Planetarna dešavanja u junu 2020: Šest retrogradnih planeta, pomračenja Meseca i Sunca - pravo vreme za odbacivanje tereta prošlosti
Planetarna dešavanja u junu 2020: Šest retrogradnih planeta, pomračenja Meseca i Sunca - pravo vreme za odbacivanje tereta prošlosti

Značajni događaji tokom juna 2020. godine su pomračenje Meseca u Strelcu (5. juna) i pomračenje Sunca u Raku (21. juna). Astrološki sklop zahteva proveru situacije, budući da je odavno trebalo da neke stvari budu rešene i stvara duboku potrebu za novim počecima koji će nas povesti prema većoj stabilnosti i sigurnosti.

Mesec pravi opoziciju sa Suncem i Venerom (koja je retrogradna u Blizancima) i pravi kvadrat s Marsom (u Ribama) 5. juna. To rezultira stvaranjem takozvanog “T-kvadrata” u promenljivim znakovima, s Marsom kao glavnom planetom. Zbog ekonomske krize i krize povezane sa zdravstvenim pitanjima tražimo odgovore, tražimo istinu koja se krije iza lažnih i protivurečnih informacija. Ideološki, duhovni ili naučni sukobi mogu postati svakodnevica. Osim Venere, koja je retrogradna do 25. juna, imamo još retrogradnih planeta što znači da nećemo tako brzo doći do konstruktivnih zaključaka ili olakšanja nakon spoznaje istina.

Pomračenje Meseca 5. juna 2020. godine u privatnom životu svima donosi mogućnost razotkrivanja nekih dragocenih unutrašnjih istina koje nam se nužno ne moraju svideti ili zbog kojih nismo ponosni, ali tek nakon toga možemo obaviti unutrašnje čišćenje duše.

U danima oko pomračenja mogli bi se uznemiriti, pa se treba potruditi da zadržite samokontrolu. Mogli bi da imate puno sjajnih ideja i želju da se što pre realiziraju, ali stvari se polako pokreću i za sada sve ostaje na idejama. Treba izbegavati predomišljanja i donošenje odluka u poslednjem trenutku, zatim paziti na reči koje izgovaramo i kako se ponašamo prema drugima.

Uz ovakav položaj planeta mogu nas sustići neki pređašnji novčani problemi, pa ćemo biti prisiljeni da se suočimo s tim, moramo dobro proanalizirati situaciju i propuste koje smo napravili kako bi to sada rešili.

Planetarna dešavanja u junu 2020: Šest retrogradnih planeta, pomračenja Meseca i Sunca - pravo vreme za odbacivanje tereta prošlosti
Planetarna dešavanja u junu 2020: Šest retrogradnih planeta, pomračenja Meseca i Sunca – pravo vreme za odbacivanje tereta prošlosti

Mars, planeta akcije, nalazi se u Ribama, u znaku u kojem se ne oseća baš prijatno, do 28. juna. Imamo Mars – Neptun konjunkciju 12 – 15. juna koja može probuditi želju za begom, ali i pojačati intuiciju koja nam može poslužiti pri boljem shvatanju onog što se događa. Mogli bi se osećati bez energije i motivacije, ali pogledajmo malo unutar sebe. Koliko se naša duhovna uverenja reflektuju kroz naše akcije?

Merkur kreće retrogradno 18. juna u Raku i kretaće se retrogradno do 12. jula 2020. godine. U “retrogradnom klubu” sada imamo Merkura, Veneru, Jupitera, Saturna, Plutona i Neptuna.

Budući da je Merkur, planeta misli i komunikacije, retrogradna u Raku, znaku porodice i doma, može doći do problema u komunikaciji sa članovima porodice, zatim do zastoja ili odlaganja, renoviranja. Nije povoljan period za prodaju ili kupnju nekretnina dok je Merkur retrogradan u Raku.

S druge strane, retrogradno kretanje planeta povoljno je za introspekciju i razgovore o raznim temama iz prošlosti. Povoljan je period za zbližavanje sa rodbinom s kojom neko vreme nije bilo kontakta.

Sunce prelazi u Raka isti dan kada imamo pomračenje Sunca, 21. juna 2020. godine. Ova pomračenje pripada grupi pomračenja koje stvaraju blokade. Pomračenja iz ove grupe označile su vremena ograničenjima i zabranama. To zvuči poznato ako pomislimo na sve ono što se u poslednje vreme događalo. To može rezultirati ulaskom u novu fazu ograničenja i zabrana kako bismo i nadalje bili sigurni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.