Uticaj Meseca i Venere na vašeg partnera:Dobro postavljena Venera doprinosi privrženosti i bliskosti među ljudima, a naročito među partnerima.

[otw_is sidebar=otw-sidebar-10]

Venera je kao i Mesec, ženska planeta, a u horoskopu muškarca svakako opisuje estetski izgled devojke ili žene koja može da mu se dopadne. Venera je planeta koja dobro postavljena kod muškarca, ali i kod žene doprinosi privrženosti i bliskosti među ljudima, najpre među partnerima. Ona opisuje pre svega sve one mlađe devojke u horoskopu muškaraca, a Mesec se svakako odnosi pre svega na ono što će muškarac očekivati od supruge, ženu kakvu će tražiti, jer je Mesec simbol porodice i porodičnih odnosa.

Mesec u natalnoj karti jedne žene o njoj više govori kao o ženi, kakva će biti, kao i o samoj trudnoći, dok nam kod muškarca ukazuje kakvu ženu želi za sebe, odnosno šta očekuje od žene jednog dana. Obično muškarci i nađu žene rođene u astrološkom znaku u kom se nalazi njihov Mesec, pa ćete često moći među parovima da vidite kako je muškarac rođen u znaku Device na primer, ali je sa Mesecom u znaku Blizanaca našao ženu rođenu u znaku Blizanaca (njegov Mesec je tačno gde i njeno Sunce, pa iako im se Sunčevi znaci ne uklapaju, on je kroz simboliku svog Meseca u Blizancima – šta očekuje od žene našao takvu istu, ženu sa Suncem u Blizancima). Pa tako, ako ste se sreli, na primer, sa muškarcem koji ima natalni Mesec u znaku Ovna, očekivaće da supruga bude hrabra, energična, jaka, pa čak malo grublja i borbena jer Ovan simbolizuje baš takvu ženu.

Sa Mesecom u znaku Bika svakako će muškarac očekivati od žene da je majstor kulinarskih zanata, pa je ove muškarce najlakše zavesti “preko stomaka”, a svakako će ga privlačiti žene izraženih oblina. Muškarac sa Mesecom u znaku Blizanaca pre svega očekuje od žene pamet, odnosno privlače ga intelekutalke, pričljivi tipovi žena, žene koje stižu na deset strana i sposobne su. Ako je Mesec u znaku Raka, često će muškarac sa ovakvom postavkom Meseca imati potrebu za privrženosti, a u ženi će tražiti drugu majku, biće nežan i brižan, emotivan i jako će se vezivati za ženu. Mesec u znaku Lava često ukaže da muškarac voli žene kojima može da se divi, koje sa ponosom prikazuje, što zbog njene lepote pre svega, što zbog toga što je uspešna, osoba od prestiža, itd. Mesec u znaku Device očekuje pre svega urednost i privrženost od žene, dobru domaćicu.

Muškarac sa postavkom Meseca u znaku Vage ima posebno izražen osećaj za lepo, često su žene ovih muškaraca manekenke, voli žene istančanog ukusa sa kojima može da postigne harmoniju, skladne odnose, ali po svim pitanjima. Muškarac sa Mesecom u znaku Škorpije svakako će težiti svesno ili nesvesno fatalnim osećanjima, takvu ženu i traži, pre svega zavodljivu, strastvenu. Muškarac sa Mesecom u znaku Strelca svakako očekuje od žene konstantnu akciju, optimizam, često ga privuku strankinje ili žene koje mogu i žele da ga prate u smislu različitih putovanja. Muškarac sa Mesecom u znaku Jarca je tvrd na emocijama, pa žena mora biti neko ko će pokušati da dokuči njegove dubine. Ona mora biti veoma organizovana i vredna u svakodnevnom životu jer Mesec u znaku Jarca voli praktičnog i vrednog partnera iznad svega.

 

Značenje Meseca u natalu

Mesec u znaku Vodolije imaju oni muškarci koji pre svega traže nezavisnu ženu, sposobnu. Ona treba da bude samostalna i slobodna, da ih neće gušiti i koja će sa njima ostvariti modernu, a ne klasičnu vezu bez bespotrebnih tradicionalnih stega. Mesec u znaku Riba kod muškaraca svakako govori o njihovoj potrebi da njihova žena zauvek bude uz njih i da ume da ih uteši onda kada im je teško, a s obzirom na to da muškarac sa Mesecom u znaku Riba upija u sebe sve uticaje okoline, dosta je senzibilan i potrebna mu je pokretačka strana njegove bolje polovine pre svega u emocijama…

Svaka pomenuta postavka Meseca po znakovima i njeno značenje može da se primeni na natalnu kartu kod žene, s tim da će on u ženskoj natalnoj karti direktno opisivati vlasnika natalne karte, nju kao ženu ili majku kakva će biti jednog dana.

