Pun Mesec u Vagi 8. aprila 2020: Devici stiže zaostala isplata, kod Raka tenzije u porodici, Jarac doživljava potpunu transformaciju
Pun Mesec u Vagi 8. aprila 2020: Devici stiže zaostala isplata, kod Raka tenzije u porodici, Jarac doživljava potpunu transformaciju

Do kraja ovog meseca tri spore planete će krenuti retrogradno. 10. aprila je to učinio Jupiter, 24. aprila će Pluton, a 30. aprila Saturn.

Izvrsno vreme za retrospekciju, reviziju, introspekciju. Zaustavite se malo, osmotrite svoje planove, ciljeve. Razmislite o tome šta bi bilo dobro da poboljšate, učvrstite, popravite, ne samo u spoljnom svetu, već i u nama samima. Susretnite se sa samima sobom, piše astrolog Julijana Oremović.

Jupiter je planeta ekspanzije i širenja. Uz njegovu podršku mnogo lakše dolazimo do ciljeva, s njim stičemo potrebno znanje i imamo više vere u uspeh. Njegov retrogradni hod (10. april-11. avgust) omogućuje nam da pogledamo unutar sebe i osmotrimo koja to znanja i iskustva posedujemo, a koja nam mogu biti od koristi u ostvarenju željenih ambicija. Budući da je u kvadratu s Neptunom javlja se određena vrsta zbunjenosti na nekom području života, u zavisnosti od toga gde se Jupiter i Neptun nalaze u vašem ličnom horoskopu. Kao da ne uspevate da dokučite šta je dobro za vas, a šta nije. Ta svojevrsna maglovitost daje nam priliku da se još jednom preispitamo i da možda odustanemo od nekih ideja koje u ovom trenutku nisu ostvarljive. Moguće su i neka odlaganja vezana za putovanja, obrazovanje, inosranstvo. Možda će neki rast ili razvoj biti na neko vreme usporen ili zaustavljen kako bi se okolnosti preispitale i testirala njihova svrha.

Saturn u astrologiji simbolizuje strukturu, ambiciju, vreme, granice, autoritete. Dok Jupiter širi, on sužava i steže. Tokom retrogradnog kretanja (30. april-18. septembar) može postaviti klipove pod noge, ali ne zato da bismo pali, već da bismo sproveli neke promene koje su nužne za budući uspeh. Dobro je izvući pouke iz nedavnih iskustava. Vraća nas u prošlost, naročito ako tamo postoji nešto što nije dovršeno ili arhivirano. Javljaju se neke prepreke koje treba da zaobiđemo ili rešimo, a mogu se ticati naše karijere, profesionalnih ciljeva, odnosa s nadređenim osobama, starijim članovima porodice. Ostvarenje planova može biti usporenije. Možda je potrebno vratiti se unatrag i dovršiti nešto, privesti kraju preuzete obaveze iz prošlosti. Kao da ne možemo dalje dok se ne oslobodimo repova prošlosti. S njim je uvek dobro napraviti reviziju i poboljšati organizaciju. Nije dobro preuzimati neku dodatnu odgovornost ili započinjati dugoročne poslovne projekte. Uklonite izvore frustracija. Recite odlučno NE svemu što vas ugrožava ili usporava. Planirajte, učite, odustanite od planova, odnosa, od svega što je izgubilo vrednost.

Pluton transformiše, ruši, preobražava, privodi nešto svome kraju, usmrćuje, a s ciljem da bismo mogli da započnemo nešto novo. S njegovim retrogradnim uplivom (24. april-3. oktobar) možemo otkriti svoju snagu, probuditi osećaj lične moći, prepoznati u sebi sve ono što nam omogućuje da upravljamo sobom i svojim životom. Možemo se naći pod pritiskom da odstranimo stare i neupotrebljive obrasce ponašanja – odreknemo se nekih uverenja, načina na koji razmišljamo, emotivnih reakcija koje nam štete jer nas izbacuju iz kontrole. Vreme je za veliko unutrašnje čišćenje. Ključna simbolika je samoupravljanje, odnosno osnaživanje sebe i shvatanje da niko ne upravlja nama i našim životom, osim nas samih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.