Venera u Ribama od 14. januara do 7. februara 2020: Očekujte padanje u ljubavni zanos, idealizovanje partnera i preterivanje u iskazivanju emocija19.
Foto: freepik.es

Za razliku od ostalih pozicija Venere u znaku, Venera u Ribama je zadužena za priče o beskonačnoj ljubavi, koje su kategorisane više kao bajke, kao i trenutak u kojem se pojavljuje princ ili princeza koja dovodi stvari u ravnotežu i priča poprima srećan kraj i “živjeti srećno do kraja života.” Međutim, šta u stvarnom životu Venera u Ribama predstavlja?

U znaku svoje egzaltacije, ova pozicija Venere na prvom mestu preterano idealizuje. Ako primetimo žene sa ovom Venerom, videćemo da su uglavnom same, usamljene, veći deo svog života kada je ljubavni život u pitanju provode postavljajući imaginarne zahteve, tražeći “onog pravog”, i često su ovo žene koje na kraju i ostaju same. Ne iz razloga što niko nije dovoljno dobar, već što se jako teško odriču ideala koji stvaraju, piše astrolog Dino Murić za Astroportal.

Ukoliko se i odluče da daju šansu, onda one same počinju da stvaraju sliku odnosa kakav žele da budu, a onda nakon nekog vremena jako teško prihvataju realnost, koja se na kraju pretvori u razočaranje, jer sve je bila jedna velika iluzija. Ne znači to da se one kao takve ne vole predati strastima u prolazu, ili bolje rečeno nejasnim emocijama, obavijenim velom magle, kada za većinu godine i godine života mogu da prođu maštajući o nekom ko je za njih nedostupan, bilo kroz film, pesmu, poster na zidu ili u stvarnom životu iz racionalnih razloga koje one nisu u stanju da dokuče.

Dnevni horoskop za 15. januar 2020. Blizanci oprez na poslu, Rakovima pada imunitet, Lavovi ne ignorišite probleme, Devici neko podmeće nogu
Venera u Ribama od 14. januara do 7. februara 2020: Očekujte padanje u ljubavni zanos, idealizovanje partnera i preterivanje u iskazivanju emocija
Venera u Ribama od 14. januara do 7. februara 2020: Očekujte padanje u ljubavni zanos, idealizovanje partnera i preterivanje u iskazivanju emocija

Ako je ova Venera u vezi sa Ascendentom ili sam vladar, onda konture kojima šminkom iscrtavaju lice postaju svakodnevica praveći tako masku koju nesvesno žive. Muškarac sa Venerom u Ribama upravo i traži takvu devojku, zanesenu, romantičnu, onu koju je zapamtio dok je u glavi spašavao od zmajeva, loših čarobnjaka i koju odvodi u toranj u kojem žive srećno do kraja života. On je i sam pomalo konfuzan kada su u pitanju ljubavni odnosi, ali i te kako sposoban da se preda pravoj emociji koja predstavlja važan kanal u njegovom životu, ali ne zaboravimo da je i on taj koji ima velika očekivanja u ljubavi.

Mesečni horoskop za februar 2020. Rak napreduje, lep period za ljubav je pred Lavovima, Devica depresivna, Vaga puca psihički

Venera ulazi u znak Riba 14. januara 2020. godine i u istom znaku će se zadržati sve do 7. februara 2020. godine, kada prelazi u znak Ovna. Za razliku od prethodnog tranzita znakom Vodolije, u kojem smo definitivno radili na odnosima koji se na prvom mestu tiču prijateljstva, pa čak i ljubavne odnose na trenutak tretirali kao prijateljske, sada u prvi plan dolazi pad u ljubavni zanos, i većina nas počinje da se okreće opet partnerstvu i pridaje značaj tome šta se dešava unutar zajednice. Sada odjednom postajemo “nečiji”, jer smo tokom Venerinog tranzita znakom Vodolije želeli jedino da budemo slobodni i da nam to niko ne pokvari.

U toku trajanja ovog tranzita, povlačimo se na prvom mestu unutar sopstvene slike onoga kako želimo da izgleda ljubavni odnos, bavimo se romantikom i umetnošću. Većina nas se uglavnom bavi idealizacijom partnera ili nas zanimaju ljudi koji nisu baš dostupni, a ako smo sami, onda na red dolaze poznanstva sa ljudima i ulazak u odnose koji iziskuju demistifikaciju i preterivanje u iskazivanju emocija. Na redu je blagi temperament, kao i zarada od poslova kojim se “prodaje magla”. Sada u prvi plan dolaze sve žene koje u sebi nose Penelopu koja je predala Odiseja moru i čekala ga dvadeset godina, i odbijaju sve čekajući da im more vrati ono što je odnelo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.