Svakako bilo koja konstatacija vezana za Veneru, Mesec, ali i bilo koju drugu planetu, koja je od važnosti za partnerske odnose, bitna je pre svega koliko su se u horoskopu pojedinca dobro postavile te planete i da li su okrnjene negativnim aspektima sa ostalim planetama unutar horoskopa, pa samim tim i da li ukazuju na dobar uticaj ili možda loš. Naročito je dobro ako su usklađene sa postavkom planeta u horoskopu postojećeg ili potencijalnog partnera kako bi se zapravo postigao samo skladan, lep odnos.

Venera je i kod muškarca bitna jer će Venera ovde svakako govoriti kakav tip devojke mu se dopada i svakako šta je to na ženi što ga prvo privuče, a kod žena kakav tip muškarca može da reaguje na nju. Venere u aspektima međusobno govore i o skladu dva partnera, da li mogu lepo da funkcionišu i na prijateljskoj talasnoj dužini (što je bitno za partnere na duže staze, pa će se svakako Venere postavljene u vazdušnim znacima slagati i uklapati (Vaga, Blizanci, Vodolije) i odgovaraće najviše jedne drugima, kao i Venere u zemljanim znacima (Jarac, Devica, Bik), ali i Venere u vodenim znacima (Rak, Škorpija, Ribe).

A vaš izabranik će upravo zahvaljujući postavci svoje Venere u natalu birati svesno ili nesvesno pravu devojku za sebe, pa će muškarac sa Venerom u znaku Blizanaca biti privučen devojkama koje su pametne, pričljive, komunikativne, a prate trendove jer njegov tip devojke zapravo jeste blizanački. Sigurno će muškarac sa Venerom iz Blizanaca primetiti pre svega ženske lepe ruke i šake, a posebno će ga uzbuđivati ovaj deo tela kod žene, dok će izazovan dekolte zaista uzburkati maštu muškarca iz znaka Raka. Venera u znaku Raka kod muškarca budi želju za devojkom koja je mirnija, spremna da se ostvari kao domaćica, ali i kao majka.

 

Uticaj Venere

Ako vaš muškarac ima Veneru smeštenu u znaku Lava spremite se kao da idete na izbor za najlepšu devojku na svetu ili modnu pistu, ali ne uvek, nego zauvek tako, jer on takve devojke baš voli. On voli da vas pokaže jer ste zaista najlepša, najglamuroznije odevena u svojoj sredini, primetna i svakako u centru pažnje. Opet, oni drugi sa Venerom u znaku Device ne vole toliko one koje se eksponiraju, ali verujem da vole da je sve pod konac, zategnuto telo, stomak kao da provodite dane u teretani, a ono što oblačite preko tog divno zategnutog tela trebalo bi da bude vrlo uredno opeglano i perfektno čisto. Pa na vežbanje i peglanje, šta čekate? S druge strane, oni sa Venerom u znaku Vage svakako padaju na ženstvenost, na prefinjene manire, a mnogo muškaraca sa ovom postavkom Venere ima devojku ili ženu iz sveta poznatih. Moguće da je manekenka, u krajnjem slučaju, žena koja je svakako dama, u trendu i obožava da nosi nakit.

Svi oni sa Venerom u znaku Škorpije padaju na erotski prizvuk u pojavi partnerke, na seksipil koji bi trebalo da posedujete ako vas interesuje muškarac koji ima ovako postavljenu Veneru. Ako imate duge noge, možda se bavite i sportom, uglavnom ste avanturista, prava ste dama za muškarca sa Venerom u znaku Strelca, jer on pada na to. Ukoliko ste privukli muškarca sa Venerom u Jarcu možda ste malo stariji od njega, ozbiljniji, jer on voli zrelije devojke. Oni koji imaju Veneru u znaku Vodolije svakako su malo ekcentričniji i uglavnom vole samostalne devojke koje ih neće opterećivati suvišnim pitanjima.

