Tranzitni Merkur u Lavu od 29. juna do 6. septembra 2018: Reč ima magičnu moć. To najbolje zna Merkur u Lavu. Njome možete podići čoveka do nebesa, da mu ta reč promeni život i način razmišljanja za njegovo veliko dobro. Komplimenti, pohvale, zahvaljivanje, svaka vaša misao ide u svemir i vraća vam se nazad. A još više svaka vaša reč. Zato bi bilo jako pametno govoriti samo ono što želite da se vama vrati. Jednostavno i istinito. Veliki čovek pokazuje svoju veličinu, na način kako razgovara s ljudima. Ako želite ljubav, govorite s ljubavlju. Ako želite novac, govorite velikodušno. Ako želite zdravlje, govorite zdravo. Ako želite priliku, govorite kreativno.

Tranzitni Merkur ušao je u znak Lava 29. juna i u istom će se zadržati do 6. septembra 2018. godine, piše Astro portal. Merkur (glasnik) u Lavu (hrabrost i ljubav) – ubjedljiv je, topao, strastven i ima otvoreno srce. Ne plaši se da kaže šta misli i stoji hrabro iza svojih reči. Ego je jako izražen, pa eto nama dana u kojima ćemo svaku priču počinjati sa “Ja” – ja, ja i ja…

Povoljno je, da za vreme ovog tranzita, promovišete neki svoj posao ili ideju. Što više reklamirate i govorite o svojim idejama, veće su šanse da one pronađu put do ostvarenja. Budite spontani, budite vođa, budite hrabri. Hvalićete sebe sigurno, ali hvalite i druge, posebno decu. Otvorite svoje srce, pokažite harizmu, budite ubedljivi i zabavni, igrajte se, smejte se, pokažite ljubav.

Ovo je vreme kada će estrada posebno biti predmet priče, ali i sport, politika, zabava, odmori. Promovisaćete svoje ideje, stavove, biti ponosni i govoriti glasno, ubedljivo, spontano, sve začiniti harizmom i dostojanstvenim stavom, i hrabro iznositi ono što vam je na srcu. Čuvajte se samo da ne preterate u hvaljenju sebe i čuvanju samo svoga stava. Potrudite se da budete objektivniji i da saslušate i mišljenje sagovornika.

Merkur u Lavu donosi energiju entuzijazma, volje, snage i izdržljivosti, ali ljubav je ipak njegova glavna težnja. Sve ono što radite s ljubavlju i što proživljavate s ljubavlju izbiće u prvi plan.

U ovom periodu doći će do promene u komunikaciji, koja biva drugačija. Merkur je, još nekoliko dana, u zagrljaju sa Venerom koja sve ulepšava, a ovoga puta to su razgovori, komunikacija koja je obojena osećanjem ljubavi, dopadanja, divljenja. Ljubavne izjave, romantika i udvaranja u ovom periodu su nezaboravna, jer su sada reči kao pozlaćene.

Eto prilike da se zaljubimo u nečije reči, nečiji stil i nastup. Ko ne doživi ljubavnu romansu, sigurno će doživjeti lepa iskustva na putovanju, doći će do lepog druženja i zabave na letovanju. Merkur osvaja pričom, a Lav je prostor gde vlada zabava – kafići, restorani, klubovi, kockarnice, sportske sale, pa prijatni susreti i razgovori sa suprotnim polom očekuju vas upravo na ovakvim mestima.

Aspekt opozicije Merkura i Marsa smo imali 5. jula, ali se njegova energija i dalje oseća kroz jako neugodnu komunikaciju, posebno sa muškim polom. Prisutna je i razdražljivost, nemotivisanost za rad, a potreban je dodatan oprez u saobraćaju, kao i u rukovođenju oštrim predmetima. Birajte svoje reči, jer se izgovorena reč ne može vratiti.

Merkur će 9. jula biti u egzaktnom kvadratu sa Jupiterom u Škorpiji. Ovo je simbolika preterivanja i odsustva tolerancije prilikom razgovora. Ne obećavajte ono što ne možete ispuniti, pokušajte da budete tolerantniji kada sagovornik ne deli vaše mišljenje. Neka pravna pitanja sada mogu doći do izražaja, pa se savetuje dodatni oprez prilikom potpisivanja i donošenja odluka, jer će vam se stvari učiniti mnogo boljim nego što će se kasnije ispostaviti. Budite obazrivi sa rashodima i ulaganjima.

Merkur će biti retrogradan od 26. jula do 19. avgusta. Ovo će biti drugi put u 2018. godini da se Merkur kreće “unazad”, a isto nas očekuje opet od 17. novembra do 7. decembra 2018. godine. Šta treba znati i imati na umu kada se Merkur kreće unazad?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.