Saturn u Jarcu od 20. decembra do 17. decembra 2020
Ljubavni horoskop za januar 2018

Saturn u Jarcu od 20. decembra do 17. decembra 2020: Značajne promene donosi nam Saturn koji je prešao u Jarca. Ova planeta vlada znakom Jarca, te je ovo njegov povratak kući. Saturn je planeta koja je vezana za formu, oblik, strukturu i odnosi se na čitav materijalni svet, odnosno tiče se materijalne realnosti. Saturn se odnosi i na vreme, na prošlost. Prema indijskoj astrologiji vezan je za karmu i tu granu astrologije. Saturn podstiče tradicionalne vrednosti i jača konzervativne struje u svetu, kao i nacionalizam. Dok je Saturn u znaku Jarca, na vlasti u zemljama mogu biti autoritativne figure, ali i diktatori ili nacionalisti. Na primer, pri zadnjem njegovom boravku u ovom znaku u Srbiji je na vlasti bio Milošević, a takav tip vođe imale su i susedne republike. Bio je to predratni period.

Saturn donosi značajna životna iskustva ili lekcije, a odnosi iz prošlosti utiču na sadašnjost. Generacije koje su rođene pri njegovom zadnje boravku u znaku Jarca, od 1988. do 1991. godine, ovaj sadašnji period će doživeti kao povratak Saturnovog ciklusa, dakle kao izuzetno značajno vreme u toku kojeg će moći da urade značajne stvari, naravno ako prihvate odgovornost. Neki od vas će tako da započnu značajan posao ili karijeru, drugi da dobiju dete ili uđu u partnerstvo, brak, ili pak na neko drugo odgovorno mesto. Saturn u Jarcu je taj koji donosi obaveze i dužnosti, a koje ako se ne prihvate, ukoliko se sa njima ne suočimo, donosi poteškoće, prepreke, restrikcije, a ponekad i bolesti, strah i brigu, generalno neraspoloženje, piše astrolog Svetlana Milenković-Filipović.

Generacija koja je rođena od 1959. do 1962. godine, takođe je rođena u periodu delovanja Saturna, te će sadašnji saturnovski ciklus doživeti kao vreme kada će moći da ispolji ono što je dosad naučila. Možda će svoja iskustva da prenesu na druge ili da prihvate neke nove obaveze i dužnosti, pa tako i neka odgovorna mesta, na primer, preuzimanje veće odgovornosti na poslu, u porodici ili po pitanju svog zdravlja. Ova generacija će svoje životno iskustvo sada pretočiti u nešto što može da bude značajno za nju, njeno okruženje ili društvo u kojem živi.

Saturn deluje i na ličnom planu i na globalnom, a njegove moći su u Jarcu povećane. Odnosno on sam je ovde moćan, te će uticati na značajne društvene promene, posebno zajedno sa planetom Uranom, koji će preći u Bika. Zemljani trigon Saturna i Urana osećaće se od jula do novembra 2018. godine. Ovaj aspekt će uticati na nek pozitivne promene u svetu, dešavaće se značajne promene na planu reformi vezanih za poslovno-finansijski plan.

Saturn u Jarcu od 20. decembra do 17. decembra 2020

Osobe koje su rođene u zemljanim znacima – Jarcu, Biku ili Devici, u njemu imaju podznak ili značajne tačke kao što su MC i DC, doživeće u narednim godinama u svom životu najveće promene. Saturn je tu da nešto učvrsti, utemelji i stabilizuje, odnosno da stvori čvrstu osnovu za nešto u budućnosti, kao i da poveća kontrolu, red i trud. Saturn je planeta koja u znaku Jarca deluje na disciplinu, strogost, red, odgovornost, strogu formu i metodičnost. To je najvažnije za činiti dok je u Jarcu, a ukoliko toga nema, ume da donese i kaznu, bilo kroz neku restrikciju, poteškoće, osećaj slabosti, zastoje, odlaganja, a kod nekih i bolest.

Saturn je planeta koja vlada starošću, odnosi na stare ljude, mudre glave, mudre starce, ali i na bolesne i nemoćne. Odnosi se i na mudrost koju starost i životno iskustvo mogu da donesu. Starim ljudima može doneti ono što su zaslužili, te im doneti da upotrebe značajna iskustva. Na primer, uticaće na stare osobe, ako ranije nisu vodili računa o svom zdravlju, da sada postanu odgovorni, disciplinovani, istrajni, uporni i spremni na izvesna ograničenja, da bi na taj način ispraviti ono što treba, koliko god već sami mogu uticati na to. Ako to odbiju i prepuste se, onda Saturn zna biti veoma strog i težak, te može da nepovoljno utiče na zdravlje obolelih.

Posebno će Saturn nepovoljno delovati na one koji su rođeni krajem septembra, u znaku Vage, one rođene krajem marta – Ovnove, kao i one rođene krajem juna, u znaku Raka, ali najviše na decembarske Jarčeve. Poteškoće, prepreke i druge otežavajuće okolnosti koje vam donese Saturn lakše će svi podneti ako se ne prepuštaju strahu, bezvoljnosti i tugi. Što racionalnije svemu pristupite, što budete istrajniji, te skloni da se nečega i odreknete, prihvatite neka ograničenja i uspostavite red, ma kako to naporno bilo, sve to će vam pomoći da budete bolje tokom ovog perioda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.