Svi oni koji imaju Veneru u znaku Riba, verujem da padaju na nežne i romantične devojke, privlače ih posebno ženska negovana stopala, pa devojke brzo na negovanje i održavanje baš ovog dela tela. Ovan je pomalo okrenut ka muškobanjastoj fizičkoj pojavi žene, onima koje svakako nose i mušku energiju. Muškarac sa Venerom u Biku je hedonista, u svemu pa i u ljubavi, očekuje, ali i pruža mnogo, voli, ali voli da je obožavan pa često ova hedonistička Venera podleže izazovima, čak i prevarama jer ne odoleva hedonizmu. Sve ovo je vrlo slično sa postavkom Venere u ženskom horoskopu s tim što će to u većini slučajeva opisivati nju direktno.

Slična situacija je i sa Mesecom. Prvo je vrlo bitno unapred znati da li se radi o muškom ili ženskom horoskopu, jer će u tom slučaju i tumačenja biti drugačija sigurno, a ako želimo da pređemo na nešto prisniju priču o odnosu dvoje ljudi odnosno ako želimo da govorimo o bliskosti dvoje partnera, koja će uključiti mnogo više od one početne hemije izazvane Marsom i Venerom, moramo pomenuti Mesec, njegovu postavku kako u ženskom tako u muškom horoskopu, kao i usklađenost Meseca muškarca sa ženinim i obrnuto. Mesečevi položaji u natalnim kartama kako kod jednog, tako kod drugog partnera, a samim tim i u tome kako se oni međusobno slažu, reći će nam da li su se partneri prepoznali u prvi mah, već pri prvom, drugom susretu pa da li je partner odmah bio nežan u onoj dozi u kojoj mi očekujemo ili je ipak bio grub, da li je promenljiv u osećanjima pa nam to zapravo odgovara jer je svako njegovo novo raspoloženjeza nas pravi izazov ili je postojan pa nam to odgovara.

Zapravo Mesec i njegov odnos sa Mesecom našeg partnera reći će nam da li smo mi i partner sličnog senzibiliteta ili nismo ili smo pak neutralni jedno u odnosu na drugo ili naprosto osećamo jedno drugo bez po muke i bez mnogo reči shvatamo šta prija našem partneru te tako radimo i ponašamo se. Takođe, njegova postavka ukazuje kako partneri brinu jedno o drugom i on je odgovoran upravo za jačanje emotivne veze između dva partnera. Zapravo, bliskost partnera će najviše zavisiti od postavke Meseca koja će samo biti podržana ili pak neće biti podržana ostatkom horoskopa. Iako je između Venere i Marsa dozvoljena i različitost (u praksi često čujemo suprotnosti se privlače), pa je često puta poželjna takva postavka između partnera, onda kada treba razbuktati privlačnost kada je odnos u pitanju, a to je ono što zovemo na prvi pogled.

U tom slučaju, kako bi postojale iskrice između partnera onda da su Venera i Mars stalno u nekom izazovnom aspektu, raspeću i nedokučivosti koja raspaljuje maštu i erotski deo naše ličnosti (Mars u Blizancima sa Venerom u Strelcu i obrnuto, itd.) ili u jakom aspektu, tik jedno uz drugo (u konjukciji) pa takav aspekt koji lomi, pokreće kolena kada vidimo osobu koja nam pokreće ono nešto, leptiriće u stomaku i po celom telu osećamo žmarce. Međutim, najlepše je da Meseci budu usklađeni kako bi dve duše mogle da se razumeju suštinski i da plove zajedno kroz život koji svakako zna da bude prilično uzburkan ukoliko nema onog iskrenog, duševnog slaganja.

Naravno da veze zasnovane samo i isključivo na jakoj privlačnosti začinjene isključivo erosom i onim prvim nagonom, bez dodatnih pokazatelja slaganja partnera, ne mogu trajati, pa na kraju to postaje često i isključivo uzrok i svađa i krahova usled ljubomore i sličnog, jer ostaje ogoljena slika dvoje partnera (kada strasti splasnu posle određenog vremena) pa to početno oduševljenje prođe i onda zapravo nemaju za šta da se drže kasnije u odnosu, jer su niti koje su ih spajale prasnule kao bljesak koji ih je samo i jedino spojio.

 

lovesensa.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.