Ljubavni horoskop za april 2019
Foto: freepik.es

Poslednjeg dana oktobra, bili smo svedoci povratka Venere u Vagu, ulaska Merkura u Strelca i poslednje Mesečeve četvrti u Lavu. Neko će poželeti da stane pred matičara, a neko da obnovi vezu sa bivšim partnerom

Poslednjeg dana oktobra, bili smo svedoci tri astrološka događaja na nebu: povratka Venere u Vagu, ulaska Merkura u Strelca i poslednje Mesečeve četvrti u Lavu. Ljubavni život biće bogatiji, ali i turbulentniji, mogućnost pogrešnih procena veća, ali biće veće i mogućnosti za zaradu, pišu Večernje novosti.

Tranzit Venere preko Vage donosi poslovne šanse i uspeh umetnicima, diplomatama, advokatima, političarima, generalno, onima čije zanimanje zahteva prisustvo u javnosti. Ova planeta simbolizuje i lepotu i hranu, zbog čega utiče na fizički izgled što će se najviše primetiti kod znakova pod uticajem Venere, Bikovima, Vagama i Ribama koji će se prolepšati, zaljubiti, ugojiti. Budući da je Vaga znak partnerskih odnosa i braka, mnogi parovi koji se dugo zabavljaju će poželeti da stanu pred matičara.

Planeta ljubavi i posla, Venera, jednom godišnje prelazi preko sedmog zodijačkog znaka u kojem je njen uticaj naglašen, a ove godine, zbog retrogradnog hoda, zadržava se duže ne samo u Vagi već i u Škorpiji. Međutim, svake godine obrazuje drugačije aspekte sa tranzitnim planetama, što se različito reflektuje na naš ljubavni život, finansijsku situaciju i zdravstveno stanje.

Venera će obrazovati konjunkciju sa Suncem i sekstil sa Saturnom, zbog čega će ove nedelje emotivni život parova koji su duže vreme u vezi, biti bogatiji i ispunjen interesantnim događanjima. Ovo se posebno odnosi na vazdušne i vatrene znakove, Blizance, Vage, Vodolije, Ovnove, Lavove i Strelčeve, koji mogu da upoznaju nekoga od koga ih deli veća razlika u godinama ili da obnove vezu sa bivšim partnerom.

Venera se vratila u Vagu: Najviše će uticati na emotivni život Blizanaca, Vaga, Vodolija, Ovnova, Lavova i Strelčeva

Retrogradni Uran, simbol više sile i kontakata sa strancima, prelazi preko Bika kojim vlada Venera, a međusobno te planete obrazuju opoziciju. Ovaj aspekt donosi turbulencije na ljubavnom planu i može da uzdrma mnoge veze i brakove, zbog čega su mogući iznenadni raskidi i razvodi. Pošto je Venera i planeta novca, sklonost ka rizičnim finansijskim transakcijama biće povećana, zbog čega treba biti oprezniji prilikom poslovnih dogovora i potpisivanja ugovora.

Sa zdravstvenog aspekta, povratak Venere u Vagu može da se odrazi na stanje bubrega, kože, zuba, vena, jajnika, dojki, kao i na nivo šećera u krvi.

Uticaj Merkura, planete intelekta, logike i posla, oslabljen je u Strelcu, zbog čega će mnogi biti subjektivni i skloni pogrešnim procenama i zaključcima, a najviše Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe. Oni bi takođe trebalo da izbegavaju nepotrebne troškove i rizične finansijske transakcije, naročito ako posluju sa strancima, na šta upozoravaju napeti aspekti Merkura sa Jupiterom na poslednjim stepenima Škorpije (konjunkcija) kao i retrogradnim Uranom (viša sila) u Biku (inkonjunkcija).

S druge strane, ova pozicija Merkura odgovara umetnicima i osobama koje često putuju ili kontaktiraju sa klijentima, rade u turizmu, marketingu i sl. Merkur obrazuje harmonične aspekte sa Mesecom, Suncem, retrogradnom Venerom i Saturnom (polusekstili) koji povoljno utiču na poslovnu, ali i ljubavnu situaciju naročito kod parova u dugogodišnjim vezama ili brakovima.

Jednom godišnje, poslednja Mesečeva četvrt nađe se u Lavu, znaku kreativnosti, umetnosti i sporta, a ove godine to se desilo poslednjeg dana oktobra. Četvrta mena Zemljinog satelita, u stvari, predstavlja kvadrat između Sunca (volja, svest) čiji je uticaj naglašen u Škorpiji (kreativnost i mladi, položaj i vlast) i Meseca (duša, podsvest) koji se nalazi na početnim stepenima Lava. Poslednja faza odraziće se na sve znakove kroz česte promene raspoloženja, a najviše na Lavove i Rakove čiji su vladaoci Sunce i Mesec. Predstavnicima osmog zodijačkog znaka preporučuje se da osluškuju svoj unutrašnji glas prilikom donošenja važnih odluka, a Rakovima da obrate pažnju na žensko okruženje na poslu. Poslednja četvrt utiče, naravno, i na Lavove koji bi trebalo da izbegavaju konflikte i rasprave sa ženama.

Budući da je Mesec u trigonu sa Jupiterom, simbolom prosperiteta i inostranstva, može se očekivati veća zarada preko saradnje sa strancima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.