Home ASTRO Retrogradni Uran u Ovnu od 6. novembra 2018. do početka marta 2019:...

Retrogradni Uran u Ovnu od 6. novembra 2018. do početka marta 2019: Ovo će biti značajan period za Vage, Rakove i Jarčeve

83
0
Retrogradni Uran u Ovnu od 6. novembra 2018. do početka marta 2019

Retrogradni Uran se u popodnevnim satima 6. novembra vratio se iz znaka Bika u znak Ovna, gde će ostati do početka marta 2019. godine. Ovaj tranzit je posebno značajan za Ovnove rođene polovinom aprila, ali i za ostale pripadnike kardinalnih znakova (Rak, Vaga, Jarac), koji su rođeni u trećoj dekadi znakova.

Takođe, ako imate neku planetu na zadnjim stepenima ova četiri znaka, ovo će biti važan period za vas. Uran je i simbol kolektivnog dešavanja, a sada se vraća zadnji put u znak Ovna, da bi završio sve poslove započete u prethodnih sedam godina, i na globalnom i na ličnom planu, piše astrolog Miloš Tomić. Ko je Uran? Astronomski gledano, Uran je sedma po redu i treća po veličini planeta Sunčevog sistema. Prema grčko-rimskoj mitologiji, Uran je vladar neba, otac svih titana, koga je s vlasti zbacio sin Hron (Saturn). Astrološki, Uran je ideal apsolutne istine. To je večna potraga, pogled usmeren ka nebu, pogled u budućnost! Uran predstavlja nagle i brze promene, on ruši sistem i hijerarhiju koje Saturn postavlja. Uran je apstraktna ideja, a Saturn je konkretizacija i pad u materiju. Uran je nova kreacija, nesvakidašnja i inventivna. Uran je ekstrem u svakoj oblasti, vozilo koje juri autoputom, nagli udari vetra, bljesak munje na horizontu, noćno nebo posuto zvezdama i astrolog koji ih proučava. Uran je ekscentrik, vizionar, zanesenjak. Za njega je samo nebo granica, a često granica nema uopšte. Kada je naglašen u natalnoj karti, on daje visok stepen inteligencije, te sposobnost da se proniknu tajne Kosmosa. Ovu poziciju često srećemo kod pronalazača, osoba koje pomeraju granice i menjaju svet. Newton, Tesla, Bell, Gates, Che Guevara su samo neki od vlasnika Urana u I polju. Kako je već rečeno, Uran ruši sisteme, te je on simbol revolucije i promene vlasti i društvenih sistema.
Retrogradni Uran u Ovnu od 6. novembra 2018. do početka marta 2019

Tranzitni Uran u znaku Ovna

Uran u Ovnu uvek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka, i “početak svih početaka”. Ovan je kardinalni (brzi), muški (aktivni) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proleća, inicijalna kapisla, koja pobuđuje sve ostale energetske potencijale. Uran u retrogradnom hodu kroz znak Ovna simbolizuje promene na kolektivnom planu, koje se dešavaju bar iz drugog pokušaja odnosno kao posledica određenih odluka u prošlosti. Kako je Uran krenuo retrogradnim hodom u avgustu, nagomilana tenzija za promenom i potreba za slobodom je počela da raste (da se oslobađa). Potresi, elementarne nepogode ili nesreće mogu pogoditi. Daleki Istok i zemlje u simbolici Ovna. Kolektivni događaji, poput finansijskih i sigurnosnih kriza, utiču na vaš emotivni život i finansijsko stanje. Pogledajte u koje polje natalne karte vam pada 29. stepen Ovna, jer tu vas u narednim mesecima čeka nagla promena i konačno razrešenje nekih priča iz prošlosti (u skladu sa simbolikom polja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.