Najvažnija astro dešavanja u maju 2020: Pun Mesec u Škorpiji pojačava strasti, retrogradna Venera donosi razrešenje karmičkog duga, trigon Merkura i Jupitera odličan za raščišćavanje i organizaciju
Najvažnija astro dešavanja u maju 2020: Pun Mesec u Škorpiji pojačava strasti, retrogradna Venera donosi razrešenje karmičkog duga, trigon Merkura i Jupitera odličan za raščišćavanje i organizaciju

U maju 2020. godine će sve oko vas procvetati. Ne samo priroda, već uglavnom i međuljudski odnosi. U ovom periodu osećamo snažan uticaj planeta, posebno u ljubavi.

Pun Mesec 7. maja

Pun Mesec u Škorpiji 7. maja 2020. godine unosi pozitivnu energiju u naše živote i stvara pozitivne okolnosti za ostvarenje naših želja. Pun Mesec je najbolje vreme za kreativnost i vitalnost. Uticaj punog Meseca na naš ljubavni život je snažan, pojačava strasti i romantično raspoloženje. Generalno, imaćemo više razumevanja za druge i lakše ćemo razumeti konfuzne emocije. Pun Mesec pravi aspekt s Neptunom koji je pozitivan i ima uticaj na duhovnost. Intuicija je pojačana. Ako se i pojave nesporazumi, ovaj aspekt pomaže kod ostvarenja kompromisa, oproštaja i saradnje.

Mlad Mesec 22. maja

Mlad Mesec u Blizancima (konjunkcija Sunce – Mesec u Blizancima) donosi najviše energije. Povoljan je za sve koji žele da započnu nešto novo. Mlad Mesec označava rast i nove početke. Povezujemo ga sa srećnim trenucima.

Sunce – Merkur konjunkcija 4. maja

Ovo je najbolji aspekt za komunikaciju. Interakcija s drugima je važna i stimuliše potrebu za razmenom ideja.

Merkur – Jupiter trigon 10. maja

Povoljan je period za istraživanje, učenje i druženje. Ovo je jedan od najboljih aspekata za planiranje zbog dobrih instinkata i pozitivnog razmišljanja. To je povoljan period za raščišćavanja i organizaciju. Poslovni pregovori dobro protiču. S lakoćom se sklapaju partnerstva i prijateljstva.

Retrogradna Venera 12. maja

Tranzit retrogradne Venere pojavi se svakih devetnaest meseci. To znači da je Venera retrogradna samo 7% vremena i njen uticaj se snažno osjeti. Kada je Venera retrogradna, ljubavni život ulazi u sudbonosan period. Davanje i primanje ljubavi i pažnje je otežano. Mogu se pojaviti stari prijatelji ili bivše ljubavi i oživeće iskustva iz prošlosti u svrhu razrešavanja karmičkog duga. Budući da Venera vlada i novcem, ovaj period kada je retrogradna nije povoljan za investicije i kupovinu skupocenih stvari. Ovo je vreme za introspekciju.

Možda ćete upoznati svoju srodnu dušu. Takvo poznanstvo dolazi uz snažan osećaj bliskosti, kao da tu osobu oduvek poznajete. Ako vam se to dogodi, s bilo kakvom odlukom bolje je sačekati kada Venera krene direktnim hodom. Iskoristite ovo vreme za spoznaju, istražite šta mislite o sebi, zapitajte se koliko se volite. Ako ovakvim propitkivanjem dođete do zaključka da se ne volite dovoljno, kako možete očekivati da vas neko drugi voli? Propitajte i pređašnje odnose i probleme koji su se pojavljivali ili možda i ponavljali. Nekima će pomoći upravo pojava stare ljubavi kako bi raščistili prošlost i krenuli dalje.

Retrogradni Jupiter 14. maja

To je vreme introspekcije i osvrta na sve postignuto do sada. Na nekim stvarima moramo poraditi kako bi mogli dalje. Mogli bi prolaziti kroz razna iskušenja kako bi potvrdili da li smo spremni i otvoreni za sreću, novu ljubav i ono što tražimo. Kod nekih zavisnost prelazi granice i retrogradni Jupiter daje priliku da se prepozna i prizna problem. Stvari mogu toliko izmaći kontroli i ono što sledi može biti drastičan događaj koji će protresti situaciju i nakon toga stvari više neće moći da se ignorišu.

tarot-horoskop.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.