Retrogradni Uran u Ovnu od 6. novembra 2018. do početka marta 2019

Retrogradni Uran se u popodnevnim satima 6. novembra vratio se iz znaka Bika u znak Ovna, gde će ostati do početka marta 2019. godine. Ovaj tranzit je posebno značajan za Ovnove rođene polovinom aprila, ali i za ostale pripadnike kardinalnih znakova (Rak, Vaga, Jarac), koji su rođeni u trećoj dekadi znakova.

Takođe, ako imate neku planetu na zadnjim stepenima ova četiri znaka, ovo će biti važan period za vas. Uran je i simbol kolektivnog dešavanja, a sada se vraća zadnji put u znak Ovna, da bi završio sve poslove započete u prethodnih sedam godina, i na globalnom i na ličnom planu, piše astrolog Miloš Tomić.

Ko je Uran? Astronomski gledano, Uran je sedma po redu i treća po veličini planeta Sunčevog sistema. Prema grčko-rimskoj mitologiji, Uran je vladar neba, otac svih titana, koga je s vlasti zbacio sin Hron (Saturn).

Astrološki, Uran je ideal apsolutne istine. To je večna potraga, pogled usmeren ka nebu, pogled u budućnost! Uran predstavlja nagle i brze promene, on ruši sistem i hijerarhiju koje Saturn postavlja. Uran je apstraktna ideja, a Saturn je konkretizacija i pad u materiju. Uran je nova kreacija, nesvakidašnja i inventivna. Uran je ekstrem u svakoj oblasti, vozilo koje juri autoputom, nagli udari vetra, bljesak munje na horizontu, noćno nebo posuto zvezdama i astrolog koji ih proučava.

Uran je ekscentrik, vizionar, zanesenjak. Za njega je samo nebo granica, a često granica nema uopšte. Kada je naglašen u natalnoj karti, on daje visok stepen inteligencije, te sposobnost da se proniknu tajne Kosmosa.

Ovu poziciju često srećemo kod pronalazača, osoba koje pomeraju granice i menjaju svet. Newton, Tesla, Bell, Gates, Che Guevara su samo neki od vlasnika Urana u I polju. Kako je već rečeno, Uran ruši sisteme, te je on simbol revolucije i promene vlasti i društvenih sistema.

Retrogradni Uran u Ovnu od 6. novembra 2018. do početka marta 2019

Tranzitni Uran u znaku Ovna

Uran u Ovnu uvek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka, i “početak svih početaka”. Ovan je kardinalni (brzi), muški (aktivni) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proleća, inicijalna kapisla, koja pobuđuje sve ostale energetske potencijale. Uran u retrogradnom hodu kroz znak Ovna simbolizuje promene na kolektivnom planu, koje se dešavaju bar iz drugog pokušaja odnosno kao posledica određenih odluka u prošlosti.

Kako je Uran krenuo retrogradnim hodom u avgustu, nagomilana tenzija za promenom i potreba za slobodom je počela da raste (da se oslobađa). Potresi, elementarne nepogode ili nesreće mogu pogoditi.

Daleki Istok i zemlje u simbolici Ovna. Kolektivni događaji, poput finansijskih i sigurnosnih kriza, utiču na vaš emotivni život i finansijsko stanje. Pogledajte u koje polje natalne karte vam pada 29. stepen Ovna, jer tu vas u narednim mesecima čeka nagla promena i konačno razrešenje nekih priča iz prošlosti (u skladu sa simbolikom polja).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.