Merkur vlada iz senke do 4. avgusta 2020: Iz temelja će uzdrmati ljubavne veze ova 3 horoskopska znaka
Merkur vlada iz senke do 4. avgusta 2020: Iz temelja će uzdrmati ljubavne veze ova 3 horoskopska znaka

Merkur blizu Urana može da donese iznenadne raskide, ali i obnove veza, kao i pojačanu ljubomoru muškarcima

Proleće je počelo sa retrogradnim Merkurom koji ove godine prelazi preko vatrenog Ovna do sredine maja, što je gotovo dva puta duže nego inače, jer ova planeta obično “preleti” preko jednog znaka u roku od tri nedelje, pišu Večernje novosti. Zato će njen tranzit preko prvog zodijačkog znaka uticati na komunikaciju među partnerima, naročito mlađim ili onima koji su odnedavno u vezi. Ovo se prvenstveno odnosi na znake u kojima je uticaj Merkura naglašen, Blizance, Device i Škorpije, kao i na Ovnove, Jarčeve, Vage i Rakove.

Iako Merkur simbolizuje mlade, konjunkcija koju obrazuje sa Uranom, od 8. do 18. maja, i osobama u zrelijim godinama može doneti iznenadne raskide i isto takve obnove veza, kao i razdvajanja od partnera, zbog više sile, na primer, nekog poslovnog putovanja, odlaska na stručno usavršavanje u inostranstvo i sl.

Kratkotrajna konjunkcija koju retrogradni Merkur obrazuje sa Suncem, od 29. marta do 6. aprila, pod uticajem je konjunkcije Marsa i Saturna iz Jarca, zbog čega će predstavnici jačeg pola biti posesivniji i ljubomorniji nego inače, pokušavajući da svojim partnerkama nametnu neka svoja pravila i stavove, a mogu čak da budu i nasilni. Ovo se posebno odnosi na muške Jarčeve i Vodolije, znakove preko kojih će se tokom ove godine “šetati” Mars, planeta muževnosti, seksualnosti, ali i agresivnosti.

Sve će prštati od ljubomore, rasprava i iznenadnih raskida od kraja marta do kraja maja 2018.

Krajem marta, Merkur (komunikacija) počinje da obrazuje napet aspekt sa Marsom (tenzija) u Jarcu, koji u prvoj dekadi aprila može da dovede do rasprava, svađa i ljubomornih scena, čiji će inicijatori biti uglavnom muškarci.

Sunce (vitalnost, naglašena osećanja) će od 8. do 10. aprila biti blizu stepena svoje egzaltacije, 19. stepena Ovna, na kome je njegov uticaj naglašen, što znači da će emocije biti uzavrele, a muškarci nestrpljiviji i energičniji u nameri da osvoje ili zadrže partnerku koja im se dopada. To se najviše odnosi na Ovnove, Blizance, Lavove, Vage, Strelčeve i Vodolije. Mlađe žene biće pod većim uticajem muškaraca od kojih ih deli veća razlika u godinama, zbog čega će i lakše popustiti pred njihovim udvaranjem. Rakovi, Jarčevi, Device i Škorpije će biti pod tenzijom i prilično napeti, zbog čega u tom periodu ne bi trebalo da donose važne odluke u vezi sa svojim emotivnim životom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.