi su pronašli krivca za korona virus a to nije Merkur: Civilizacija prolazi kroz svojevrsni kosmički filter a evo dokle će pandemija trajati
Astrolozi su pronašli krivca za korona virus a to nije Merkur: Civilizacija prolazi kroz svojevrsni kosmički filter a evo dokle će pandemija trajati

Saturn je stradanje, Mars je destrukcija, Jupiter rast.

Da bismo videli šta dolazi u narednom periodu, vratićemo se na februar i Marsov ulazak u Jarca, znak u kome je on najjači. Epidemija je počela da se razbuktava, a izlaz iz situacije je počeo da se nazire onda kada je tranzitni Saturn izašao iz Jarca, 22. marta, i ušao u Vodoliju, znak koji predstavlja socijalno društvo, udruženje, čoveka kao jedinku. Saturn u Vodoliji je pronašao rešenje – svi u izolaciju.

Pošto se tu ubrzo našao i tranzitni Mars (policija, sila), u mnogim državama su uvedene drastične mere, policijski čas, karantin i izolacija. Sva simbolika Saturna i Marsa u Vodoliji.

Dok se Mars kretao u Ribama virus je tinjao, a onda je ušao u Ovna i krenuo brzo i ratoborno napred!

Od polovine maja pa do kraja juna tranzitni Mars se kretao Ribama, i to je opisalo ćud virusa, koji je izgledao kao da slabi. Simbolika Riba ne bi mogla da se tumači kao slabost Marsa (virusa) u njemu, već pre kao tinjanje. To se, upravo, i desilo. Nakon mesec i po “skrivanja”, Mars (virus) ušao je u Ovna, i krenuo punim intenzitetom napred. Ovan je znak kojim ova planeta vlada, tu se oseća svoj na svome, brz, jak, ratoboran. Ovoj astrološkoj slici se pridružio i Saturn, koji se pre nekoliko dana vratio u Jarca, dakle – aktivirana je sva simbolika s početka pandemije.

Mars će se do decembra zadržati u Ovnu, kriza će potrajati do proleća, a posledice do 2023.

I, na kraju, mnogi se pitaju do kada će ovo da traje i šta nas očekuje. Za detaljnu analizu potrebno je mnogo više prostora. Ukratko, Mars će se dugo zadržati u znaku Ovna, do kraja godine će tim znakom ići napred/nazad. Saturn u Jarcu ostaje do decembra, a nakon toga konačno ulazi u Vodoliju. Jupiter, takođe, dugo ostaje na kritičnom mestu do kraja godine. Sve ovo govori da će kriza potrajati, čak, do sledećeg proleća, a posledice svega će trajati do 2023. godine.

Dakle, daleko smo od rešenja, pred nama su ozbiljni problemi, zdravstveni, ekonomski, i ne samo to. Celokupna civilizacija prolazi kroz svojevrsni kosmički filter, a posle toga nas čeka sasvim novo uređenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.