Treći i poslednji u ovoj godini: Retrogradni Merkur u Škorpiji će od 31. oktobra do 20. novembra 2019. počistiti nepotrebno, odlučiće šta nije dobro i radikalno će ga odstraniti iz vašeg života
Foto: freepik.es

Venera, planeta ljubavi i novca 5. oktobra krenuće retrogradno znakom Škorpije. Njeno retrogradno kretanje potrajaće nešto više od mesec dana, sve do 16. novembra. Jako važno vreme za ljubav i odnose!

Kad je planeta retrogradna, njena energija se ne manifestuje prema unutra. Na delu je povlačenje, introspekcija, revizija, suočavanje s onim što je bilo, a što smo negde u prošlosti potisnuli, piše astrolog Julijana Oremović.

Ona se vraća unatrag. Mi se vraćamo unatrag na neka mesta u prošlosti koja možda još uvek nisu do kraja rešena i arhivirana.

Posmatramo partnera, odnos u kojem jesmo, ponovno procenjujemo, dolazimo do nekih novih saznanja i uvida koji su nam pre promicali. Ali ovo je i vreme u kojem se mogu razviti i neke nove sumnje, nepoverenje, ljubomora.

Može doći do udaljavanja od partnera kako bismo s distance promotrili kakav je naš odnos i zadovoljava li on naše potrebe.

Neke događaje možemo doživeti težima i zahtevnijima nego što će to oni uistinu biti.

Neki će čak raskinuti vezu, smanjiti intenzitet druženja.

Naklonost i ljubav se sada ređe pokazuje, kao da se bojimo da bi nas to moglo dovesti u poziciju odbačenosti, ranjavanja ili napuštanja. Oprezniji smo i sumnjičaviji. Više se štitimo, branimo. Manje delujemo. Pasivni smo, posmatramo.

Imaćete osećaj da je partner nekako udaljeniji od vas. Ćutljiviji. Nemojte se opterećivati sumnjama. Pitajte ako vam nešto nije jasno.

Pod ovim uticajem vrlo često nam se javljaju bivše ljubavi i skloniji smo da se vratimo unatrag i vidimo ima li tu još nešto za nas. Možemo li opet voleti i biti voljeni, ponovo izgraditi odnos?

Budući da je Venera u Škorpiji, pitanja vezana uz intimnost, predanost, seksualnost i moć biće neke od važnih tema.

Retrogradna Venera od 5. oktobra do 15. novembra 2018

Jeste li zadovoljni fizičkim aspektom u odnosu?

Možete li se prepustiti s poverenjem?

Jeste li svoju moć predali partneru u ruke i on odlučuje i vodi igru, dok vi pasivno posmatrate i sledite?

Koliko ste vi i vaš partner predani odnosu? Koliko ste bliski? Možete li jedno drugome reći šta vam smeta, šta vam treba?

Ako imate problema u odnosu, dobro je znati da ih nećete izlečiti kroz avanturu i flert s drugom osobom. Možda ćete pronaći samo prolaznu utehu, ali vraćate se na mesto u kojem nije sve izgovoreno, u kojem ima nešto što vas muči.

Svi ćemo proći kroz preobražaj na određenom području života, u zavisnosti od toga kojim delom horoskopa se Venera kreće. Njen ‘udomitelj’ Škorpija, nešto usmrćuje, otpušta, pretvara u pepeo. Zato je ovo dobro vreme da se oslobodite prošlosti koju vučete za sobom.

Nešto mora umreti.

S nečim se morate suočiti.

Doći do novih saznanja o tome šta želite od ljubavi i odnosa.

Venera će se kretati znakom Škorpije do 31. oktobra, potom će opet ući u znak Vage i s 25 stepena tog znaka 16. a krenuće napred. To je momenat u kojem možemo dobiti nove uvide o tome šta partner želi. Spremni smo da se nakratko odvojimo od naših opsesija i neostvarenih želja i shvatimo može li suprotna strana da ispuni naše potrebe i koje je smetnje potrebno otkloniti kako bismo bili srećniji udvoje. Venera u Vagi kao da vam poručuje – daj, pa ćeš videti možeš li da dobiješ.

I na kraju, ova će Venera delovati na sve nas, a naročito na pripadnike Bika, Vage i Škorpije.

Šta je ljubav meni – jedno je od temeljnih pitanja na koje sada možemo pronaći odgovor.

Kakav odnos želite?

Kakav vam partner treba?

Šta ste spremni da date da biste imali odnos kakav želite da živite?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.