Home ASTRO Mars u Raku od 16. maja do 1. jula 2019: Mnogi će...

Mars u Raku od 16. maja do 1. jula 2019: Mnogi će se vraćati u prošlost, ali obavezno moraju da slušaju svoju intuiciju

214
0
Horoskop od 21. aprila do 21. maja 2020: Otkrijte šta vas čeka u periodu boravka Sunca u Biku
Horoskop od 21. aprila do 21. maja 2020: Otkrijte šta vas čeka u periodu boravka Sunca u Biku

Mars u Raku od 16. maja do 1. jula 2019: Planeta Mars koja opisuje našu energiju, način na koji delujemo i aktivnosti na koje usmeravamo najviše pažnje, od 16. maja do 1. jula kretaće se znakom Raka.

Prostor nežnog i emotivnog Raka i nije najbolji dom za ovu borbenu planetu. U narednom će razdoblju naše aktivnosti biti osećajno obojene. Osećanja se teže kontrolišu, a to ponekad može otežati ostvarenje planova. Lako bivamo povređeni, ranjivi smo, reagujemo preosetljivo, uzrujaju nas sitnice, piše astrolog Julijana Oremović. Usporeno kretanje, preterani oprez (jedan korak napred, dva unatrag), nedostatak direktnosti i takmičarskog duha, mogu naročito teško pasti osobama koje su navikle da odlučno i energično hrle prema ostvarenju ciljeva. Ali ovaj Mars ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj unutrašnji glas koji će nam ‘pokazati’ je li nešto dobro za nas ili nije. Osetićemo to u stomaku. Kad smo u blizini osobe uz koju osećamo težinu u abdomenu i unutrašnji grč, to je znak da treba da se udaljimo. Ovo je vreme kada bi mnogi mogli da preduzmu neke aktivnosti koje se tiču stanovanja, doma, porodičnih odnosa. Nešto popravljamo u kući, preuređujemo, porodične obaveze su u porastu, naročito one roditeljske. Ovo je zaštitnički raspoložen Mars, pa imamo pojačanu potrebu da se brinemo i negujemo one koje volimo. Da pokažemo nežnost, da pripadamo nekome. Da zaštitimo bližnje od problema, čak i do te mere da njihove terete preuzmemo na sebe. Tuđe reakcije doživljavamo lično, ponekad se ne znamo odbraniti, reći ‘ne’, dopuštamo više nego što možemo podneti, popustljivi smo nekad i na svoju štetu. Zaziremo od direktnog sukoba i sučeljavanja, povlačimo se tamo gde se osećamo sigurno, u rakov oklop – tamo nam niko ništa ne može.
Mars u Raku od 16. maja do 1. jula 2019
Mars u Raku od 16. maja do 1. jula 2019
Skloniji smo i da potisnemo ljutnju, a sve što je potisnuto traži izlaz napolje. Ali ako i kada napadamo činimo to pod motom – napad je najbolja odbrana. Odbrambeni mehanizmi su silno jaki. S ovim se Marsom možemo vraćati u prošlost, na neka stara mesta kako bismo videli ima li tu još nešto za nas. Uspomene nas mogu obuzeti do te mere da smo skloni da pokleknemo i vratimo se u nešto što smo napustili. Strah je jedan od većih problema s kojima se susreće ovaj nesigurni Mars, pa možemo olako odustati od nekih aktivnosti i planova koji nas primoravaju da izađemo iz zone sigurnosti. Ali ovo je i zagrljajni Mars, dodir koji leči, uteha, tišina, dubinski osećaj dobra koji nas pokreće i motiviše, brižnost, toplina. Sada se možemo utopiti u zagrljaju osobe koju volimo, osetiti se sigurno, zaštićeno. Intimnost i bliskost su njegove snage, samo ako se usudimo da otvorimo svoje srce. Osim jake intuicije, ovaj Mars je i silno maštovit, kreativan, umetnički nastrojen, pa tokom ovog tranzita možemo više uživati u nekom hobiju i aktivnostima koje nam pune dušu. Duge šetnje i boravak uz more, vodu imaju lekoviti i opuštajući učinak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.