Koliko god se ljudi trudili da se predstave kao neustrašivi, u svakom čoveku se kriju iracionalni strahovi 

Dok se pojedini prave da njihovi mali strahovi ne postoje, drugi su potpuno zaokupljeni njima pa im remete normalno funkcionisanje u životu. To su fobije, iracionalni strahovi od određene osobe, mesta, situacije ili stvari. Svako ko je fobičan na svaki način pokušava da izbegne svoju noćnu moru iz stvarnog sveta, ali kad se suoči sa njom nastaje potpuno ludilo od panike. Ono što je zanimljivo je da je za svaki znak Zodijaka određena vrsta straha specifična, a vi otkrijte koji to strah vašem znaku uteruje strah u kosti.

OVAN 

Atelofobija ili strah od nesavršenstva. Uvek strahujete da ništa što uradite nije dovoljno dobro ili da vi niste dovoljno dobri kao osoba. Atelofobičari često upadaju u depresiju jer se njihova očekivanja ne poklapaju sa stvarnošću. Oni smatraju da sve može da pođe po zlu, čak i kada se radi o prostim stvarima poput telefonskog poziva, obedovanja ili pravljenja beležaka. Problem je u tome što osoba postavi sebi cilj da bude savršena ali ne može da ga dostigne što je čini nesrećnom, počinje da sumnja u sebe i smatra da više nikada ništa u životu neće moći da uradi kako treba.

BIK

Metatesiofobija ili strah od promene. Iako je sasvim normalno da se stvari oko nas gotovo svakodnevno menjaju, metatesiofobičar ne podnosi ideju da išta bude drugačije od onoga kako je on navikao u svojoj zoni udobnosti. Jednostavno, osoba ne želi da se deranžira i da prihvati bilo šta što je nepoznato njegovom svetu. Ovaj strah najčešće nastaje kao posledica velikog stresa izazvanog smrću bliske osobe, razvodom, gubitkom posla ili selidbom u novi i nepoznati kraj.

BLIZANCI

Eremofobija ili strah od samoće. Strah da ćete ostati sami na svetu proizilazi iz prevelike želje da stičete prijatelje i baš iz tog razloga težite da u svakom trenutku budete okruženi njima pa problem nastaje kada ne možete da stupite u kontakt sa njima. Na svakom koraku se trudite da steknete novog poznanika i izuzetno ste uzbuđeni i euforični zbog mogućnosti da upoznate nekog novog, a ubija vas u pojam i bivate nesrećni ako ta osoba nije zainteresovana za drugovanje sa vama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.