Retrogradna Venera od 4. marta do 15. aprila 2017

Retrogradna Venera od 4. marta do 15. aprila 2017: Planeta koja u horoskopu predstavlja ljubav, odnose, novac, osećaj lične vrednosti i žene, iduće će subote krenuti retrogradno.

Kao da ćemo utonuti u neki privid, san. Osetićemo usamljenost, ranjivost, pomanjkanje interesovanja za drugu stranu ili ćemo se pak sami morati da se suočimo s partnerovom nezainteresovanošću. Povlačimo se s ljubavne scene, više promatramo, očekujemo, manje delujemo. Dok neki čeznu još intenzivnije za izgubljenim u prošlosti, drugi detaljno analiziraju partnera i vezu u kojoj se nalaze.

Treba nam vremena kako bismo shvatili kuda odnos ide. Pojaviće se i nezadovoljstvo. Manje pokazujemo osećanja, pojavljuje se strah od odbijanja, povrede i razočaranja. Bojimo se i odustajemo od borbe. Skloniji smo zakulisnim potezima, ljubomori, istraživanju, kopanju po njegovom/njenom mobilnom telefonu ili mailu kako bismo pronašli dokaz kojim ćemo opravdati svoj strah, ne računajući na to da je on možda posledica naše nesigurnosti, a ne realnosti. Nespremni smo partneru reći istinu u lice. Bojimo se gubitka. Kalkulišemo.

Izjavi li vam neko u narednim danima ljubav, budite oprezni i promišljeni. Ne uzimajte izrečeno zdravo za gotovo. Možda će te reči biti posledica privremenog zanosa, seksualne žudnje, a ne onoga što stvarno nosi u srcu.

Zvezde znaju sa kojim znakom ćete ostati do kraja života

Sada se lako gubi entuzijazam voljenja. Više vidimo mane i nedostatke nego prednosti. No i to je ponekad neophodno kako bismo se suočili sa svim onim aspektima odnosa pred kojima smo u poslednje vreme zatvarali oči.

Mogli bismo izgubiti samopouzdanje, misliti da nismo dorasli intimnoj situaciji u kojoj se nalazimo, igrati igrice, manipulisati partnerom kako bismo privukli njegovu pažnju, povratili ljubav koja nam izmiče iz ruku. No igrice će imati halo- efekt. Možda će vam se činiti da u prvi tren postižete cilj, no vrlo brzo ćete shvatiti da ste opet na početku. Ne možemo uticati na to hoće li nas neko voleti i biti s nama. Možemo uticati na vlastiti doživljaj situacije u kojoj ćemo se naći. Ponekad je nužno prihvatiti i suočiti se s onim čega se najviše bojimo jer upravo tu počinje put pozitivne promene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.