Retrogradni Merkur od 13. avgusta do 5. septembra 2017

Retrogradni Merkur od 13. avgusta do 5. septembra 2017: Zašto je bitno posvetiti posebnu pažnju Merkuru koji je sada retrogradan? Merkur je čovek koji misli, a od naših misli zavisi sve što nam se nadalje zbiva. Ne kaže se džabe: “Kakve su ti misli, takav ti je život!”

Planeta Merkur predstavlja naš način razmišljanja, mišljenja i formiranja misli, kao i naše namere. Kada dođe do retrogradnosti, Merkur nam na svima na globalnom nivou donosi jedan ulazak u lavirint, gde smo već bili. Naročito se to odnosi na naše misli i namere. Zbog toga u ovom periodu nije pametno da se igramo upravo sa mislima i namerama. Potrebno je sada da ostavimo misli da miruju, a želje da odložimo za neko drugo vreme, piše Astro Portal.

Pošto je Merkur planeta koja govori i o našem načinu komuniciranja, onda ovo svakako nije vreme ni da se svađamo, raspravljamo, odnosno verbalnim putem da nešto dokazujemo, isterujemo pravdu i ispravljamo “krive Drine”, jer sada retrogradna energija Merkura donosi mnogo potencijalnih nevolja poput nerazumevanja u komunikaciji, te raznih drugih nesporazuma. Sada mnogo toga što je dosad bilo jasno, postaje nejasno i konfuzno.

Saveti za sve znakove, dok je Merkur retrogradan:

Nigde ne žurite. Za sve treba ostaviti vreme, posebno kada su u pitanju neke bitne odluke koje se ne mogu odložiti. Ovo posebno važi za Device i Blizance, jer njihov vladar je Merkur i njegov će uticaj da osete najviše ova dva znaka, naročito posle 10. avgusta, pa sve do kraja meseca.

Svaki razgovor, svaku poruku, svaki papir ili dokument koji ćete pisati ili potpisivati, trebate dobro proveriti. Takođe, budite pažljivi i pri onome što ćete da kažete i na koji način ćete nešto da izjavite drugima, obratite pažnju na reči koje ćete napisati i izgovoriti, jer sve može da se izokrene i pogrešno protumači. Može se sve nekako i obrisati odnosno nestati, pa proverite sve i po nekoliko puta. Ovo sve posebno važi za – Device, Blizance, Ribe i Strelčeve odnosno one koji su rođeni u ovim znacima ili u njima imaju podznak.

Retrogradni Merkur od 13. avgusta do 5. septembra 2017

Pogledajte kome šaljete sms, mejl, bilo kakvu poruku, odnosno proverite kome je upućujete, koju adresu, mail, ali i sam sadržaj poruke.

Budite pažljivi i oko telefona, jer sada lako može da dođe do tog uređaja ili pak do kvarova, kako na telefonu tako i ostalim uređajima.

Obratite pažnju na sve što čujete, jer lako možete nasesti na provokacije ili tračeve, jer sada dolazi i do čestih dezinformacija. Posebno se to odnosi na osobe koje su tokom avgusta u žiži javnosti ili imaju neki vid javnog nastupa, usmene ispite i slično.

Ništa ne trebate da uzimate zdravo za gotovo, posebno kada su u pitanju poslovni pregovori, kao i sve ono što tek dogovarate, posle 13. avgusta.

– Ako idete na put, proverite pasoš i druge dokumente, odnosno sve ono što je vezano za put i putovanje. Proveravajte sve i nekoliko puta.

Ne savetuje se da u ovom periodu kupujete novu tehniku, ni bilo što drugo što ima veze sa telefonima, kompjuterima, knjigama. Sačekajte septembar za takve odluke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.