Položaj planeta u aprilu 2018

Venera u Ovnu od 7. do 31. marta 2018: Venera je 7. marta ušla u znak Ovna i ostaće u njemu sve do 31. marta. Dok se u prethodnom periodu prepustila maštanju, te su je muzika, poezija i tajnovitost nosile u druge svetove, bežeći pritom od svega vidljivog, tražeći savršenstvo i zaljubljujući se u romantične tipove, sada se Venera u ovom znaku ponovo rađa.

Sada ulaskom u ovaj vatreni znak Ovna željna je svega novog, te iz sveta mašte prelazi u realizaciju zamišljenog. Venera je sada puna života, želela bi toliko toga, piše Astro portal. Strastvena, divlja i opčinjena samim životom, ona ne preza ni pred čim niti ikoga čeka, ona sama uzima ono što želi – sad i odmah!

Međutim, samim ulaskom u znak Ovna pravi kvadrat sa Saturnom iz Jarca koji je drži pod kontrolom, u okovima. Hladi je i traži od nje da još malo pričeka, da se smiri, jer ne može tek tako olako pokoriti svet svojom vatrom koja bukti.

Ovo je sukob mladih i starih ljudi, mladih punih života koji bi najradije poleteli u visine dok im stariji i mudriji kažu: Ne, prvo reši sve svoje obaveze, a onda se zabavljaj. S obzirom da je i Merkur ušao u znak Ovna, kojeg Saturn takođe smiruje i usporava, cela se situacija nekako kuva iznutra, a nikako i da se pokrene.

Saturn će nam tako zadavati muke sve do 17. marta, a onda će krenuti da pravi kvadrat s Plutonom. Tek tada će se rušiti zidovi u nama, oni duboki i stari kojih se još čvrsto držimo i zbog kojih nikome ne dopuštamo da nam se približi. Tada će vatrena Venera početi da otapa Plutona. Iako će se on i dalje praviti totalno hladan i nedodirljiv, ali iznutra će i on goreti, duboko u njemu plameće ona stara vatra – strast između ljubavnika koji su izvan svih tabua ili ljubavnika s velikim razlikama u godinama.

Venera u Ovnu od 7. do 31. marta 2018

I asteroid Lilith nalazi se u Jarcu, tačno između Plutona i Saturna, a ovaj asteroid predstavlja žensku stranu Plutona, boginju seksualnosti, ali one duboke, mračne seksualnosti koja nas opčinjava i koja nas nekada toliko plaši da ni sami ne znamo šta nas je to spopalo. U ovom razdoblju će Lilith formirati kvadrat prema uzavreloj Veneri, i biće to zanimljiva borba vatre i leda.

Ko će pobediti u svemu tome tek treba da se vidi, ali oboje će strastveno i tvrdoglavo držati strane. Kao što je to opisano u filmu “Doba nevinosti”, gde postoji neopisiva strast, ali zbog društvenih normi nije ostvariva, pa plamti ispod površine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.