Home ASTRO Retrogradni Merkur od 17. novembra do 6. decembra 2018: 5 stvari koje...

Retrogradni Merkur od 17. novembra do 6. decembra 2018: 5 stvari koje treba i koje nikako ne treba da uradite u ovom periodu

67
0
Astro prognoze za decembar 2019. 
Foto: freepik.es

Demistifikujemo vam naj(ne)popularniji astrološki fenomen koji je počeo 17. novembra i traje do 6. decembra

Čak i ako niste zaljubljenik u astrologiju, sigurno ste čuli za retrogradni Merkur. Nebrojeno puta ste primetili da se ljudi na njega žale, svaljuju krivicu i sa nestrpljenjem čekaju da prođe. Ko je kriv? Zašto? Kada prolazi? Kuda onda ide? U Solarnom sistemu, Merkur je planeta koja je najbliža Suncu i njen orbitalni period je vrlo kratak – 88 dana. Zato je ova mala i brza planeta dobila naziv po Merkuru, koji je u rimskoj mitologiji bio glasnik bogova. Osim što je bio zadužen za sve informacije, njegova sfera delovanja bili su pregovori i trgovina, saobraćaj, putovanja, komunikacija uopšte. Planete se različitim brzinama okreću oko Sunca i pretiču jedna drugu. Kada se za neku od njih kaže da ide retrogradnim hodom, to znači da ona ide unazad, što je naravno nemoguće. Međutim, u vrevi kosmičkog saobraćaja, posmatrano sa Zemlje, u nekim trenucima izgleda kao da neke od planeta idu unazad i takvo kretanje malo pomućuje njihov astrološki uticaj i izaziva zastoj u delovanju. Kada je Merkur u pitanju, to se dešava tri-četiri puta godišnje i svaki put na nešto manje od mesec dana. U tom periodu treba posebno obratiti pažnju na sve domene kojima vlada Merkur. U zavisnosti od vaše natalne karte, retrogradni Merkur će vas pogoditi više, manje ili nimalo. Čak i ako ne pogađa vas lično, uticaće na mnoge ljude u vašoj okolini. Zato držite oči širom otvorene i pre nego što bilo šta kažete/potpišete, udahnite duboko i izbrojte do deset.
Retrogradni Merkur od 17. novembra do 6. decembra 2018: 5 stvari koje treba i koje nikako ne treba da uradite u ovom periodu

Šta treba da radite:

1. Osigurajte se

Može da se desi da vam elektronika potpuno poblesavi. Zato ne bi bilo na odmet da uradite back up svog kompjutera, kalendara, adresara, telefonskog imenika i spiska važnih poruka. U svakom slučaju je dobro imati ove podatke na više mesta.

2. Disciplinujte se

Držite jezik za zubima na velikim sastancima. Ovo je odličan period da se naučite samokontroli.

3. Okupite društvo

Ponovo se povežite sa nekim sa kime se niste čuli ili videli duže vremena. Okupljanje starih poznanika i prijatelja iz škole, sa posla ili sporta je više nego dobrodošlo. Poželjna je proslava godišnjica i jubileja.

4. Obavite sve poslove

Platite zaostale račune, dajte ispit koji ste pali nabrojeno puta, konačno završite projekat koji vam se vuče po fiokama prethodnih meseci i prikupite sve papire koji su se nagomilali.

5. Raščistite oko sebe

Na mestu gde živite i radite, uhvatite se za svaku stvar pojedinačno i zapitajte se: da li mi je ovo zaista potrebno? Rasklonite nered, očistite ormane, podelite suvišno, pobacajte nepotrebno i napravite mesta za novo i sveže u svom životu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.