Dnevni horoskop za 28. januar 2019

Šta donosi retrogradni hod Merkura preko Škorpije 1. decembra: Povećana je opasnost od povreda ključne kosti i ramenog pojasa, naročito šaka i zglobova

Svake druge godine Merkur, planeta komunikacije i logike, prelazi preko Škorpije, znaka novca, i moći u kome je njegov uticaj naglašen. Međutim, ako mislite da će se zbog toga ponavljati isti događaji u vašem životu, varate se, jer ova planeta ne obrazuje svaki put iste aspekte, budući da ostale tranzitne planete, iz godine u godinu, prelaze iz jednog u drugi znak, pišu Večernje novosti.

Merkur se 1. decembra, retrogradnim hodom, vraća u osmi zodijački znak, da bi 6. decembra krenuo direktno. S jedne strane, pozicija ove planete intelekta, ideja i posla, osnažena je prelaskom preko Škorpije, a s druge, oslabljena njegovim prividnim hodom unazad. To će, pre svega, uticati na naš način razmišljanja i procene različitih situacija, zbog čega bi trebalo da se čuvamo brzopletih zaključaka.

Retrogradni hod Merkura preko Škorpije, od 1. do 6. decembra, osetiće svi znakovi, a najviše Blizanci i Device kojima ova planeta vlada, kao i Škorpije, u kojoj je egzaltirana. U tom periodu, vozači bi trebalo da budu oprezniji za volanom. Takođe, izbegavajte potpisivanje ugovora, nepotrebne troškove i podizanje kredita. Klonite se svađa i rasprava, naročito sa rodbinom i komšijama, a ne preporučuje se ni zakazivanje venčanja i veridbi. Takođe, obratite više pažnje na ključeve, kartice, mobilne telefone i druge vredne predmete.

Ove nedelje, Merkur obrazuje konjunkciju sa Jupiterom i napet aspekt sa Uranom u Biku (inkonjunkcija). Ovi neharmonični aspekti podstiču sumnjičavost i podozrivost, ali i posesivnost u ljubavi. Takođe, upozoravaju da budete oprezniji prilikom dogovora o novim poslovima, ukoliko sarađujete sa strancima. Retrogradni hod planete logike preko oštroumne Škorpije će osetiti i Strelčevi, Ribe i Bikovi, znaci u kojima je uticaj Merkura oslabljen.

Inkonjunkcija sa Uranom, simbolom više sile, odnosno, okolnosti na koje ne možemo da utičemo, upozorava da se posebno čuvamo za volanom, što se, pre svega, odnosi na vozače. Budući da Merkur upravlja rukama, ključnom kosti i ramenim pojasom, naročito šakama i zglobovima, ovaj aspekt, takođe, opominje na opasnost od povreda tih delova tela.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.