Retrogradni Saturn u Strelcu od 6. aprila do 25. avgusta 2017
Saznajte šta vam donosi kvadrat Sunca i Jupitera od 5. do 15. februara 2018. godine

Retrogradni Saturn u Strelcu od 6. aprila do 25. avgusta 2017: Baš ništa u životu ne ide bez Saturna koji će nas ponovo sve podstaknuti na razmišljanje o tome koja je to bol manja. U periodu od 6. aprila do 25. avgusta ova planeta je retrogradna, što znači da nam sada pruža još jednu šansu da integrišemo naučeno, još od kada je ušla u Strelca krajem decembra 2014. godine, jer znanje koje ne primenjujemo nema koristi ni za nas ni za druge.

Retrogradnost neke planete može se posmatrati i na ovaj način, piše Astro portal. Ako idete na posao i shvatite da ste zaboravili ključeve od auta, vratićete se kući po njih, jer ćete u kancelariju brže stići autom nego pešice, zar ne? Zato retrogradno kretanje neke planete, i naše vraćanje u nazad, u daleku ili blisku prošlost, a za pojedine i u neke druge reinkarnacije, jer Saturn ipak vlada karmom, daje mogućnost da brže napredujemo u ovom životu, rušeći prepreke uma koje smo sami sebi nametnuli.

Sigurno vam se dogodilo da dobro funkcionišete sve dok se ne susretnete sa ljudima koji vam energetski ne odgovaraju (ili koji predstavljaju Saturna u našoj natalnoj karti) i koji vam sažimaju energiju i “uzimaju” je za sebe, a sada toga može biti više. Ako u periodu retrogradnog Saturna osetite i pad imuniteta i razbolite se (pogotovo Strelčevi, Blizanci i Vage), setite se da se sada telo bori sa novom energijom (opire se promenama i stvara granice putem fizičkih smetnji) ili sa njenim manjkom, a da se sve to može prevladati fokusiranjem na ciljeve i verom u sebe.

Zato će 17. aprila Saturn i Sunce u Ovnu za pojedine biti trenutak kada će shvatiti da je um verovao da je spreman, ali telo nije, pa ono uz bolest može odlagati započinjanje nečeg bitnog, naravno iz straha. Za neke druge biće ovo ipak lep momenat kada će videti konkretne plodove uloženog truda. Nesigurnost se može javiti ako nastavite da ponavljate sebi nešto od čega nemate koristi, a baš to vas onda i koči.

Međutim, 24. april donosi trigon sa Merkurom u Ovnu koji je u tom momentu retrogradan. Merkur u Ovnu mnogo žuri da kaže šta misli, ali sada može stvoriti fatalnu grešku. Slična priča će se ponoviti 11. i 12. maja, kada Merkur krene direktno. Zato dobro razmislite o situaciji u kojoj se trenutno nalazite, posvetite joj punu pažnju i ne zavaravajte se da će ona proći sama od sebe okretanjem glave. Saturn će nam svima dati smirenost i koncentrisanost na zadatke, pa ugovore i dokumentaciju sa pažnjom iščitajte, i po potrebi potražite pravni savet od kvalifikovanog stručnjaka, sa iskustvom i jakom reputacijom.

U astrologiji imamo vladajuće planete horoskopskih znakova koje bez obzira na to gde su u datom trenutku na nebu, one ipak vladaju svojim znacima.

Ako sve u nama nije spremno za promenu, onda se ona ni neće desiti. Zbog toga je dobro u periodu retrogradnog Saturna izgovarati ili pisati afirmacije, te prisustvovati nekim motivacionom govoru u cilju da osnažite sebe. Svakako, fizičke su vežbe uvek od koristi! Ako vam sada neka ideja deluje zanimljivo, zapitajte se kako ćete se osećati sledeće godine, povodom te iste stvari, i stavite je u širi vremenski kontekst. Strelac se lako ponese idejom, ali Saturn kaže: “Stani! Koliko je to zaista moguće?” Kao što možete napraviti “Vision board” – tablu na kojoj ćete lepiti fotografije i isečke iz novina koji vas asociraju na vaše želje, isto tako možete napraviti “Decision board” (decision – odluka) na kome ćete napisati odluku koju ste doneli, a koja vas vodi ka ostvarenju ciljeva, te postaviti ovu tablu na neko vidno mesto.

Nakon toga, imamo priliku da od 12. do 25. maja, kada se događa trigon sa Uranom u Ovnu (iako će se uticaj osećati i pre i posle ovog perioda), razmislimo koja nas to negativna iskustva i dalje zadržavaju u prošlosti i odlučimo da ih izbacimo iz glave (kojom vlada Ovan). Ako vas odjednom preplave bolna osećanja, znajte da ona potiču od vaše nezdrave vezanosti za nekog ili nešto, a tada je jedno rešenje u puštanju, jer Uran je ipak sloboda!

Sve će nas uzdrmati i rasplinuti na više strana 29. maj. Tada opozicija sa Marsom u Blizancima ukazuje da sve loše što nam se desilo ili što smo uradili, sada ili nekoć davno, na nivou duše je imalo samo jednu jedinu smisao, a to je da postanemo najbolja verzija sebe, iako nam još uvek to tako ne deluje. Ako niste sigurni u krajnji cilj, život (ali i natalni ili tranzitni Saturn) sada će vam nametati situacije da biste se opredelili i usmerili svoju energiju u nešto od čega ćete imati koristi. Osim toga, spoznaja i onog, zbog čega se osećamo pomalo nelagodno, istovremeno nas oslobađa i daje priliku da to što nije dobro transformišemo u ono što volimo. Razmislite šta je dobro u onome kroz šta prolazite, i nemojte bes i frustraciju iskazivati prema ukućanima i ulaziti u nepotrebne svađe, jer se može desiti da kasnije promenite mišljenje.

Trigonom sa Venerom u Ovnu, 2. juna će nas sve podsetiti da čuvamo svoje želje za sebe, te da je bolje da ih ne obelodanjujemo pre nego što budemo blizu njihove realizacije. Takođe, ovo će biti trenutak kristalizacije ljubavnih odnosa koji su u periodu retrogradne Venere prolazili kroz krizu, preispitivanja i probleme. Ni raskidanje ni ostajanje u vezi, koja nas povređuje, nije bezbolno i nosi sa sobom posledice, zar ne? Setite se da Saturn nikad neće prekinuti vezu koja je na jakim osnovama, već samo onu koje se dugoročno ne bi pokazala kao dobra po vas.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.