Nedeljni horoskop od 27. januara do 3. februara 2020.
Nedeljni horoskop od 27. januara do 3. februara 2020.

Ceo mart je vrlo specifičan mesec. Osim što nas očekuje proleće, energetski vrlo snažno godišnje doba koje traži buđenje i pojačanu aktivnost, Merkur nas usporava do 28. marta. Uran je ušao u Bika (novi početak), a Saturn i Pluton već opasno koketiraju jedan sa drugim u znaku Jarca, suočavajući nas sa strahovima i onim što držimo ispod površine svesti.

Ali ima još nešto po čemu je ovaj mesec specifičan. Kretanje Venere u Vodoliji i Marsa u Biku sukobljavaju principe muške i ženske energije i mogu da stvore napetu i konfliktnu atmosferu u ljubavi, prijateljstvu, na finansijskom planu, piše astrolog Julijana Oremović.

Venera u Vodoliji traži progres, reformu, razvoj, ne pristaje na kompromise koji joj ne idu u prilog. Pomaže nam da ostvarujemo planove kroz društvenu i poslovnu mrežu, kroz prijatelje, podršku drugih ljudi.

Mars u Biku s druge strane teži da zadrži stvari kakve jesu. On pruža snažan otpor promeni, ona ga čak i plaši ako nije pomno isplanirana i na neki način izvesna. Kad se nađemo pred nepoznatim ili izazovnim zauzimamo odbrambeni stav, ne prihvatamo, osećamo prijetnju. Ovaj Mars zna da bude vrlo nemilosrdan u isključivanju i odbacivanju svega što ugrožava sigurnost i stvoreni poredak.

Reč je o borbi koja zaista može da stvori i pojača neke antagonizme, a osim što bi to načelno mogli da budu ljubavni ili finansijski problemi, od toga šta će se uistinu događati, zavisi i njihov smeštaj, odnosno prolazak kroz vaš lični horoskop.

Ovo je konflikt između slobode i vezanosti, posesivnosti.

Između ideje i činjenice.

Između grupnog i pojedinačnog.

Između napretka i stajanja na mestu.

Između seksa i ljubavi.

Budite naročito oprezni u danima oko 21. marta: Venera u Vodoliji i Mars u Biku biće tada u najžešćem sukobu i doneće ljubavne i finansijske probleme

Kad govorimo o ljubavi, ove dve planete nikako ne sarađuju. Obe su tvrdoglave, inatljive, nerado sklapaju kompromise. Tako da u narednim danima može doći do sukoba u odnosima, a uzrok im mogu biti novac, ljubomora, prijatelji, nepoverenje, posesivnost, ograničenja, nepopustljivost i nespremnost na saradnju.

Venera u kvadratu s Marsom nekad može doneti i sklonost traženju užitaka u avanturi, flertu, u neverstvu. Kao da želimo da se osvetimo, dokažemo, pokažemo, ne razmišljajući o tome šta time radimo, šta time poručujemo sebi, odnosno drugoj strani.

Možda jedna strana hoće, druga neće, pa ova koja hoće ne odustaje od namere da pokori neuhvatljivog. A što više upiremo, to druga strana više beži.

Možda vas neko privuče, upustite se u seks za jednu noć, a potom shvatite da ste se uvukli u priču iz koje neće biti lako pobeći.

Možda će vašem partneru smetati vaš prijatelj ili način na koji raspolažete novcem.

Ovih dana nije pametno mešati novac i prijateljstvo, pozajmljivati novac prijateljima.

Ako ste već neko vreme nezadovoljni kvalitetom seksualnog života u braku, sada se napetosti na tom polju mogu zahuktati.

Naročito budite oprezni danima oko 21. marta kada će ove dve planete biti u najžešćem sukobu.

Ali zanimljivo je da obe planete u toj borbi imaju svoje pomagače. Veneru ‘drži’ Jupiter i pomaže joj da pronađe saveznike i podršku koja joj je potrebna, da pronađe istinu i prepozna rešenje problema. Na strani Marsa nalaze se Saturn i Pluton, koji pomažu u ponovnom uspostavljanju stabilnosti, poverenja i izgubljene sigurnosti.

Dakle, imamo opciju da ratujemo do krajnjih granica izdržljivosti, ali i da se zaustavimo na vreme i shvatimo suludost situacije u kojoj se nalazimo. Površna zadovoljstva nikako ne mogu da budu zamena za nešto što ima trajnu vrednost. Imamo priliku da uspostavimo izgubljeni mir, da se ponovo povežemo, oprostimo, udaljimo se od ega i imamo poverenja u procese koji se odmotavaju. Dakle, prepustite se s poverenjem.

Ovaj aspekt Venere i Marsa biće naročito značajan za Bikove, Vodolije, Lavove i Škorpije, kao i one koji imaju podznak u tim znakovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.