U trenutku kada nam dođe da vrisnemo o emocijama, mi ćutimo. Progutamo taj deo sebe. I nastavljamo.

HOROSKOP

“Jer se njene reči prevesti ne mogu u jezik živih, sve se uvuklo pod kožu…”

 

Venera će biti u kvadratu sa Saturnom od 7. do 12. oktobra 2015. godine.

Navikli smo na susrete Venere i Saturna, možda nikad dovoljno. Jer kao da se koža snena sastaje sa svojom kičmom. Kao da se ruke sastaju sa okovima. Kao da se uteg zapleo u svoju težinu. Vrednosti koje učimo nikad dovoljno dobro izrečene. Blokira nas. Jezik nemušto ćuti taj gorak okus ljubavi. I sve nam teže pada to…

Nekako kao da smo uvek na granici ludila i suzdržanosti. Ni jedna strana ne ume da prevagne. Unutar nas prodiranja, oštra, seku naše puteve. I onda tako neludi od htenja rasparamo svoje telo da bismo se oslobodili svega onoga u nama.

Pa paramo odnose, prekidamo veze, razbijamo se o zid. Pa svaki pokušaj i svako iščekivanje i svako neplanirano trajanje smatramo preprekom. Ništa nam ne ide teže od nositi se sa nama samima.

U trenutku kada nam dođe da vrisnemo o emocijama, mi ćutimo. Progutamo taj deo sebe. I nastavljamo. Ne umemo da izrazimo svoj bol. Svesni da zrelost od nas traži nešto sasvim drugo, a mi, zarobljeni na bilo kojem mestu na svetu, prepoznajemo se. I samo to nam je dato, mislimo. A dato nam je mnogo više. Samo… ne znamo. Ili ne želimo znati.

…nastavak na sledećoj strani

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.