Da li znate da su horoskopski znakovi dobili nazive po događajima likova iz grčke mitologije? Otkrijte kako je vašem znaku dodeljeno sazvežđe.

OVAN – ARIES

Nephala, kraljica Tebe, spasila je svoje dvoje dece od njihove maćehe tako što im je poslala zlatnog Ovna. Krzno je zatim ukradeno, a Zevs je Ovna poslao istog trena na nebo.

BIK – TAURUS

Zevs prerušen u Bika spustio se na zemlju da bi imao seks sa najlepšom devojkom na svetu Evropom. Ne bi li se zahvalio, postavio ga je na najvidljivije mesto na nebu u sazvežđe.

BLIZANCI – GEMINI

Grčka legenda govori da je u davna vremena širom sveta bila poznata lepota Tindarajeve (spartanski kralj) žene Lede. Jasno je da njena lepota nije mogla promaći svevidećem Zevsu koji se pretvorio u labuda neverovatne lepote i tako se približio Ledi. Leda rađa blizance. Obojica dobijaju svoje sazvežđe.

RAK – CANCER

Rak je bio pomoćnik boginje Here, a ona ga je poslala u borbu protiv junaka Herakla. Herakle ga je doslovce zgazio. Zauzvrat je Rak dobio počasno mesto na nebu.

LAV – LEO

Sazvežđe Lava, po mitologiji, nastalo je zahvaljujući svađi vrhovnog boga Zevsa i njegove žene Here. U ta vremena harao je šumama oko grada Nemeja, u Argolidi, ogroman lav kojeg nije bilo moguće raniti ili ubiti bilo kojim oružjem izrađenim ljudskom rukom. Hera se nada da će lav ubiti Herakla, međutim Herakle ga savladava. Hera je lavu uprkos Zevsu podarila sazvežđe.

DEVICA – VIRGO

Dva imena iz grčke mitologije su u igri: Erigona, koja je oplakivala svog mrtvog oca, i Persefona, ćerka boginje plodnosti Demetre koja je odvedena u podzemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.