Venera u Ovnu od 7. februara do 4. marta 2020: Donosi nam veliku hrabrost da se založimo za svoju emotivnu slobodu ili borbu da nam neko pripadne
Venera u Ovnu od 7. februara do 4. marta 2020: Donosi nam veliku hrabrost da se založimo za svoju emotivnu slobodu ili borbu da nam neko pripadne

Opraštalica, nedođijska i nostalgično bolećiva Venera u Ribicama napokon završava.

Čega smo se nanedostajali? Ja bih rekla sebe.

Svako je probao u ovom januaru da voli nekoga koga je teško voleti. Iz raznih razloga. I da da sebi malo te mistične religioznosti u ljubavi i oproštaju. Onaj stav da samoća nije ni blizu najgora stvar u životu, ali kuda nam odoše godine u samoći…mogu da odlutam u drugi svet radije nego da budem u ovom svom napaćenom realnom.

Ali, kada Venera uđe u Ovna, nema ni po babu ni po stričevima.

Jedna zaista opaka dama sa viškom testosterona u krvi, nesposobna da previše čeka i da se mnogo premišlja. U vezi sa bilo čim. Dominacija ženske energije počinje, plus Mars kao njen dispozitor ulazi u Jarca, znak svoje egzaltacije.

Poznato je da Ovan nije znak priličan Veneri i da je ona tu, u onom svom izvornom smislu iskrivljene svesti i potreba. Uvek se nešto gura napred, uvek se javlja ta želja za pobedom, navalentnost se pojavljuje, izraženi, neskriveni, nesputani i često agresivan seksualni nagon, onako baš životinjski i prolećno. A Venera teži balansu i kulturici.

Samo pitanje je dokle i sa kulturicom. Naročito ove 2020. godine kada je fino, balansirano ponašanje ostavljeno za neka davna prećutna vremena koja su sada pa pa.

I zaista ovaj februar je vreme da se prestane ćutati, skrivati, tajiti, čekati, ne gajite iluzije o emotivnom strpljenju i čekanju nekoga i nečega. Kreće se u lov.

Treba da obrate pažnju od 7. februara 2020: Uticaj Venere u Ovnu biće najjači na ovih 5 horoskopskih znakova

Mnogo naglih susreta koji brzo počnu, a nekad i još brže završe, ali i ono što je veoma bitno dolazi ta hrabrost da se nešto pokrene sa mrtve tačke, nešto što je stajalo u špajzu ove Venere u Ribama. Odjednom velika hrabrost da se založimo za svoju emotivnu slobodu ili borba da vam neko pripadne.

Ako vam se neko dopada, Venera u Ovnu ne želi da čeka nego udara na prvu.

Venera u Ovnu od 7. februara do 4. marta 2020: Donosi nam veliku hrabrost da se založimo za svoju emotivnu slobodu ili borbu da nam neko pripadne
Venera u Ovnu od 7. februara do 4. marta 2020: Donosi nam veliku hrabrost da se založimo za svoju emotivnu slobodu ili borbu da nam neko pripadne

Međutim, imamo na nebu niz izazovnih aspekata koji čekaju tu istu Veneru na putu kroz ovaj znak. Venera će, na samom ulazu u znak graditi konjunkciju sa Hironom u Ovnu i eto rana koje još nisu zarasle.

Eto nam suočavanja sa ljubavima koje nismo prebrodili duboko u sebi, samopouzdanje koje još nismo probudili ili ga nismo probudili u potpunosti, eto povratka na stare neisceljene povrede iz prošlosti, eto malo malo i potrebe da se nešto na telu promeni jer je nezadovoljstvo u duši prisutno. Pitanja: da li mene može iko da voli?

Ovo će biti prilika da se ove teške teme pokrenu, njima se pozabavite i lečite se. Druge nema. Posebno period kada Venera bude u kvadratu sa čvorovima koji se još uvek nalaze na osi Rak-Jarac. Opet povratak prošlosti i neka nova nezadovoljstva, ali sve u cilju da se krene napred.

Nekoga nosimo na sebi već dugo vremena, ne shvatajući da to nije naš teret da nosimo. I težina spuštanja nekad je veća od težine nošenja. Ali nismo spaseni od usamljenosti ako na sebe trpamo ono što nam ne pripada ili ne pripada više.

Da podsetim, Venera će na svom putu kroz Ovna graditi kvadrate sa: Jupiterom, Plutonom i Saturnom…šta da se kaže?

Jedna velika borba sa samim sobom. Oslobađanje autentičnosti pod velikom prisilom. Vraćanje prošlosti. Sukobi na intimnom planu. Novac koji gubimo u borbi sa mračnim silama. Ili samo strah da novca biti neće. Kao ni ljubavi. Pitanje za neke: da li ću ikada prevazići tu i tu emotivnu boljku? Svađe, raskidi, prekidi svega što je klimavo…i to praćeno velikom galamom.

Ali do tada ima mnogo vremena…nikad nije kasno za tugu, ali ona treba da dođe kad joj je vreme i da je lepo ispratimo.

Ne dopingujte se tugom preko svake granice. Venera u Ovnu budi nadu da život negde postoji i da je vredan življenja i da nijedna sila na svetu ne može da pobedi život.

Jer on traje bez obzira šta mi mislili o njemu…

Jelena Puhalo/lolamagazin.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.