Tranzitni Mars u Vodoliji od 31. marta do 14. maja 2020: Neki od nas će biti prinuđeni da podnesu žrtvu i da se nađu na ispitu kad će morati da donesu jednu od najtežih odluka19
Tranzitni Mars u Vodoliji od 31. marta do 14. maja 2020: Neki od nas će biti prinuđeni da podnesu žrtvu i da se nađu na ispitu kad će morati da donesu jednu od najtežih odluka

U toku tranzita znakom Jarca, Mars je uticao na nemilosrdnu borbu i napad od strane režima, preterivanje na ličnom polju, kada su u pitanju ambicije i motivacija, kao i potrebu za napadom. Planeta u egzaltaciji će uvek da pretera, pa ako pogledamo u dane iza, sve što je u simbolici ove planete je imalo tendenciju preterivanja, bilo da se radi o napadu, delovanjem, konfliktima, svađama i pritiskom na koji ne možemo da utičemo.

U prvi plan je došla pozicija i status, delovanje u pravcu sebe na prvom mestu i isticanje svojih stavova kao prioritetnih u odnosu na druge, kao i konstantno pozivanje na red, rad i disciplinu. Ulaskom u Vodoliju, fiksni, vazdušni znak, Mars će doneti naglu promenu pravca. Više nećemo biti orjentisani isključivo na sebe, već na okolinu, udruživanje i delovanje u pravcu koji to odgovara većini, ali i konflikte unutar zajednica i svih društvenih aktivnosti, piše astrolog Dino Murić za Astro portal.

Pozicija Marsa u Vodoliji će takođe doneti i osećaj nemira, pojačanu potrebu za slobodom, begom, bez pristajanja na kompromis – isključivo slobodan pristup životu dolazi u obzir. Mars u Vodoliji predstavlja udar groma, tako se sada može očekivati i nagla potreba da se slomi ono što je predstavljalo stegu i represiju. Sada se mogu javiti i pojačane aktivnosti na globalnom planu koje se odnose na modernu tehnologiju i komunikacije, problemi sa istima, sa strujom i vazdušnim saobraćajem.

Ulaskom u znak Vodolije, Mars će graditi konjunkciju sa tranzitnim Saturnom u Vodoliji, a susret dva malefika nikada nije jednostavan. U savezu u kojem se udružuju donosi neprijatne okolnosti, odgovor na potrebu da se kontrolišu velike narodne mase, i pobuna, osećaj “baksuzluka” i aspekt u kojem se najrađe preporučuje apsolutno odsustvo reakcija i mirovanje. U zavisnosti od toga u kojem polju se nađe znak Vodolije u natalnoj karti, na tom polju možemo iskusiti nepravdu, veliku frustraciju, osećaj da želimo da srušimo i krenemo ispočetka.

Tranzitni Mars u Vodoliji od 31. marta do 14. maja 2020: Neki od nas će biti prinuđeni da podnesu žrtvu i da se nađu na ispitu kad će morati da donesu jednu od najtežih odluka
Tranzitni Mars u Vodoliji od 31. marta do 14. maja 2020: Neki od nas će biti prinuđeni da podnesu žrtvu i da se nađu na ispitu kad će morati da donesu jednu od najtežih odluka

Ova konjunkcija donosi i masovna stradanja, pa ako se setimo konjunkcije Saturna i Marsa u Vagi krajem jula 2010. godine, i opozicije ova dva malefika sa Jupiterom u konjunkciji sa Uranom u Ovnu, kada je najmanje 21 osoba poginula, a oko 500 ljudi ranjeno u stampedu na festivalu Parade Ljubavi koji se održao u Nemačkoj. Savez ove dve planete doslovce predstavlja šamar života, naglo presecanje postojeće situacije, stavljanje tačke i konačni kraj starih i zaostalih stvari. Dalje, Mars i Saturn su obe planete koje izazivaju strahove.

Marsovi tranziti mogu biti u korelaciji sa događajima u kojima moramo da se odbranimo od napada. U najboljem scenariju, Mars nam pomaže da razvijemo hrabrost za prevazilaženje takvih strahova kao što se rado suočavamo sa protivnicima, braneći svoje dvorište ili svoje pravo da izrazimo svoju volju. Strahovi sa kojima se moramo suočiti sa Marsom mogu takođe dobiti oblik straha od gubitka, straha od nemoći. Saturnovski strahovi poprimaju oblik zamišljenih najgorih scenarija.

Saturn nam daje svest o potencijalnim poteškoćama i graničnim strukturama – bilo fizičkim, bilo konceptualnim. Pod Saturnovim gripom možemo se naći u razmišljanju o svim načinima na koje možemo propasti ili o tome kako se stvari mogu loše završiti. Ako živimo sa negativnim šansama, naši Saturnovi strahovi mogu da nas paralizuju. Neki od nas će biti prinuđeni da podnesu žrtvu, i da se nađu na ispitu kad će morati da donesu jednu od najtežih odluka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.