Home ASTRO Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019: Oprostite sebi, pronađite...

Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019: Oprostite sebi, pronađite mir s prošlošću i stvorite novu viziju budućnosti

77
0
Mesečni horoskop za jun 2020: Unapređenje za Blizance, veridba za Jarca, Vaga odličnog zdravlja
Mesečni horoskop za jun 2020: Unapređenje za Blizance, veridba za Jarca, Vaga odličnog zdravlja

Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019: U nedelju, 7. jula Merkur je počeo da se kreće unatrag. To se dogodilo na 4 stepenu Lava. 19. jula opet se vraća u znak Raka, da bi 1. avgusta krenuo napred s 23 stepeni Raka.

Većini koji prate astrologiju i astrološka kretanja, pa i površnim poznavaocima te discipline, poznat je termin retrogradnog kretanja Merkura. Često u vreme takvog fenomena dolazi do odlaganja, kašnjenja, zabuna, pogrešnih tumačenja okolnosti, pogrešnih interpretacija tuđih reči, sporeg protoka informacija. Ponekad otkazuju i kućni aparati, nešto se kvari, nešto zaturimo, a ponekad i nešto izgubimo, piše astrolog Julijana Oremović. Ne uspevamo doći do osobe koja nam je potrebna. Razgovori su nedorečeni, ostajemo u stanju zbunjenosti, nedostaje nam informacija kako bismo mogli da odlučimo, delujemo. Zato ovo vreme nije dobro za nove početke i velike odluke. Pričekajte malo. Smirenije razmotrite okolnosti, situaciju u kojoj se nalazite. Posmatrajte signale pokraj puta. S retrogradnim Merkurom prošlost se nekad ponavlja. Javi nam se osoba iz prošlosti, sretnemo nekog koga nismo dugo videli. Neretko nešto započne i mislimo – super, ovo miriše na dobro, a onda odjednom sve uspori ili zastane. I nije nam jasno… Ovo je i put u podsvest, u prostore ispod praga svesnosti. Dolazimo do novih uvida, shvatanja, puno toga se preslaže u našem umu, a nismo još u mogućnosti da to jasno iskomuniciramo. Stoga nas sopstvene misli mogu zbuniti. Mogu nas zbuniti i reči i izjave drugih ljudi. Nemojte ih uzimati previše srcu. Dopustite vremenu neka vam pokaže kako će se situacija dalje odvijati. Karmička astrologija tumači retrogradne planete kao neku vrstu ispita. Ponavljamo iskustva, možda i iz prošlih života. Dolaze nam lekcije koje nam omogućuju dublje uvide, stavljamo stvari na svoje mesto. Ako ništa nismo naučili iz prošlih grešaka, možda treba da se vratimo na mesto koje smo napustili i doživimo opet isto ili slično. Ponavljanje je majka znanja. Možda treba po poslednji put da se osvrnemo unatrag i doživimo onaj AHA trenutak.
Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019
Retrogradni Merkur od 7. jula do 1. avgusta 2019
Aspekti koji će popratiti početak retrogradnog kretanja Merkura govore o vrlo intenzivnim i dramatski obojenim razgovorima. Merkur i Mars nalaze se u neposrednoj blizini, a izaziva ih Uran. Provokacije, odbrambeno ponašanje, ljutnja – sve je moguće. Možda ćete nešto doživeti i proživeti što ćete procesuirati u nedeljama koje su ispred vas, a sve će nekako leći na svoje mesto od 1. avgusta kada će Merkur početi da se kreće unapred. U svakom slučaju, delujte promišljeno, budite strpljivi i nemojte dopustiti da vas neke situacije izbace iz ravnoteže. Gubljenjem živaca i ulaskom u svađu teško da ćete išta rešiti. Ostanite smireni. Neki planovi će se neočekivano promeniti. Neke teme koje bi mogle biti aktuelne obuhvataće roditeljsku ulogu, decu, ljubav, prijatelje, novac. Ima još nešto zanimljivo u ovim danima pred nama. Osim što smo u periodu između dva pomračenja, jedna je okončana, druga nam predstoji, Saturn se smestio tačno na južni Mesečev čvor, a Sunce se približava severnom Mesečevom čvoru, dakle nasuprot južnog čvora i Saturna. Nešto iz prošlosti treba pustiti i otpustiti. Osloboditi se straha i nesigurnosti. Preuzeti odgovornost. Odrasti. Odnosi s bivšim ljubavima, iskustvima iz prošlosti, roditeljima, profesionalne ambicije mogu biti podložniji čišćenju, restrukturiranju, temeljitim promenama. Zato otvorite oči i smireno posmatrajte šta će vam se događati u narednim sedmicama. Ništa ne dolazi kako bi vas porazilo, već je tu kako biste shvatili, naučili i osnažili sebe i svoj život. Kako biste išli napred i otklonili tegove koji vas u tome onemogućavaju. Sve što dolazi vredno je usvojiti. Sve što odlazi ispratite u miru jer vam verovatno više ne služi. Oprostite sebi. Pronađite mir s prošlošću. I stvorite novu viziju budućnosti. I jedan datum može biti značajniji. Reč je o 15. avgustu, kada Merkur dolazi na poziciju s koje je krenuo retrogradno. Ciklus koji je započeo 7. jula, oko tog datuma će se zaokružiti. Srećno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.