Merkur u Ovnu od 13. marta do 1. aprila 2017
Mlad Mesec i delimično pomračenje Sunca u Vodoliji 15. februara 2018

Merkur u Ovnu od 13. marta do 1. aprila 2017: Merkur, planeta biznisa i flerta, 13. marta, ulazi Ovna, znak akcije i inicijative, preko kojeg će prelaziti do 1. aprila, kada njegov uticaj slabi ulaskom u znak Bika. Ovakva pozicija planete učenja i kraćih putovanja, takođe, simbolizuje zemlje nemačkog jezičkog područja i povećava šanse za dobijanje stipendija ili stručnog usavršavanja u inostranstvu.

U prvoj polovini nedelje, Merkur obrazuje konjunkciju sa Suncem, donoseći mogućnost isplativih dogovora sa uticajnim i uglednim osobama, posebno strancima, a sredinom nedelje, sa retrogradnom Venerom, planetom ljubavi i novca, što ukazuje na mogućnost dodatne zarade preko honorarnih ili paralelnih poslova. Ojačanu poziciju Merkura u prvom zodijačkom znaku osetiće svi znaci, nešto više Ovnovi, Blizanci, Device i Škorpije, a manje Vage, Strelčevi, Ribe i Bikovi, pišu Večernje novosti.

Ako vam je natalni Merkur u Ovnu, mladoliki ste, žustri, stalno u pokretu, ne drži vas mesto, privlače vas poslovi gde možete da budete stalno u pokretu. Radoznali ste, duhoviti i posedujete dar za imitaciju i strane jezike. Vama ništa ne može da promakne, sve primećujete, odlično ste informisani, snalažljivi i elokventni, skloni polemisanju. Zato se ovako položen Merkur, simbol reči i biznisa, često nalazi u horoskopima pisaca, novinara, voditelja, ali i trgovaca. Pošto Ovnom upravlja Mars, impulsivni ste, brzopleti i nestrpljivi, zbog čega možete da budete skloni pogrešnim zaključcima. Ukoliko je Merkur u napetim aspektima sa Marsom ili Uranom, razdražljivi ste i skloni konfliktima.

OVAN

Konjukcija Merkura i Venere, vladaoca astrološkog polja ljubavi, u vašem znaku nagoveštava mogućnost poznanstva sa mlađom osobom preko interneta ili društvene mreže. Veće su šanse za sklapanje dogovora sa strancima iz zemalja nemačkog jezičkog područja.

BIK

Pozicija Merkura, vladaoca vaše astrološke kuće posla, u konjukciji sa vašim vladaocem retrogradnom Venerom, planetom novca, donosi vam uvećanje prihoda preko dodatnih ili honorarnih poslova. Moguć ulazak u tajnu romansu sa umetnikom ili lekarom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.