Home sanovnik NAUČNO TUMAČENJE KOŠMARA: Evo šta zaista znače najčešće noćne more

NAUČNO TUMAČENJE KOŠMARA: Evo šta zaista znače najčešće noćne more

798
0

Morama se ne treba opterećivati jer se tako samo potencira njihovo pojavljivanje, a dok muškarci češće sanjaju nasilne snove, žene muči gubitak bližnjih u snu

Bežanje od čudovišta, osećaj paralize, kašnjenje na važan dogovor, smrt voljene osobe kao i gubitak kose i zuba najčešće su noćne more koje uznemiruju muškarce i žene. Uzrok noćnih mora ne mora uvek biti strah, odnosno češće su to druge emocije: među ostalima, krivica, tuga, gađenje ili zbunjenost… Kako bi barem delimično razjasnili šta se krije iza tih nesvesnih simbola, analitičarka snova Lauri Kvin Lovenberg analizirala je upravo ono na koje se ljudi najčešće žale. san  

1. Ispadanje zuba

Ovaj san je povezan sa komunikacijskim problemima u stvarnom životu. Postoje razne verzije snova sa zubima, ali onaj s njihovim ispadanjem je najčešći. Sve što u snovima ima veze s ustima, povezano je s razgovorom, a ispadanja zuba indikacija je da ste nedavno izrekli nešto što niste smeli ili trebali.

2. Sahrana nekog voljenog

Smrt je za mozak onog koji sanja, simbol promena i završetaka. Ako sanjate o smrti, zapitajte se što se u vašem životu menja ili završava. Onaj ko umire u snu najčešće predstavlja jedan deo vaše ličnosti, neku osobinu koja vam je zajednička. Sahrana je dobar znak – otpuštanja i pomirenja kako biste mogli krenuti dalje.
ŠTA ZNAČE SEKSI SNOVI: PET najčešćih “vlažnih” snova i njihove poruke!

3. Snovi o sramoćenju sebe

Bilo da su to snovi o ispitu koji padate, projektu na kojem ste se osramotili ili nešto slično povezani su sa stresom u poslu ili onome što mislite da se od vas očekuje. Padanje na ispitu je čest san, a nakon njega se treba zapitati ko ili šta testira vaše strpljenje.

…nastavak na sledeećoj stranici…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.