U nedelju, 21. juna, tranzitno Sunce ulazi u znak Raka: Pomračenje sunca donosi plimu kosmičkih suza
U nedelju, 21. juna, tranzitno Sunce ulazi u znak Raka: Pomračenje sunca donosi plimu kosmičkih suza

U sredu, 13. maja Venera, planeta ljubavi, odnosa i novca započinje svoje retrogradno kretanje znakom Blizanaca koje će trajati do 25. juna.

Poslednji put Venera je bila retrogradna u Blizancima 2004, a zanimljivo je da se taj tranzit poklapa s predstojećim, odvijao se od 17. maja do 29. juna. Možda je bilo davno ali ako imate ikakvih sećanja na to razdoblje, moglo bi vam mnogo otkriti o retrogradnom ciklusu koji je pred nama i šta on znači za vas, piše astrolog Julijana Oremović.

Kada Venera krene unatrag dolazi do svojevrsne emocionalne distance, preispitivanja, straha. Imamo utisak da smo zapeli u nekoj situaciji i ne znamo kako se iz nje izvući. Kuda i kako dalje?

Ako ste u vezi ili braku, činiće se da gubite volju i motivaciju za saradnju i intimnost. Kao da ponestaje bliskosti i otvorenosti za primanje i davanje ljubavi. Pojavljuju se sumnje. Voli li me on/ona? Postoji li neko drugi? Šta se događa?

Možda nećete biti svesni, ali i sami ćete biti oprezniji i distanciraniji. U odnosu su dve strane i obe strane učestvuju u kreiranju događaja u tom polju.

Budući da je Venera u Blizancima, a Merkur je vladar te ‘situacije’, obratite više pažnje šta se događa na polju komunikacije. Moguće je da neki odgovori na postavljena pitanja izostanu ili dođu kasnije, ili da vas poruke stave u sivu zonu. Puno je upitnika iznad glave. Šta misliti, šta reći, kako postupiti?

Planovi se mogu češće menjati, ili se jedno kaže, a drugo radi. Kao da nedostaje kontinuiteta i doslednosti. Nedostaje i poverenja.

Budući da će u sve biti upleten i Neptun, računajte na zablude i iluzije.

Retrogradna Venera u Blizancima od 13. maja do 25. juna 2020: Nepovoljan period za započinjanje novih odnosa i potpisivanje ugovora. Mnogima se vraća bivša ljubav
Retrogradna Venera u Blizancima od 13. maja do 25. juna 2020: Nepovoljan period za započinjanje novih odnosa i potpisivanje ugovora. Mnogima se vraća bivša ljubav

Izbegavajte tračeve, pretpostavke, a informacijama ne bi trebalo poverovati na prvu.

Biće mnogo zbunjujućih i nedorečenih, do kraja nerešenih situacija.

Razdoblje dok se Venera kreće unatrag nije povoljno za započinjanje novih odnosa, za potpisivanje ugovora i kupovinu luksuznih i odevnih predmeta. Sve što je započeto imaće kratki rok trajanja, ili do kraja njenog retrogradnog kretanja ili do izlaska iz senke, što će biti 29. jula.

I koliko god se osećali izgubljeno, čekali poruku koja ne dolazi, očekivali susret koji izostaje, nemojte ništa forsirati. Sada je dobro vreme za posmatranje, prikupljanje informacija i uvida koji će vam pomoći da jasnije vidite situaciju koja vas zanima.

Misli lutaju prema prošlosti.

Sećanja…

Moguće je da se nekima pojavi i bivša ljubav. Evo je niotkuda, odjednom, s porukom. Možda je to poziv za vas da vidite kako ste s tim odnosom. Jeste li oprostili sve što ste imali? Ima li ljutnje, zameranja? Sve što je ostalo nedovršeno na polju odnosa, sada je dobro bolje shvatiti ili dovršiti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.