Dnevni horoskop za 14. januar 2020.
Dnevni horoskop za 14. januar 2020.

Zamka ovog Merkura je nedorečenost i tajnovitost u komunikaciji. Ne možemo pronaći prave reči. Čak možemo da osetimo i stid da progovorimo o onome što osećamo. Nema dovoljno jasnoće, često izostaju konkretni odgovori pa smo u nekoj sivoj zoni, zbunjeni, ne znamo šta je po sredi.

Merkur je planeta koja pokazuje način na koji komuniciramo, kako razmišljamo, koje su nam poslovne želje i ambicije.

Njegov boravak u ovom vodenom znaku poziva nas na introspekciju, na suočavanje s istinom koju uporno pokušavamo da izbegnemo okrećući glavu u drugom smeru, piše astrolog Julijana Oremović.

Ova planeta dobiće od Riba izuzetnu intuitivnost, osetljivost, želju da pomognemo drugima, da se suočimo sa svojim osećanjima i pokušamo da ih bolje razumemo. To neće uvek biti jednostavno jer boravak Merkura u emocionalnom znaku ponekad može zamagliti horizonte, povećati romantična očekivanja ili nas pak ubaciti u iluziju.

On možda ne govori uvek iskreno, zamotava istinu u proziran celofan. Čitamo između redova, možemo da naslutimo i osetimo da stvari nisu baš onakve kakvima se prezentuju.

Ovo je sjajna pozicija za bavljenje umetnošću – plesom, fotografijom, pisanjem. S njim maštamo i stvaramo u tišini, kreativni smo.

Snovi mogu biti bogati i živopisni.

Želimo da pomognemo drugima, spasimo ih savetom ili konkretnom podrškom. Uključiti se u neke humanitarne aktivnosti ili ispričati svoju životnu bitku koja nam je nanela dosta bola kako bismo osvestili druge, pomogli im na neki način.

Zamka ovog Merkura je nedorečenost i tajnovitost u komunikaciji. Ne možemo pronaći prave reči. Čak možemo osetiti i stid da progovorimo o onome što osećamo. Nema dovoljno jasnoće, često izostaju konkretni odgovori pa smo u nekoj sivoj zoni, zbunjeni, ne znamo šta je po sredi. Nema pravih odgovora, pa ćemo možda morati da budemo strpljivi i pričekamo na pravu istinu. Logika i razum izostaju, a na verbalnu aktivnost nas podstiču emocije.

Merkur u Ribama od 10. februara do 17. aprila 2019

Postoje i tajne koje skrivamo, nerado pričamo o nekim stvarima jer imamo osećaj da nas drugi neće podržati ili da će nas osuditi. A ono što tajimo ili skrivamo, može biti i otkriveno!

Ali s druge strane u prilici smo da dublje proniknemo u sebe. Da bolje razumemo svoja osećanja. Velika dobrobit ide kroz meditaciju, vođenje dnevnika, razgovor s terapeutom ili osobom za koju smatramo da nam može pomoći kako bismo bolje shvatili ono kroz što prolazimo.

Razmislite o svojim životnim snovima koje želite da ostvarite, vizualizirajte cilj koji želite da dosegnete, osećajte se kao da ste već tamo.

Ako niste u miru sa svojom prošlošću, razmotrite šta možete učiniti kako biste dobili jasniju sliku oko toga šta želite, a šta ne. Možda vam u tome pomogne i revitalizacija kontakta s osobom s kojom ste prekinuli kontakt ili s osobom koja će nakon dugo izbivanja pokušati da opet uđe u vaš život.

Već od 19. februara priprema se za retrogradno kretanje koje će trajati od 5. do 28. marta. U tom razdoblju potrebno je vežbati strpljivost i smirenost jer će nešto biti odgođeno, usporeno, skriveno i potpuno nejasno. Možemo biti više zbunjeni, izgubljeni u svojim mislima. Osetljivije reagujemo na spoljne nadražaje. Bežimo od stvarnosti. Pokušajte da budete jasniji sebi, tako ćete biti i određeniji prema životu i ljudima koji vas okružuju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.