Mesečni horoskop za januar 2020: Ovnu cveta posao, Rak upoznaje ljubav svog života, Strelcu se nagomilava stres
Mesečni horoskop za januar 2020: Ovnu cveta posao, Rak upoznaje ljubav svog života, Strelcu se nagomilava stres

Mars ulazi u izazovan odnos s Plutonom koji će se osetiti već danas (31.1.), a na svom vrhuncu biće oko 1. i 2. februara.

Mars je u Ovnu, znaku ratnika, onog koji pobeđuje i ne priznaje poraz. Borimo se za sebe, za ‘ja’, osvešćujemo šta nam je potrebno i idemo u tom smeru. Ali na tom putu možemo da se suočimo i s preprekama, sa osobom ili situacijom koja može pokušati da nas blokira, prestraši svojom moći, uceni ili pokuša da izmanipuliše, piše astrolog Julijana Oremović.

Ovaj aspekt ima destruktivne kvalitete. Ide se iz krajnosti u krajnost. On ruši sve do temelja, možda i spaljuje, ipak je reč o vatrenom Marsu. Ruši autoritete bez pedigrea, lažne moraliste, one na pozicijama moći koji se igraju bogova i iskorišćavaju druge da bi došli do cilja.

Nije prijatan ovaj aspekt, ali ponekad je dobro uništiti, naročito ono što nas ometa da se dalje krećemo. Možemo se neprestano sudarati s istim zidom, a možemo i reći – e sad je dosta!

Nemilosrdnost, nepokolebljivost, netrpeljivost su samo neke od reči koje opisuju ovaj aspekt.

Nekad se može javiti i opsednutost, kao da nas neka nevidljiva sila vuče prema nekome ili nečemu. Činimo to i želimo samo to, bez obzira na posledice.

Ovo je i aspekt jake seksualnosti, divljih nagona koji pokušavaju da se kontrolišu, koji su skriveni ispod površine. U odnosima može doći do ljubomore, nekih otkrića zbog kojih stvari naglo režemo i rušimo.

Ali ovo je kanal moćne transformacije. Spremnosti da kažemo ‘ne’ onome što nas ugrožava. Možda će nas neke situacije ili osobe pogoditi u bolnu tačku, možda ćemo biti ljuti, možda i silno strastveni u ostvarenju zacrtanih ciljeva, ali jedno je sigurno – sada imamo priliku da uočimo i preobrazimo ono što radi protiv nas, bez obzira je li reč o unutrašnjim porivima ili spoljnim okolnostima.

Pripazite i na zdravlje (glava, zubi, kosti, zglobovi, uši, oči).

Ne srljajte u rizik.

Izbegnite bitke koje vas nikud ne vode.

Uticaju ovog aspekta biće najviše izloženi Ovnovi rođeni oko 11. aprila, Rakovi rođeni oko 14. jula, Jarčevi rođeni oko 12. januara i Vage rođene oko 14. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.