Nedeljni horoskop od 16. do 22. septembra 2019.
Nedeljni horoskop od 16. do 22. septembra 2019.

Neke strasti pronašle su svoj put do naših života. Neke emocije obojile su naša svitanja. Neka poznanstva postala su naša ogledala. Neki ljudi postali su deo našeg bića. U istoj onoj meri, u kojoj smo i mi deo njihovih otkucaja.

Istina je da smo želeli da doživimo deo tih dana. Istina je i da smo u tuđoj sreći uvek tražili putokaze do svoje. Ali je možda i najveća istina ta, da čovek ne ume da prihvati sreću dok se ne suoči sa tamnom stranom. A tome nas je posebno učio period koji sada, konačno, ostavljamo iza nas, piše Astro portal.

Tranzitni Merkur i dalje je u Lavu, međutim napustio je kvadrat koji je obrazovao sa tranzitnim Jupiterom u Škorpiji. I sva tenzija koju smo osećali, koju smo stvarali, i koju nismo umeli da izbegnemo, sada bledi. Ko je uspeo da “preživi” teške reči, napadanja, sečiva reči i oštrinu onoga izgovorenog, što nikada nije trebalo da se oblikuje u reč, sada će moći da se u potpunosti prepusti voljenoj osobi i svim lepim emocijama kojima ga Nebo nagrađuje.

Već 6. septembra tranzitni Merkur ulazi u Devicu, i sa Jupiterom u Škorpiji će obrazovati tokom svog boravka u ovom znaku aspekt sekstila. Ovaj Merkur će probuditi radoznalost u nama, one skrivene detektive, kakvi smo svi mi ponekad. Postavljaće se mnogo pitanja, zahtevaće se precizni odgovori, ali imaćemo razumevanja i strpljenja. Nećemo dozvoliti sebi da povređujemo rečima. I nećemo posezati za onim što najviše boli, onda kada se osetimo ugroženo.

Istog datuma i tranzitni Saturn u Jarcu kreće direktno, sa 2. stepena. Tlo pod našim nogama neće više biti nestabilno, iako će povremenih podrhtavanja biti. Jer, odbili smo jednom da verujemo znakovima. Odbili smo da se menjamo. A Saturn neposlušnost ne prihvata. Pripazite tih dana na lična dokumenta, tražiće vam ih. Pripazite i na neke važne prepiske, kopirajte sve što je od velike važnosti, Saturn se može malo “našaliti” sa nama i našim poverenjem u nove tehnologije.

Astro prognoza do 15. septembra 2018

Tranzitna Venera 9. septembra ulazi u Škorpiju. Dolazi da nas podseti koliko je prvi osećaj bitan. Dolazi da nas podseti da je ježenje kože nečijom blizinom indikator emocija. Dolazi i da probudi uspavane strasti. Volećemo tih dana. Voleće nas. I, ne, neće to biti mirna i tiha ljubav, kakvu bi poželele neke druge Venere. Venera je u Škorpiji u znaku svog izgona. I ne prihvata ništa što je standardno i preporučljivo. Kada voli, ova Venera to čini samom svojom suštinom. Zagrliće vas celim svojim bićem, upiće vas u sebe, i predaće vam se na dlanu. A ne biste za nju rekli da ume da bude takva.

Kada vas Venera u Škorpiji voli, morate biti spremni i na zemljotrese, sukobe i povređivanje kada se ona oseti ugroženom. Jer, ova Venera svoju slobodu voli. I ne prihvata ništa manje od apsolutne emocije. Od osećaja da postojite u svakoj pori njenog bića. Od spoznaje da vas celim svojim bićem voli. A njoj je neophodno da prvo upozna mračnu stranu. Da iskopa svaku vašu manu. I zavoli vas baš takve, najgore. Kako bi mogla da prihvati i da podstakne ono najbolje u vama. Pitajte nekoga ko voli ovu Veneru, da li je oduvek ljubav sa njom bila laka. Ali ga pitajte potom, i da li ga je neko drugi sličnom jačinom voleo.

Istog dana nas očekuje i mlad Mesec u Devici koji će biti u aspektu sekstila sa Venerom u Škorpiji. Ovo su sjajni dani za sve one ljubavi koje žele da učvrste put kojim gaze. Ovo su odlični dani i za sve one koji žele da nešto bitno menjaju u svojoj vezi. Ali i za one slobodne, koji već dugo osećaju dolazak njihove srodne duše. Samo, pazite da vas idealizovane predstave srodnih duša ne prevare, i da ne vidite ono što je ispred vas. Jer, prava ljubav je ogledalo. I naših mana. I naših vrlina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.