Šta nam govore snovi? – Kompletan sanovnik sa tumačenjem pojmova od a do š

A  B  V  G  D  Đ  E   Ž   Z  I  J  K L  LJ M

 NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H C  Č    Š

Koje su to tajne sakrivene iza noćnih mora koje nas ostavljaju preznojene…

Gubitak voljene osobe, proganjanje od strane čudovišta ili beznadežno jurcanje važan sastanak na koji kasnimo – sve su to stvari koje se dešavaju u noćnim morama.

Za neke od nas taj horor se često ponavlja kada odemo na spavanje.

Naučnici pokušavaju da saznaju značenje koje se krije iza uznemirujućih snova koji nas bude i ostavljaju u panici. Oni veruju da noćne more ne moraju da imaju direktnu vezu sa životom na javi, ali mogu da reflektuju neku emociju ili zabrinutost.

[otw_is sidebar=otw-sidebar-8]

Pet najčešćih stvari koje se sanjaju su: pad, proganjanje, osećanje paralisanosti, kašnjenje i smrt voljene osobe. Gubitak kose ili zuba, kao i polaganje ispita, su takođe česte teme, čak i kada ste previše mladi da oćelavite i previše stari da polažete ispite.

Po istraživanju sprovedenom u Nemačkoj, postoji jasna razlika u temama snova koji progone muškarce i žene. Muškarci češće imaju noćne more o nasilju i o tome da budu otpušteni, dok su teški gubitci i seksualno uznemiravanje češći u snovima žena.

snovi, sanovnik, tumačenje snova, šta znači sanjati,

U jednom od najvećih istraživanja ovog tipa , naučnici su pitali više od 2000 muškaraca i žena o njihovim lošim snovima. Četrdeset osam procenata ispitanika reklo je da nikada nije imalo noćne more, svako deseti da zastrašujuće snove ima nekoliko puta godišnje, a savako dvadeseti ih ima barem dva puta nedeljno.

Oni koji noćne more često imaju bili su pitani da opišu njihov sadržaj.

Teme kao što su pad, paralisanost ili osećaj progonjenosti nemaju direktanu vezu sa životom u budnom stanju. Čudovište koje vas juri u snu moglo bi da odražava dnevne strahove od određenog zadatka koji želite da izbegnete. Snovi o gubitku kose i zuba, karakterističniji su za žene i mogli bi da predstavljaju njihove strahove o gubitku dobrog izgleda.

Eksperti za snove govore o tome da su košmari odgovor na nerešeni problem i da stres može da ih pogorša. Ako bi se suočili sa tim što dolazi, košmari bi mogli da nestanu. Možete da slažete sebe dok ste u budnom stanju, ali ne i u snovima.

Žene su više izložene noćnim morama zbog hormona. Često sanjaju o nasilju neposredno pred mesečni ciklus. Snovi su deo normalnog spavanja i dešavaju se svake noći čak i onima koji tvrde da ih nemaju. Noćne more lakše se pamte ako se probudite za vreme njih.

snovi, sanovnik, tumačenje snova, šta znači sanjati,

Šta predstavljaju tvoji snovi:

Gubitak zuba ili opadanje kose – strah od starenja i gubitka dobrog izgleda (žene)

Osećaj paralisanosti – zarobljenost u vezi (muškarci i žene)

Pad sa velike visine – zaljubljivati se ili odljubljivati se (žene)

Automobilska ili avio nesreća – gubitak kontrole nad sopstvenim životom (muškarci)

Padanje ispita – gubitak samopouzdanja (muškarci i žene)

Prelistajte rečnik pojmova tako što ćete odabrati željeno slovo. Na primer ako ste sanjali makaze, kliknite na slovo M ispod:

A  B  V  G  D  Đ  E   Ž   Z  I  J  K  L  LJ M

N  NJ  O  P  R  S  T  Ć  U  F  H  C  Č    Š

b92 / opusteno

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.