Home Ljubavni horoskop Venera u Raku i retrogradni Merkur u Devici donose ljubavne konfuzije, saznajte...

Venera u Raku i retrogradni Merkur u Devici donose ljubavne konfuzije, saznajte kako će se to odraziti na vaš znak

111
0
Venera u Raku i retrogradni Merkur u Devici donose ljubavne konfuzije

Kako najlakše preživeti period letnje ljubavne konfuzije, ako je neko upravo raskinuo sa vama ili ako osećate da vam se tako nešto sprema? Neki znaci će se snaći bolje od drugih. No, kako ćete proći vi?

Venera u Raku je aktuelna od 1. do 26. avgusta, te nas podseća na romantiku i ljubavno gnezdo koje će za neke biti prazno, a za neke previše stresno, iako će biti i onih koji će konačno uživati. Merkur u Devici je retrogradan od 13. avgusta do 5. septembra, i insistira na temeljnoj i detaljnoj proceni, piše Astro Portal. Prvih dana septembra Merkur je ponovo u Lavu, da bi još jednom grandiozno podsetio na dešavanja koja su se odigrala oko 25. juna. Razmislite koje planove ste tada imali, na kakve dogovore ste pristali i koja obećanja ste dali, da biste znali kako da se sada postavite. Pun Mesec u Vodoliji, 7. avgusta, nekim je pripadnicima ovog znaka doneo prekid veze ili kulminaciju postojećih problema, ali će oni ipak iskoristiti priliku da nonšalantno (ponovo) pozovu svog bivšeg na piće, nakon čega će im se on pridružiti u kupovini novih japanki, a posle čega će neplanirano svratiti u bioskop, jer se upravo daje neki kul norvežanski film koji moraju da pogledaju. Nakon toga će zajedno otići kući, jer prijatelji su više od porodice, i naručiti picu sa ananasom. Onda će se malo napiti, ali samo malo, pa pokazati kako su slobodnog duha kada su veze u pitanju i kako mogu sve to, kao i pre i “bez emocija”, jer su ipak i dalje ortaci. Nećete valjda da on pomisli da ste neka čudakinja, pa da posle raskida nećete da mu budete plus jedan na svadbi njegovog najboljeg druga?! A možda da ipak dignete ruke od svega? Razmislite i o toj “opuštenoj” varijanti. Oni Rakovi koji su slomljenog srca, želeće da avgustovske subote provode kod majke koja će im kuvati omiljenu čorbu, a mirisi detinjstva pružati utehu, i neće se suzdržavati da briznu u plač. Neke devojke će smišljati plan kako da se udaju za prvog koji bude naišao, jer je već odavno vreme za porodicu. A neke druge će sa nostalgijom misliti kako bi im život izgledao kada bi samo mogle da vrate vreme i manje pate zbog ljubavi… Takođe, one veze započete oko 10. avgusta, pre početka Merkurovog retrogradnog ciklusa, u ovom momentu mogu doživeti “zastoj na putu” i pokazati se drugačijim nego što su se činile na prvi pogled. Pojedinim Ovnovima će trebati malo, pa da razbiju partnerovu šoferšajbnu, nakon čega bi mogli da odluče da ljubav nije vredna živaca. Pazite na svoje ponašanje, jer neko kome se budete dopali i ko se bude dopao vama, u ovom periodu može vrlo brzo zaključi da niste dovoljno ženstveni i emotivni da bi bio sa vama u ozbiljnoj vezi. Ako niste u vezi sada, nije idealna prilika za nove početke. Srećom, oko 12. avgusta trigon Venere u Raku sa retrogradnim Neptunom u Ribama može da popravi poljuljanu ljubavnu kolevku, ali ako se pretera može i da donese zavaravanje i idealizaciju koja vodi u razočaranje.
Venera u Raku i retrogradni Merkur u Devici donose ljubavne konfuzije
Device koje preboljavaju raskid će se besomučno baviti analiziranjem svog ljubavnog života, čitajući sve poruke koje im je bivši dečko poslao, barem još dva puta. Pazite da vam u fokusiranju na detalje ne promakne suština. Uostalom, ljubav ne podleže pravilima i proverama, niti se može izmeriti, a da je pritom ne izgubite. Utehu možda pronađete u ribanju i čišćenju, ali nemojte onda kukati i žaliti se da samo vi morate toliko da rintate i da vama nikako ne može da se zalomi da budete srećni i da vas neko voli, a toliko se trudite… Možda još uvek verujete u princa na belom konju, koji je odavno odjahao nekuda u mrak, a nije isključeno i da se zaista previše trudite. Sredina meseca, pogotovo oko 16. avgusta pokreće se opozicija Venere sa retrogradnim Plutonom u Jarcu koji će terati na svoju stranu primoravajući vas da izaberete u kom pravu idete. Obratite pažnju na vreme da ne bi izbio žestoki sukob sa nadređenima i birajte reči na poslovnom ručku. Ovih dana nećete biti raspoloženi za sastanke, pogotovo ako vam je odbijena povišica na platu, već ćete biti obuzeti svojim prenaglašenim osećanjima. Ipak, shvatićete da treba da budete zahvalni za ono što imate, jer bi teško takve uslove negde drugde našli. U suštini, vi volite svoj posao, ali nekad vam je svega preko glave. Ovo bi mogli biti takvi dani. Venera će oko 17. avgusta formirati kvadrat sa Jupiterom u Vagi i izazvati bujicu emocija. One Bikove, koji nisu zadovoljni svojom ljubavnom pričom, tih će dana jedino interesovati hrana, pa će jesti sve što stignu, ali i dalje ostajati gladni, jer ništa neće moći da utoli taj nedostatak kad on ili ona nije tu. Ako vam se bude urlalo i vikalo, i nikako ne budete raspoloženi da menjate svoje mišljenje i vidite stvari iz drugog ugla, ipak se potrudite da ćutite. Bolje je suzdržati se sada i gristi usne, nego preterano reagovati! Ipak, možete reći i “izvini” i olakšati i sebi i onoj drugoj strani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.