Horoskop: Poslednja Mesečeva četvrt u Biku donosi nezgodne dane: Ne donosite nagle i nepromišljene odluke!

13. jula, nešto iza 4 sata ujutru dogodiće se pomračenje Sunca u znaku Raka.

U julu ove godine započela je serija Pomračenja koje će se odvijati u nasuprotnim znakovima Rak – Jarac i taj će se ciklus okončati u leto 2020.

Ciklus pomračenja na relaciji Lav – Vodolija koji se odvija od početka 2017., okončaće se ovog leta, tačnije s pomračenjem Meseca u znaku Vodolije, 27.7. i one Sunca u Lavu, 11. avgusta.

Pomračenja su tačke preokreta u našim životima. Ako poznajete neku Vodoliju i Lava, sigurno ste mogli svedočiti njihovim životnim turbulencijama koje su se odvijale unatrag nešto više od godine dana, piše astrolog Julijana Oremović.

A sada to čeka Rakove i Jarčeve.

Šta nam rade Pomračenja?

Reč je o velikim životnim čistačima. S njima će se dodatno zakomplikovati ona područja života s kojima smo duže vreme nezadovoljni.

S njima se piše poslednje poglavlje jednog dela našeg života.

Isto tako i započinje novo.

One razvijaju i šire našu svesnost. Vidimo ono što nam je dosad promicalo. Jasno nam je ono što je pre bilo maglovito i neizvesno.

Zašto?

Da bi nas podstaknule na promenu. Da bismo ostavili lošu vezu, prekinuli toksične odnose, napustili posao s kojim nismo zadovoljni, promenili neka uverenja, a sve s ciljem kako bi se otvorio prostor za stvaranje nečeg novog i boljeg za nas.

Često smo pasivni, predugo se zadržavamo tamo gde smo prividno sigurni, uprkos tome što smo nesrećni. Trpimo, negodujemo, razboljevamo se, ali ostajemo na istom mestu.

Pomračenja nam to ne dopuštaju. Kad se opiremo promenama, one će nam do te mere zagorčati situaciju da nećemo imati izbora. Nužan je iskorak prema napred. A to život jeste – stalna promena i kretanje.

Teme ovog pomračenja u Raku su majčinstvo, porodica, dom, tradicija, mesto gde puštamo ‘korenje’. Riječ je o osećaju sigurnosti i pripadnosti, o onome s čim se poistovećujemo, odakle potičemo i gde se vraćamo.

Odvijaće se tačno nasuprot Plutona u Jarcu, pa je reč o prilično moćnim energijama koje ukazuju na preporod i transformaciju. Nešto mora ‘umreti’ kako bi se novo rodilo. Kompromisi su gotovo nemogući. Pluton je radikalan, nepopustljiv, otresit, on reže poput hirurškog noža. Odvaja nas od situacija u kojima smo zarobljeni, koje nam ne dopuštaju da rastemo. Odvaja nas od ljudi zbog kojih odustajemo od sebe i onoga što nam je važno. Ne dopušta nam polovična rešenja. Idemo na sve ili ništa. Moramo se usuditi, pokrenuti, ali iz srca i čistih namera jer tada uspevamo. Sve što je otrovano negativnim emocijama potrebno je očistiti. Osloboditi se zavisti, osećaja manje vrednosti, krivice, ljubomore, potrebe za dominacijom, opsesivnih želja zbog kojih smo destruktivni.

Čega se bojim?

Ko ili šta mi oduzima osećaj lične moći?

Postoji li neko u mojoj blizini ko me guši, na neki način zlostavlja ili obezvređuje?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.