Venera u Vagi od 6. avgusta do 9. septembra 2018: Venera, planeta ljubavi i novca, početkom nedelje ulazi u Vagu, znak partnerskih odnosa i javnosti, gde ostaje do 9. septembra, kada prelazi u Škorpiju. Mada ova planeta jednom godišnje tranzitira preko sedmog zodijačkog znaka, u kojem je njen uticaj naglašen, ona svaki put obrazuje drugačije aspekte, što se različito reflektuje na naš emotivni život i poslovnu situaciju. U ženskom horoskopu pokazuje šta ona želi u ljubavi, a u muškom kakav ga tip žene privlači. Znak i astrološka kuća u kojoj se nalazi Venera pokazuju gde ćemo da upoznamo emotivnog partnera.

Vaga simbolizuje i umetnost, prava i diplomatiju, kao i zanimanja koja zahtevaju prisustvo u javnosti, zbog čega Venerin tranzit preko ovog znaka može da donese nove poslovne šanse i uspeh umetnicima, diplomatama, advokatima, političarima, pišu Večernje novosti.

Čim bude ušla u sedmi znak Zodijaka, 6. avgusta, planeta lepote i ljubavi počinje da obrazuje trigon sa Mesecom, simbolom emocije, koji istog dana ulazi u Blizance (flert, komunkacija), zbog čega će ove nedelje naglasak biti na društvenom životu, novim susretima i poznanstvima sa zanimljivim osobama. Ovo se posebno odnosi na vazdušne i vatrene znakove, Blizance, Vage, Vodolije, Ovnove, Lavove i Strelčeve, koji u kafićima, restoranima, klubovima, sportskim tribinama ili na proslavama, mogu da upoznaju nekoga ko će ih zaintrigirati ili na neki drugi način zagolicati njihovu maštu.

Već sutradan, 7. avgusta, Uran, simbol više sile i kontakata sa strancima, kreće retrogradnim hodom preko hedonističkog znaka Bika, kojim vlada Venera, a međusobno ove planete obrazuju inkonjunkciju. Ovaj aspekt od 150 stepeni može da uzdrma mnoge brakove, a mogući su i iznenadni raskidi, najčešće zbog više sile, partnerovog neočekivanog odlaska na put, ali i neverstva. Mada će svi osetiti turbulencije na ljubavnom planu, napet aspekt sa Uranom najviše će se odraziti na Bikove, Vage i Ribe, a najmanje na Škorpije, Ovnove i Device.

Uran simbolizuje i inostranstvo, zbog čega se preporučuje povećan oprez za volanom, a mogući su i problemi sa strancima, na graničnim prelazima, zbog dokumenata ili dužih zadržavanja. Sklonost ka rizičnim finansijskim transakcijama i nepotrebnim troškovima biće povećana, zbog čega bi trebalo obratiti više pažnje prilikom sklapanja dogovora i potpisivanja ugovora.

Tranzitna Venera nalazi se na sredini između Sunca i Jupitera, simbola ugleda, društvenog statusa i prosperiteta, tako da sa njima obrazuje napete aspekte od 45 stepeni. Polukvadrat sa Suncem u Lavu, upozorava da izbegavate konflikte sa autoritetima, a polukvadrat sa Jupiterom da se klonite nepotrebnih troškova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.