Home ASTRO Astro događaj godine: Jupiter se posle 12 godina vraća u svoje sedište,...

Astro događaj godine: Jupiter se posle 12 godina vraća u svoje sedište, u znak Strelca 9. novembra 2018.

74
0
Astro događaj godine: Jupiter se posle 12 godina vraća u svoje sedište, u znak Strelca 9. novembra 2018.

Najveća planeta Sunčevog sistema koji neki zovu i „dobrodušni debeljko“, vratiće se nakon 12 godina kruženja po svim znacima u svoje sedište, u znak Strelca.

Prelazak Jupitera iz Škorpije u Strelca dogodiće se 9. novembra 2018. U znaku Strelca Jupiter će ostati oko godinu dana. I kao što svojim tranzitom oplemenjuje svaki znak po jednu godinu, tako će biti i ovaj put, piše Ehoroskop. Ali, razlika je u tome što je Jupiter vladar Strelca i kad je kod kuće, on je jači, blistaviji, a njegov je uticaj jači. Stoga će sva područja i teme povezane s 9. kućom koja je ekvivalent devetom znaku Strelca i kojom i kojim vlada Jupiter, biti na dobitku. Radi se o temema uzvišenih znanja, morala, religije, filozofije, visokog obrazovanja, prava i pravednosti, dalekih putovanja, nauke, tolerancije, slobode, strane diplomatije, pozicije stranaca, svešteničkih i vrlo učenih lica.

Kako će funkcionisati ovaj tranzit kroz idućih godinu dana?

Pogledamo li pozicije ostalih sporijih planeta, odmah upada u oči da će čak dve prilično velike planete biti u svom sedištu. Jedna je Jupiter u Strelcu, koji će otvoriti i razvijati sva pre spomenuta područja kojim vlada, a druga je Saturn u Jarcu koji će samo nastaviti sa svojim zahtevima za autentičnošću, realnošću, iskrenošću i utvrđivanjem pravog stanja stvari. Saturn neće popustiti ni milimetar u Jarcu jer je takođe vrlo jak kad je kod kuće. Dve ovako snažne planete u svom sedištu verovatno će donositi prilike da stvari dođu na svoje mesto. Jupiter u nekom ideološkom smislu koji će tragati za pravednošću i istinom, te Saturn koji će sve to konkretizovati kroz novi način kontrole, nove upravljačke strukture, a sve građeno na pravom stanju stvari. Od ostalih sporijih planeta važno je spomenuti Neptun u Ribama koji je takođe u svom sedištu! To nije toliko konkretizujuća planeta, ali u svom sedištu takođe je vrlo moćna. Podstaknuće dalji razvoj saosećajnosti, brigu među ljudima, brigu za nemoćne, interes za skrivene stvari, razvoj intuicije, kao i alternativnih bavljenja koja sve više dobijaju na značaju. Neptun će biti u dobrom aspektu sa Saturnom u Jarcu, ali ne i sa Jupiterom u Strelcu. Kvadrat između Jupitera i Neptuna (idealista i sanjar), a oba u znacima svog sedišta (u Strelcu i Ribama) sigurno će doneti i određena ideološka i religijska neslaganja, dubioze koje će tek dobar Saturn iz Jarca moći realno sagledati i postaviti na svoje mesto.
Retrogradni Jupiter u Škorpiji do 10. jula i retrogradni Saturn u Jarcu do 6. septembra 2018
Astro događaj godine: Jupiter se posle 12 godina vraća u svoje sedište, u znak Strelca 9. novembra 2018.
Biće određenih haotičnih situacija koje će se javljati svako malo kad ove dve planete (Jupiter i Neptun) budu u kvadratu. Obe jake, i svako će zastupati svoj stav i viziju bez popusta. Verovatno će mudrac biti Saturn, kao i egzekutor Pluton u istom znaku Jarca koji će preseći nadmudrivanja između prethodna dva idealista. Zato će smisao za realnost biti ona dobitna kombinacija koja će u idućih godinu dana nositi mir i spremnost da se nekako izađe iz mutnih voda koje će stvarati izvor sukoba Jupitera i Neptuna. Uran u Biku biće neutralan prema Jupiteru i Neptunu, ali će istovremeno biti u odličnom aspektu trigona sa Saturnom i Plutonom u Jarcu. Stoga će eventualne proene (Uran) u zemaljskom svijeu biti duboko podržane kako od vladajućih struktura (Jarac), tako i konkretno. Očito je da će tranzit Jupitera po Strelcu u idućih godinu dana izvući na površinu neka duboka idejna, ideološka, religijska i slična neslaganja, a koja će pametni Saturn, fatalni Pluton, oba u Jarcu i dobro položen Uran u Biku svako malo dovoditi u red. Sve druge planete su brže i svojim će kraćim hodom praviti određene aspekte prema Jupiteru u Strelcu, što će povremeno otvarati lepe prilike za rast i razvoj.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.