Pun Mesec u Vagi 19. aprila 2019

Tokom juna meseca najznačajnija astrološka promena jeste početak retrogradnog kretanja Marsa u Vodoliji, što nas očekuje 26. juna. Do tada, značajne momente donosi i Venera, od svog ulaska u znak Lava 13. juna, aktivirajući intenzivne aspekte sa Uranom u Biku, Jupiterom u Škorpionu i Marsom u Vodoliji.

Akcenat je na fiksnim znacima (Bik, Lav, Škorpion, Vodolija) prve dekade, koji tokom juna mogu očekivati značajne promene unutar međuljudskih i emotivnih odnosa, ali i svih drugih životnih segmenata u kojima već dugo vremena stagniraju, za Astroportal piše Dunja Ilić.

Venera u Lavu svojim ulaskom u ovaj znak automatski aktivira aspekt kvadrata sa Uranom u Biku, što može predstavljati momenat prekretnice, bitne odluke kojom u velikoj meri menjamo dosadašnje stanje nekih odnosa, ličnih planova ili karijernih ciljeva.

Sa Venerom u Lavu orijentisani smo na sebe, na lična postignuća, ambiciju koja nas vodi stepenik više, na sve one težnje u kojima vidimo sebe i kojima stremimo. Aspekt sa Uranom ukazuje na neophodnost promene, na izlazak iz dosadašnjih okvira i svega onog što nam nije donelo poboljšanje i napredak.

Retrogradni Mars u junu 2018
Retrogradni Mars u junu 2018

Venera i Mars tokom juna ulaze u opozicioni aspekt, donoseći bitne trenutke za emotivne odnose i partnerstva. Opozicija uvek predstavlja dve suprotstavljene strane, klackalicu naših potreba i realnih mogućnosti, odnosno reakciju koju dobijamo od drugih kao odgovor na naše postupanje i naša očekivanja.

Ovaj aspekt ne mora neminovno voditi u prekide nekih odnosa, ali će ipak ukazati na moguće krizne periode, u kojima pre svega treba da preispitamo naše emocije, ulogu koju imamo u životima drugih. Da li smo zaista sve od sebe dali da bi odnos koji nam je važan funkcionisao, ili pak očekujemo od druge strane nešto što ni sami nismo pružili?

Sebičnost često ne primećujemo, jer smo fokusirani na zadovoljenje sopstvenih potreba, težeći da budemo emotivno ispunjeni, dok zanemarujemo potrebe i želje onih sa kojima smo u odnosu. Zbog toga, Venera i Mars vrlo lako mogu doneti konflikte u partnerstvima koji su prouzrokovani ljubomorom, nepoverenjem ili zapostavljanjem jednog od partnera.

Sa jedne strane, Venera u Lavu ima svoje zahteve i očekivanja koje smatra da drugi treba da ispune, dok sa druge strane Mars u Vodoliji, jedino čemu teži jeste oslobađanje od svakog pritiska i presije, ne razmišljajući toliko o posledicama i krajnjem ishodu…nastavak na sledećoj stranici…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.